Prajitura ,,Gelee-cherry`

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Prajitura ,,Gelee-cherry`

Mesajde anisoara67 » 20/01/2016 07:49

blat;5 oua,
5 linguri cu zahar,
5 linguri faina,
2 linguri cu ulei,
o lingurita coaja rasa de lamaie,
un praf de sare
crema;400 ml smantana,
250 g branza de vaci,
2 pliculete zahar vanilat,
un pliculet gelatina,
200 g zahar pudra,
400 g cirese coapte
jeleul; 400 ml sirop de cirese,
2 pliculete de tort-gelee.<br/><br/> 1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina.Se coace blatul timp de 20 minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Dupa ce s-a copt ,se dseface blatul de hartie si se taie pe jumatatate,in 2 bucati egale ca dimensiuni.
2.Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca.200 g zahar un pharel de apa(cca.100 ml).Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.
3.Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci,cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.
Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza,se presara deasupra,pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop ,se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra,se insiropeaza usor cu sirop de cirese.Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul.Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati.Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita
Pofta buna! <br/><br/>
Fişiere ataşate
dscf2251.jpg
dscf2251.jpg (96.04 KiB) Vizualizat de 2205 ori
dscf2209.jpg
dscf2209.jpg (68.03 KiB) Vizualizat de 2205 ori
dscf2275.jpg
dscf2275.jpg (103.68 KiB) Vizualizat de 2205 ori
dscf2198.jpg
dscf2198.jpg (80.24 KiB) Vizualizat de 2205 ori
dscf2185.jpg
dscf2185.jpg (107.2 KiB) Vizualizat de 2205 ori
dscf2174.jpg
dscf2174.jpg (83.3 KiB) Vizualizat de 2205 ori
dscf2270.jpg
dscf2270.jpg (99.91 KiB) Vizualizat de 2205 ori
dscf2274.jpg
dscf2274.jpg (100.97 KiB) Vizualizat de 2205 ori
anisoara

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori