Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Mesajde anisoara67 » 09/02/2019 09:05

(3 blaturi rotunde diam=22 cm);
un pachet de margarina,
200 g amidon de porumb,
250 g faina,un ou+3 galbenusuri,
3 pliculete de zahar vanilat,
150 g zahar
crema;100 g ciocolata alba,
100 ml frisca lichida,
5 linguri de lapte praf,
100 g nuca de cocos deshidratata
decor;margine;inimioare umplute cu crema de cocos,
o lingura de nuca de cocos deshidratata
cateva tablete de ciocolata alba ,topite
Se mixeaza margarina moale ,la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat,cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce,cel dinainte a fost incorporat.
Se amesteca faina si amidonul apoi se toarna in amestec si se mixeaza pana la omogenizarea perfecta.Se da la rece 30 minute apoi se imparte in 3 bucati egale care se intind in foi rotunde,intre 2 folii de plastic,diametrul foii fiind egal cu cel al tavii circulare cu inel detasabil.Se mai dau foile intinse si decupate cu forma detasabila inca 30 minute la frigider sau chiar congelator.Se incinge cuptorul si se coc foile rotunde in tava tapetata cu hartie pentru copt,in cuptotul incins cca 5 minute la foc iute si apoi la temperatura medie.Din marginile decupate ramase ,facem bilute mici care se coc pe langa foi,in tava si cu care vom decora prajitura.Se dezlipesc de pe hartie cu grija,sunt foarte fragede,cat sunt inca fierbinti,ajutandu-ne de o paleta.
Se pregateste crema topind ciocolata alba cu frisca lichida la bain marin apoi se adauga laptele praf amestecand continuu pana se dizolva si la urma adaugam nuca deshidratata de cocos,pastrand o lingura pentru decor.
Se aseaza in forma circulara ,cu grija prima foaie,ungem deasupra cu crema de cocos,tapetam marginea formei cu inimioare de ciocolata apoi venim deasupra cu a 2 a foaie,ungem iar cu crema si deasupra asezam ultima foaie,presam usor cu mana.Turnam deasupra ciocolata alba topita,decoram cu bilutele coapte,date prin ciocolata si presaram deasupra nuca de cocos.Se lasa la rece o ora apoi se poate taia.Este o prajitura cu blat fraged si sfaramicios,aromata de nuca de cocos si este potrivita pentru un delicios desert in familie!!
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc09689.jpg
dsc09689.jpg (930.39 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09616.jpg
dsc09616.jpg (784.72 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09609.jpg
dsc09609.jpg (546.47 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09606.jpg
dsc09606.jpg (734.54 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09604.jpg
dsc09604.jpg (653.98 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09603.jpg
dsc09603.jpg (625.52 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09602.jpg
dsc09602.jpg (867.54 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09600.jpg
dsc09600.jpg (836.42 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09599.jpg
dsc09599.jpg (573.16 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09595.jpg
dsc09595.jpg (868.22 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09594.jpg
dsc09594.jpg (686.46 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09593.jpg
dsc09593.jpg (822.55 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09687.jpg
dsc09687.jpg (856.39 KiB) Vizualizat de 307 ori
dsc09678.jpg
dsc09678.jpg (992.55 KiB) Vizualizat de 307 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori