Placinta cu spanac si oua

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Placinta cu spanac si oua

Mesajde lucia_bp » 10/04/2009 11:37

Ingrediente:

ALUAT:

-300 g faina
-aproximativ 250 ml ulei
-1 paharel de apa(aproximativ 100-150 ml)
-1/4 lingurita sare

UMPLUTURA:

-1,5 kg spanac proaspat(sau echivalent congelat)
-5-6 oua ,fierte tari,taiate in jumatati,pe lungime
-2 oua crude
-2 legaturi ceapa verde,tocata,inclusive cozile
-100-150 g seminte decojite de floarea-soarelui
-sare
-piper
-250 g pipote
-2-4 linguri gris(daca este nevoie)

Preparare:

ALUAT:
Amestecati toate ingredientele mentionate.
Framantati aluatul pana la omogenizarea completa,adunati-l sub forma de bila,puneti-l in folie transparenta si dati-l la rece (in frigider) pentru cel putin 30 minute.

UMPLUTURA:
Intre timp,puneti la fiert pipotele in apa cu sare,scurgeti-le,lasati-le la racit si taiati-le cubulete.
Opariti spanacul,curatat si bine spalat,in apa firbinte cu sare,scurgeti-l si tocati-l.
Daca este congelat,dati-l asa cum este intr-un clocot si-l puneti la scurs si racit.

Intindeti din aluat o foaie subtire pe care o puneti intr-o tava rotunda(diametrul de 26-28 cm.),tapetata cu hartie de copt,avand grija ca marginile aluatului sa depaseasca buza tavii.
Amestecati spanacul tocat cu ouale crude,batute ca pentru omleta,pipotele,ceapa verde si semintele de floarea-soarelui.Daca amestecul este putin apos,adaugati gris.
Potriviti de sare si piper si puneti ½ din compozitia obtinuta peste aluatul din tava.
Asezati jumatatile de oua,astfel incat sa fie repartizate in toata placinta,acoperiti cu restul de compozitie cu spanac si adunati marginile aluatului
Dati la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru aproximativ 45 minute,sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.
Lasati sa se racoreasca in tava si apoi o scoateti.
Se serveste calduta sau rece,cu salate de sezon.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
CIMG7302-1.JPG
CIMG7302-1.JPG (36.84 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7299-1.JPG
CIMG7299-1.JPG (28.5 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7306-1.JPG
CIMG7306-1.JPG (24.03 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7303-1.JPG
CIMG7303-1.JPG (37.45 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7295-1.JPG
CIMG7295-1.JPG (38.25 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7277-1.JPG
CIMG7277-1.JPG (32.79 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7268-1.JPG
CIMG7268-1.JPG (35.47 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7266-1.JPG
CIMG7266-1.JPG (28.32 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7259-1.JPG
CIMG7259-1.JPG (30.45 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7257-1.JPG
CIMG7257-1.JPG (19.72 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7256-1.JPG
CIMG7256-1.JPG (23.58 KiB) Vizualizat de 4224 ori
CIMG7239-1.JPG
CIMG7239-1.JPG (28.77 KiB) Vizualizat de 4224 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 10/04/2009 11:50

:o lucia, imi place enorm cum arata placinta!!!!!!!!!! :hug: superb!!!!!!!!!!! si sotului meu ii place mult spanacul si cred ca placinta asta o sa devina una dintre preferatele lui culinare :wink: multumesc pentru reteta!!!!!! :love: :pup:

prezentarea e impresionanta! :peace: :flower:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 10/04/2009 12:39

Alta reteta trasnet. Felicitarile mele. :buuun:
Apropo, te rog frumos fa cumva cu aceasta reteta si cu japoneza sa poata fi salvate in cartea de bucate pentru ca eu nu stiu numai salvarea clasica.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/04/2009 02:28

Sincer, ma bucura gandul ca am putut sa-ti fiu macar putin de folos,draga Cara.
Cateodata,o idee conteaza atat de mult...
Un "PASTE FERICIT !"iti doresc !
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 10/04/2009 08:23

Wau ce fel arata :roll: :roll:
Sper sa o fac cat de curand ca -mi lasa gura apa =D>
Bravo Lucia...ca de obicei ne-ai dat ceva nou si bun :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 10/04/2009 09:34

Wow ce nebunieeee, lucia!
Cred ca n a mai ramas nimic ...la ora actuala. :D

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 10/04/2009 10:58

Lucia cred ca gustul e pe masura imaginilor :buuun: :buuun: =D> =D> :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
adina_83
Incepator
Mesaje: 185
Membru din: 21/10/2008 04:41
Localitate: Algarrobo,Spania
Contact:

Mesajde adina_83 » 10/04/2009 11:09

Vai de mine!A inceput sa picure! :shock: :shock:
Pardon,imi ploua mie in gura ! :buuun: :buuun: :buuun:
Lucia,arata grozav!Ca de obicei imi dai clasa!
:master: :master: :master:
'TILL WE AIN'T STRANGERS ANYMORE

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 11/04/2009 08:03

lucia_bp scrie:Sincer, ma bucura gandul ca am putut sa-ti fiu macar putin de folos,draga Cara.
Cateodata,o idee conteaza atat de mult...
Un "PASTE FERICIT !"iti doresc !
:hug: :love: :flower:


"Paste fericit!" si tie si familiei tale :pup: :hug: Ma bucur asa de mult de reteta asta (e singura pe care ma incumet sa o aplic pentru o masa la care am sa am si musafiri francezi). E spectaculoasa si prezentarea si o sa fie adorata si de sot- mai mult ca atat nu pot ca vreau. Ai dreptate, conteaza foarte mult sa apara pe neasteptate ceva, chiar si o reteta de care ai mare nevoie :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/04/2009 12:53

Fetelor,va multumesc mult pentru aprecieri.
Nici nu banuiam ca asa o reteta simpla,va crea un astfel de impact.
Sincer,cand am postat-o ma si gandeam ca o sa treaca neobservata
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 29 vizitatori