Puisori cu ardei si morcovi

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Puisori cu ardei si morcovi

Mesajde iuliajewel » 30/11/2012 01:37

Greu si rar se gasesc puisori din astia pe la noi, dar merita sa-i cumparati: nu au grasimea aceea nesuferita a puilor crescuti in custi si au un gust excelent. De-i vedeti in preajma, dati navala ca merita. Ceea ce este incantator la ei este faptul ca se pot gratari fara sa faca fum, gratie stratului foarte subtire de grasime - fara sa fie slabi aschie.

Ingrediente: puisor sau puisori, sare, piper, coriandru, fulgi de ardei; rondele de morcov, ceapa rosie. Gogosari, ardei rosii, galbeni si verzi, rosii bine coapte, dafin si cimbru. Un pic de ulei si supa de pui.

Asadar punem puiul la marinat peste noapte in vin alb cu condimente mojarite: sare, piper, coriandru, fulgi de ardei si rondele de morcovi, ceapa.

A doua zi il scoatem, il scurgem si zvantam bine. Turnam marinada si legumele din ea intr-un vas ceramic sau tava de mers la cuptor, intercalam rondele de rosii si ardei, gogosari si dam la cuptor unde va scadea linistita pana ne ocupam de puisor. Trebuie sa gustati si sa vedeti daca mai trebuie ceva - mie mi-a trebuit supa de pui (pe care am facut-o din spinarea puisorilor) ca sa echilibrez taria vinului. Daca supa de pui nu este suficient de grasa, puteti pune in tava si cateva picaturi de ulei, daca nu pentru altceva, macar pentru stelute...

Taiem puisorului sira spinarii si-l aplatizam desfacandu-l ca pe o carte. Dam peste tot cu un strat bogat de condimente din care am folosit la marinada, ungem usor cu ulei si-l gratarim pe ambele parti. Pentru a fi atins pe toate partile de grilele gratarului, ar fi bine sa avem doua tepuse pe care le trecem prin pulpele si aripile puisorului. Cand l-am gatat il punem in vasul din cuptor, cu marinada si zarzavaturile aproape facute. Mai lasam la cuptor o jumatare de ora, timp in care punem o frunza de dafin si cateva crengute de cimbru.

Il putem servi langa o mamaliguta si ardei umpluti cu varza.
Fişiere ataşate
Puisor cu ardei si morcovi 059.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 059.jpg (82.6 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 051.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 051.jpg (135.47 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 043.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 043.jpg (102.72 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 035.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 035.jpg (106.01 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 030.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 030.jpg (112.11 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 034.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 034.jpg (129.26 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 018.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 018.jpg (103.45 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 017.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 017.jpg (74.11 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 010.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 010.jpg (97.39 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 001.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 001.jpg (87.03 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 066.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 066.jpg (70.92 KiB) Vizualizat de 5543 ori
Puisor cu ardei si morcovi 046.jpg
Puisor cu ardei si morcovi 046.jpg (115.19 KiB) Vizualizat de 5543 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/11/2012 02:06

Iulia daca nu eram deja satula muream de foame ca de pofta oricum mor acum ... :buuun:


Imi pòace ideea, imi place in primul smecheria cu tzepushele =D> trebuie sa vad de unde fac si eu rost de ele, macar de 2 andrele de inox =))
. Nu pot sa nu zic cit de mult imi place piulitza de la mam'mare ( a mea e atfel dar tot de atunci) si eu ca tine o folosesc cit mai des posibil .

POZELE si aranjamentul sunt de nota 10 !!! =D> =D>

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 30/11/2012 03:19

Ce ma bucur Crista ca iti place - imi iau si eu revansa, de cate ori am salivat eu la mancarurile tale, ia sa mori si tu de pofta for a change :D

E tare bun puisorul, am si uitat gustul puiului binecrescut :lol: ca la bunica in ograda. Pai si DA, mojarul ei sta la mine la loc de onoare - ma faci fericita sa aud ca si tu mojaresti - e cu totul altceva decat rasnita. Si, sa-zi zic ce n-am scris in postare: pun piulita pe puisor pentru a-l tine ferm pe gratar, chiar daca o murdaresc (alama se curatat usor si straluceste cald, frumos, bland)

Mersi draga mea :master: :master: :master:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 30/11/2012 05:01

Iulia, puisorii acestia trebuie sa fie deliciosi. Arata minunat! Subscriu si eu la ceea ce scria Crista: imi place mult ceea ce ai pregatit, imi plac fotografiile (si piulita de asmenea). =D> =D> =D> :master: :master: :master:

P.S. Am si eu o piulita cu mare valoare sentimentala... strabunica mea a cumparat-o acum foarte multi ani. :vis:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/11/2012 05:13

Super, super , super =D> =D> =D> :master: :master: :master: , parca am simtit aroma . Gatesc si eu mereu puisori din astia , Cornish Game hen le spune aici la noi. Imi plac si mie, sant fragezi, suculenti, nu uscati ca puiul normal.
Iulia, ai facut o mancare pe cinste aici cu un aspect demential. Tare as manca si eu o portie acuma, dar ma abtin pana dupa post.
Imi place mojarul tau, imi aminteste de copilarie....Aveam si eu unul exact ca si al tau si draga de sora mea , dupa ce am plecat eu, l-a dat cuiva ( roman plecat undeva afara din tara) ca " saracii aia" aveau nevoie de ceva sa isi piseze condimentele si numai cu mojarul meu puteau. Mor de ciuda nu alta ( si acuma dupa atatia ani de zile).
Am tot cautat pe la talciocuri, pe la oameni dar nu am gasit sa cumpar asa ceva. Sant dar din cele contrafacute, din fel de fel de materiale dubioase.....Ador mojarul tau.

Acuma m-am uitat iar la poze si m-a apucat o pofta nebuna de pui( mai ales ca nu pot sa il mananc , pofta e si mai mare :wink:) .
Doamna mea succes la concurs.......ma bucur sa te mai vad pe aici :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 30/11/2012 05:59

antoniah scrie:Iulia, puisorii acestia trebuie sa fie deliciosi. Arata minunat! Subscriu si eu la ceea ce scria Crista: imi place mult ceea ce ai pregatit, imi plac fotografiile (si piulita de asmenea). =D> =D> =D> :master: :master: :master:

P.S. Am si eu o piulita cu mare valoare sentimentala... strabunica mea a cumparat-o acum foarte multi ani. :vis:


Daaaa, sunt atat de gustosi incat mi-au amintit de vremuri mai bune - pacat ca nu se gasesc la discretie ci din ani in pasti. Daca gasesti si indraznesti sa prepari o sa ma pomenesti :hug: :pup: :hug:

Sa ne traiasca piulitele si noi pe langa ele :P

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 30/11/2012 06:20

Eh pupi, puisorii astia atat de rar la vedere pe la noi pe-aici, aveau o alta soarta...Abia de m-am putut apropia de sertarul frigorific unde pe langa puisorii astia mai statea o punga de creieri de roman, fragute si smeura...of of of :cry: :cry: :cry:

Acum, mi-am luat inima-n dinti si am scos din sertar, si, parca imi revenea simtamantul de asta vara...Greu!

Ma bucur ca-ti place mancarea mea, macar asa, din priviri :master: :master: :master: :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/11/2012 06:46

Iulia buna ideea sa pun mojarul pe pui .. La tv aici am vazut cum puneau o piatra sau o caramida , se numea chiar asa pollo al mattone ( pui la caramida :-) ) caramida este invelita in folaie de aluminiu evident.

Pupi te inteleg cu mojarul , ce pacat. Cauta pe ebay ca eu am vazut de citeva ori si cred ca am vaut pe ebayòul americanesc chiar.

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 01/12/2012 08:35

inghit in sec uitandu-ma aici,sa treaca postul si va fi pe masa mea,felicitari :master: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/12/2012 10:28

Apetisant :!: Delicios :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori