Placinta de post cu masline

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
ceatza05
Incepator
Mesaje: 50
Membru din: 27/10/2008 03:45
Localitate: Romania
Contact:

Placinta de post cu masline

Mesajde ceatza05 » 26/03/2009 10:40

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 3 cani de faina (cani mari de 250 ml)
- 1 cana apa calduta (sau cat cuprinde aluatul)
- 1/2 canita de ulei
- sare (dupa gust)
- 1 plic drojdie uscata (sau 1 pachet mic, drojdie proaspata)

Pentru umplutura:
- 1 ceapa medie
- 300 g masline fara samburi
- piper
- apa

Aluatul - Din toate ingredientele se framanta aluatul. Drojdia uscata (ca cea din imagine) nu se lasa la crescut inainte, se amesteca direct cu faina si apoi se pun treptata restul ingredientelor. (Mai multe explicatii aveti pe plic). Eu prefer drojdia asta pt ca rezista mult timp in dulap, si nu trebuie sa ma duc sa cumpar de fiecare data proaspata cand am nevoie sa framant ceva.
Intai amestecati drojdia cu faina, adaugati sarea, apa putin cate putin si abia la sfarsit uleiul.

Umplutura - Se toaca ceapa si maslinele marunt. Se pun la calit fara ulei intr-o tigaie de teflon. Dupa cateva secunde se adauga cam o cana de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade toata apa. (operatiunea nu dureaza mai mult de 10 minute)
Atentie! Nu adaugati sare in umplutura. In general maslinele sunt deja destul de sarate.
Dupa preferinta puteti adauga in umplutura marar sau patrunjel. Eu nu o fac pt ca prefer sa simt gustul maslinelor fara alte arome.
Cand a scazut apa, se lasa la racit umplutura (nu e necesar sa se raceasca de tot, intre timp va puteti ocupa de aluat.)

Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intinde o foaie subtire si se pune o treime din umplutura pe margine, se ruleaza, se unge cu apa sau ulei, si se pune in tava mare a aragazului. Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Se da tava la aragazul incins la 200 grade timp de 20 minute.
(Acum depinde de ce aragaz aveti, al meu e pe gaz. Dupa 20 minute placinta e ca in poza, si e moale si coapta. Eu o pun la mijlocul aragazului.)
Fişiere ataşate
P1020030.jpg
P1020030.jpg (68.77 KiB) Vizualizat de 3935 ori
P1020031.jpg
P1020031.jpg (36.73 KiB) Vizualizat de 3935 ori
P1020029.jpg
P1020029.jpg (43.54 KiB) Vizualizat de 3935 ori
P1020028.jpg
P1020028.jpg (54.76 KiB) Vizualizat de 3935 ori
P1020025.jpg
P1020025.jpg (50.06 KiB) Vizualizat de 3935 ori
P1020024.jpg
P1020024.jpg (48.28 KiB) Vizualizat de 3935 ori
P1020023.jpg
P1020023.jpg (55.11 KiB) Vizualizat de 3935 ori
P1020027.jpg
P1020027.jpg (48.6 KiB) Vizualizat de 3935 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 26/03/2009 11:05

miam, placintica asta !!! Devin musafir neinvitat! :wink: :P
:flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
ceatza05
Incepator
Mesaje: 50
Membru din: 27/10/2008 03:45
Localitate: Romania
Contact:

Mesajde ceatza05 » 26/03/2009 11:07

Pai la cat de des o fac, ca-i preferata familiei... sigur gasesti una calda. :D

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 26/03/2009 12:49

foarte interesanta :hug: luna asta placinta asta are votul meu :peace:

Avatar utilizator
ceatza05
Incepator
Mesaje: 50
Membru din: 27/10/2008 03:45
Localitate: Romania
Contact:

Mesajde ceatza05 » 26/03/2009 02:03

:master: Multumesc mult Cara de incurajare. :flower:

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 26/03/2009 02:23

interesanta reteta =D> seamana cu painea cu masline dar reteta ta e mult mai bogata in masline :buuun fetita mea adora maslinele si ii voi face si ei o placintica din asta.

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 26/03/2009 02:28

mmmm si mie imi plac maslinele...cred ca e delicioasa painica aceasta.
Oare cum va fi daca prajim feliile de paine si vom pune un strat subtire de unt sau margarina :roll:

Avatar utilizator
adina_83
Incepator
Mesaje: 185
Membru din: 21/10/2008 04:41
Localitate: Algarrobo,Spania
Contact:

Mesajde adina_83 » 26/03/2009 05:55

Una calda? :buuun: :buuun: :buuun:
Vin imediat!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Felicitari! =D> :master: :master:
'TILL WE AIN'T STRANGERS ANYMORE

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 26/03/2009 05:59

=D> =D> e buna si eu o fac dar folosesc foi de patiserie. Ne place si noua mult :hug:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 26/03/2009 11:32

:) daca ar fi dupa mine as manca si 1 kilogram de masline :roll: odata :wink:

Imi place ca ai facut aluatul si nu ai folosit foi de placinta :)

Reteta e numai buna de incercat =D> =D> =D>

Bafta la concurs :peace:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 35 vizitatori