Prajitura cu foi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

badica
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 07/02/2014 04:34
Localitate: Dambovita,Romania
Contact:

Prajitura cu foi

Mesajde badica » 08/02/2014 03:32

Reteta se numeste:Prajitura cu foi ..
Ingrediente:Pentru foi:un ou;9 linguri mari de ulei;9 linguri mari de zahar;14 linguri mari de lapte;1 pachetel praf de copt.Se framanta toate ingredientele in ordinea de mai sus si se pune faina pana ce aluatul se leaga(cat cuprinde),se imparte in trei,si se intind pe fundul unei tavi(una apoi a doua si in final si a treia).Acestea se coc pe rand,nu una peste cealalta,in jur de 30 de minute.Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru);1 pachet margarina unirea;cacao;1 ligurita esenta rom;zahar dupa gustul fiecaruia.Se pun pe foc in ordinea de mai sus si se amesteca pana ce devine o crema densa si fina.Dupa ce am copt cele 3 foi le punem la racit si apoi vom pune crema dupa fiecare foaie.Aceasta este reteta!Sper sa o incercati si dv. deoarece este foarte buna!! :)
Fişiere ataşate
tu_esti.jpg
tu_esti.jpg (81.17 KiB) Vizualizat de 2021 ori
badica_robert

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 09/02/2014 09:55

Bine ai venit :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: ...in familia RC
Prajiturica ta cred ca a fost delicioasa :peace: ....felicitari pentru postare si pentru faptul ca iti place sa gatesti :peace:
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/02/2014 09:41

Felicitari pentru faptul ca esti un tanar bucatar =D> =D> =D> Mai rar baieti de varsta ta cu asemenea preocupari =D> :flower:

Prajitura ta arata bine...ma tenteaza sa o incerc :peace:

Am insa o nelamurire...cum ti-a iesit crema asa de groasa?

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/02/2014 12:16

Trebuie sa fie buna ...toata ciocolatoasa !:buuun: :roll: =D> :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/02/2014 08:37

Sunt sigura ca a fost un desert minunat! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/02/2014 10:07

In primul rand bine ai venit la noi :party: :party: :flower: :flower: , in al doilea rand , imi place prajitura, combinatia de ingrediente , imi imaginez gustul final :roll: ....si in al treilea rand...deci crema , ai lapte, margarina, zahar dupa gust si am inteles din reteta -cacao tot dupa preferinta-...astea toata CAT timp le amestecam pe foc pentru a obtine o crema suficient de groasa ca sa stea bine pe prajitura si sa nu curga??? nu trebuie si putina faina sau nuci sau amidon sau orice altceva care sa o mai intareasca putin ???/...multumesc mult :hug: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 21/04/2015 11:06

La multi ani Robert! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori