







Ingrediente
-1 pachet foi de placinta, 400 g
-ulei, pentru uns foile
Crema de iaurt
-8 oua
-200 g zahar
-1 kg iaurt
-esenta de portocale / rom / vanilie, dupa preferinta
Sirop de zahar ars
-180 g zahar
-400 ml apa
Preparare
Lasati foile de placinta la dezghetat.
Crema de iaurt
Bateti bine ouale cu zaharul, iaurtul si aromele preferate. Lasati in asteptare.
Tapetati o tava cu hartie de copt ( 26 x 38 cm).
Asezati 1/3 din numarul de foi de placinta in tava, unse fiecare cu ulei.
Turnati ½ din crema de iaurt si asezati deasupra, cu grija, inca 1/3 din foile de placinta, unse si ele cu ulei.
Turnati restul de amestec cu iaurt si acoperiti cu restul de foi de placinta, unse fiecare cu ulei.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce foile devin rumene si crema de iaurt este inchegata.
Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o 5-7 min sa se racoreasca, apoi portionati-o in tava.
Sirop de zahar ars
Intr-un vas, caramelizati zaharul la foc mic, pana are culoarea coniacului.
Adaugati apa si lasati pe foc cat sa se topeasca caramelul, apoi inca cateva clocote bune.
Turnati uniform si cate putin din siropul fierbinte peste prajitura, lasand ca acesta sa fie absorbit, apoi turnati din nou, pana ce puneti tot siropul.
Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla, iar cele de deasupra se incretesc.
Serviti portionata dupa ce se raceste complet.