Prajitura cu mere fara blat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Prajitura cu mere fara blat

Mesajde lucia_bp » 17/12/2012 07:04

O prajitura delicoasa :!: :buuun:


Ingrediente:

-1 kg mere
-2 lingurite scortisoara pudra
-50 g unt, topit

Crema
-6 galbenusuri
-250 g zahar
-2- 3 pliculete de zahar vanilat
-1 l lapte
-5 linguri faina

Bezea
-6 albusuri
-6 linguri zahar

Preparare:

Treceti merele curatate de coaja prin razatoarea cu ochiuri mari, amestecati-le cu unt, scortisoara si turnati intr-o forma termorezistenta. Nivelati si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce se evapora zeama lasata de mere.

Pentru crema
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Separat, dizolvati faina in putin lapte, batand energic pentru a evita formarea cocoloaselor, apoi subtiati cu restul de lapte.
Combinati cele doua compozitii si fierbeti le bain-marie, la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa.
Turnati-o fierbinte peste stratul de mere, nivelati si dati vasul din nou la cuptor pana ce crema formeaza deasupra o crusta.

Pentru bezea
Bateti spuma tare albusurile cu zaharul adaugat treptat.
Turnati peste crema si nivelati sau faceti mici adancituri in spuma.
Dati in continuate la cuptor, la foc mic, pana ce albusurile se intaresc si capata o culoare aurie.
Scoateti tava din cuptor si lasati 24 ore in loc racoros.

Serviti portionata, la temperatura camerei.
Fişiere ataşate
CIMG3312.JPG
CIMG3312.JPG (118.78 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3318.JPG
CIMG3318.JPG (111.61 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3319.JPG
CIMG3319.JPG (111.97 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3313.JPG
CIMG3313.JPG (122.54 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3305.JPG
CIMG3305.JPG (115.14 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3303.JPG
CIMG3303.JPG (108.97 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3302.JPG
CIMG3302.JPG (114.64 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3256.JPG
CIMG3256.JPG (63.19 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3253.JPG
CIMG3253.JPG (70.6 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3246.JPG
CIMG3246.JPG (61.63 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3240.JPG
CIMG3240.JPG (69.67 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3235.JPG
CIMG3235.JPG (64.72 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3231.JPG
CIMG3231.JPG (54.94 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3228.JPG
CIMG3228.JPG (55.76 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3225.JPG
CIMG3225.JPG (69.43 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3215.JPG
CIMG3215.JPG (75.44 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3233.JPG
CIMG3233.JPG (127.7 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3217.JPG
CIMG3217.JPG (125.14 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3211.JPG
CIMG3211.JPG (104.99 KiB) Vizualizat de 18855 ori
CIMG3209.JPG
CIMG3209.JPG (91.49 KiB) Vizualizat de 18855 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/12/2012 09:50

Vai Lucia, ce buna trebuie sa fie si cat de bine arata....parca am simtit aroma aia de necomfudat.......am sa o incerc cat de curand, prea arata bine sa nu o fac si eu.....la cat sant de [pofticioasa sa nu te miri daca am sa o fac zilele urmatoare :P :D :hug: :hug: :pup: :pup: =D> =D> =D>

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 17/12/2012 03:37

Arata foarte bine :buuun: :buuun: :buuun: ...o prezentare ca de obicei impecabila :master: :master: :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/12/2012 03:41

M-am obisnuit... stiu deja ca tot ceea ce este munca mainilor tale este la superlativ. =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 17/12/2012 05:18

superlativ si ptr prezentare si ptr reteta :master: :master: :master: :master: :master:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/12/2012 02:09

Grozava, trebuie sa fie cremoasa si tare fina!

=D> =D> =D> =D> =D> =D>

Lucia daca imi permiti, eu as fi adaugat si putin praf de biscuiti la baza asa ai fi avut si un pic de crusta.



:hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/12/2012 06:24

Ce bunatateee... :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/12/2012 06:51

Vai de mine cine m-a pus sa deschid calculatorul :buuun: :buuun: :buuun:

Abia astept sa imi cumpar mere si sa o fac ... cred ca si in forma rotunda stil tort e perfecta chiar si pentru sarbatori . ( cred ca pun niste biscuiti cum zice Yafa ca sa nu imi ramina merele in tava :lol: )

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/12/2012 08:45

pupi scrie:Vai Lucia, ce buna trebuie sa fie si cat de bine arata....parca am simtit aroma aia de necomfudat.......am sa o incerc cat de curand, prea arata bine sa nu o fac si eu.....la cat sant de [pofticioasa sa nu te miri daca am sa o fac zilele urmatoare :P :D :hug: :hug: :pup: :pup: =D> =D> =D>


Da-mi de stire si mai ales da-ti cu parerea :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/12/2012 07:38

d_dana_a scrie:Arata foarte bine :buuun: :buuun: :buuun: ...o prezentare ca de obicei impecabila :master: :master: :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:


Tare usor este de facut acesta prajitura...chiar merita incercata si mai ales servita :!: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori