Prajitura radio cu pere

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 15/01/2006 06:43

stai linistita ca nu esti dezastru ,anumite tipuri de ciocolata au obiceiul asta de a se "branzi"
spune mai bine cum erau bananele fierte in vin?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 15/01/2006 09:37

foarte bune au fost. de fapt toata prajitura a fost buna.

adevarul e ca la metro era aglomeratie si nu am mai intrat. asa ca am luat ciocolata de la magazinul de langa noi deci se poate sa fie de proasta calitate.

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 15/01/2006 11:09

Ioana, stai linistita, am facut si eu azi prajitura si mi se taiase si mie! :cry: S-a dres singura, intamplator, ca m-am enervat si am lasat-o pe geam afara. Dupa un timp, untul topit statea deasupra si ciocolata jos! :oops: Am mai amestecat-o o data si, cand a inceput sa se intareasca, am pus-o in tava si vad ca e ok acum. Partea proasta e ca, fiind mai tare, nu a mai curs frumos pe margine, dar arata rezonabil si asa.
La mine parea totul ok la inceput, a luat-o razna cand am pus ouale. Oare sa fie pt ca era ciocolata calduta? :roll:

Revenind la ideea de baza: am facut prajitura cu caise din compot si declar ca e o bunatate!!! :buuun: Am taiat doar un coltisor, s-o gust, inca nu s-a intarit f bine, dar maine poate fac o poza si v-o arat.

Avatar utilizator
kia
Moderator
Mesaje: 314
Membru din: 12/01/2006 11:39
Localitate: hunedoara

Mesajde kia » 15/01/2006 11:39

da , si eu vreau sa iti spun , Ioana ca la un moment dat cind topeam ciocolata, s-a ''brinzit si a mea , acolo pe foc,si untul nu prea se lega cu ea, dar am zis sa merg mai departe... am pus si galbenusurile si am tot mestecat-o incet , pina a inceput sa se amestece toate ,si arata ca si cum ar fi fost doar ciocolata ,asa ca o crema ...A ta era la fel sau ai luat-o de pe foc inainte sa se amestece bine bine?[v-am spus eu ca am avut norocul incepatorului, eu niciodata nu am mai topit ciocolata.. :) :hug:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 16/01/2006 10:41

mai a mea arata bine, ca o ciocolata cand am terminat.
doar ca 1 minut am lasat-o asa pana am curatat in fata aragazului ca mi-a explodat oala cu presiune si pe cand am revenit la prajitura deasupra era un lichid subtire, ca apa(acum inteleg ca era untul topit) dar nu stiam ce are, am amestecat bine si am turnat in forma.
daca stiam ca e taiata crema o mai amestecam....dar la experienta mea cu dulciurile....

Avatar utilizator
kia
Moderator
Mesaje: 314
Membru din: 12/01/2006 11:39
Localitate: hunedoara

Mesajde kia » 16/01/2006 07:41

eu nu am chiar deloc experienta cu dulciurile,si nici cu mincarea pre mult...dar crd ca nu a fost vina ta si sunt sigura ca o sa iti iasa super ''faina data viitoare! :wink: tura asta doar am avut noroc, [al incepatorului :sfant:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 16/01/2006 10:45

la fel ca mine cu cozocacul :roll:

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 01/02/2006 04:11

Am facut-o si eu.Numai ca am pus in loc de ciocolata topita un fel de finatti..un strat alb,biscuiti,pere,un strat negru,etc.Asa am scutit eventualele neplaceri ca nu o sa se topeasca ciocolata :D .Plus ca cremele de acest fel sunt mult mai aromate dekt ciocolata de menaj.Adevarul e ca a iesit foarte dulce :D .Dar s-a intarit si a fost apreciata de juriu :)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 01/02/2006 04:32

important e ca a trecut de juriu! :pup:
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori