Prajitura cu crema mascarpone

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Prajitura cu crema mascarpone

Mesajde lucia_bp » 23/03/2012 09:19

Este mai usor de facut decat a fost redactarea retetei... :D

Ingrediente:

Pentru foi:
-300 g faina
-200 g unt
-150 g zahar
-1 ou
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-1 praf de sare

Pentru crema de cocos:
-6 albusuri
-250 g zahar
- 250 g nuca de cocos
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-zeama de la ½ lamaie

Pentru crema de ou:
-3 galbenusuri
-100 g zahar tos
-1 budinca de vanilie
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-500 ml lapte rece
-coaja rasa de lamaie, optional

Pentru crema mascarpone:
-250 g mascarpone sau Quark
-100 g unt
-100 g zahar pudra
-1- 2 plicuri zahar vanilat

Pentru ornat:
-ciocolata rasa

Preparare:

Pentru foi:
Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare, impartiti aluatul in doua si intindeti foi de marimea tavii, direct pe hartie de copt. Transferati prima foaie, cu hartia de copt cu tot in tava si puneti crema de cocos.

Pentru crema de cocos:
Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul, intercalat cu zeama de lamaie. Incorporati cu grija nuca de cocos, amestecand cu o spatula, de jos in sus. Turnati crema peste prima foaie din tava si nivelati.
Acoperiti cu a doua foaie, prin rasturnare de pe hartie, ajutandu-va de acesta.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce foile sunt coapte si crema de cocos ferma.
Scoateti din tava si lasati la racit pe un gratar.

Pentru crema de ou:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat pana ce zaharul este topit. Adaugati praful de budinca si treptat, laptele rece.
Fierbeti pe foc mic, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.
Acoperiti vasul cu folie transparenta si lasati la racit.

Pentru crema mascarpone:
Bateti spuma untul cu zaharul si mascarpone pana obtineti o crema ferma.
Inglobati crema de ou racita si mixati pana obtineti o crema omogena.
Turnati peste blatul racit, nivelati si presarati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 4 ore sau pana ce foile se inmoaie.

Serviti rece, portionata.
Fişiere ataşate
CIMG9903.JPG
CIMG9903.JPG (111.11 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9904.JPG
CIMG9904.JPG (130.19 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9901.JPG
CIMG9901.JPG (141.34 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9899.JPG
CIMG9899.JPG (123.82 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9898.JPG
CIMG9898.JPG (109.16 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9893.JPG
CIMG9893.JPG (95.77 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9889.JPG
CIMG9889.JPG (59.36 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9887.JPG
CIMG9887.JPG (71.88 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9882.JPG
CIMG9882.JPG (79.63 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9878.JPG
CIMG9878.JPG (82.37 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9874.JPG
CIMG9874.JPG (92.66 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9869.JPG
CIMG9869.JPG (70.5 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9861.JPG
CIMG9861.JPG (95.28 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9857.JPG
CIMG9857.JPG (80.25 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9854.JPG
CIMG9854.JPG (93.75 KiB) Vizualizat de 19682 ori
CIMG9851.JPG
CIMG9851.JPG (110.04 KiB) Vizualizat de 19682 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 23/03/2012 09:55

Daca as putea sa si servesc la fel de usor cum privesc.:vis:

Super prajitura Lucia. =D> :master: :master: :master:

:hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 23/03/2012 11:40

dupa ce se termina postul trece la rand reteta asta,as face-o si acum dar doar sa ma uit la ea si sa nu pot sa gust,nuuuu!!!superb arata de poze ce sa mai zic ,minunate :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 23/03/2012 10:42

M-ai dat gata cu prajiturica asta :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
...trebuie incercata :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/03/2012 07:57

Vai si iar vai :cry: :cry: :cry: si ce pofta am in mine.....acuma as manca o juma de tava la cat de apetisant arata.....si asta pe lista , pana dupa post. Nu stiu cum se face, dar cand tin eu post , mereu apar retete care de care mai apetisante si buneee....sa nu mai vorbesc de dulciuri :D :D .....Lucia :master: :master: :master: =D> =D> =D> si pune o bucatica la congelator pana la vara :hug: :hug: :hug: :pup: :pup: :pup: ....iti bat la usa :D :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/03/2012 05:20

Lucia,nu mai posta astfel de retete/bunatati ca lesin aici de poftaaa... :buuun: :buuun: :buuun:

:master: =D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/03/2012 07:48

antoniah scrie:Daca as putea sa si servesc la fel de usor cum privesc.:vis:

Super prajitura Lucia. =D> :master: :master: :master:

:hug:


:master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 26/03/2012 11:06

Aoleo ce prajitura ..o bunatate... :buuun: :roll: ! Intre clatitele lui Antonia ,placinta lui Thea ..si altele ...azi trebuie sa fac si eu ceva dulce. :) :buuun: :hug: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/03/2012 07:39

yaya6 scrie:dupa ce se termina postul trece la rand reteta asta,as face-o si acum dar doar sa ma uit la ea si sa nu pot sa gust,nuuuu!!!superb arata de poze ce sa mai zic ,minunate :hug:


:pup: :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/03/2012 05:24

d_dana_a scrie:M-ai dat gata cu prajiturica asta :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
...trebuie incercata :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:


:peace: :peace: :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori