Placinta cu branza si stafide

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Placinta cu branza si stafide

Mesajde nadynady » 30/12/2015 09:52

1 pachet aluat foetaj din comert
800g - 1kg branza dulce
4-5 linguri zahar(dupa gustul fiecaruia)
5 oua
stafide
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
1 ou+200ml smantana
1-2 linguri de gris(optional)<br/><br/> Branza,scursa bine, se amesteca cu ouale si zaharul. Apoi se adauga stafidele, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Daca este prea apoasa se poate pune o lingura, doua de gris.
Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, se toarna amestecul de branza, se niveleaza si se acopera cu cea de-a doua foaie. aceasta se inteapa din loc in loc si se portioneaza superficial.
Deasupra ungem generos cu oul batut cu smantana si dam la cuptorul preincalzit pana se aureste frumos. <br/><br/>
Fişiere ataşate
Placinta cu branza si stafide-pacinta cu branza dulce si stafide 2.jpg
Placinta cu branza si stafide-pacinta cu branza dulce si stafide 2.jpg (290.13 KiB) Vizualizat de 7803 ori
Placinta cu branza si stafide-pacinta cu branza dulce si stafide.jpg
Placinta cu branza si stafide-pacinta cu branza dulce si stafide.jpg (88.28 KiB) Vizualizat de 7803 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 30/12/2015 02:43

O placinta foarte, foarte buna! Imi place! :love: =D> :flower:

Felicitari pentru prezentare si bun venit! :hug:
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 30/12/2015 07:29

Immm, ce bunatate! Si la urma urmelor chiar si usor de facut! :buuun: :buuun:
Dar am o nelamurire: aluat foietaj inseamna asa numitul "frantuzesc", care se desface de la sine, la copt, in foite, sau e ceea ce se numea pe timpuri "de placinta", adica foi intinse ff subtiri, ca foita de tigara?
Felicitari ptr retetele postate (cea "cu bulion" mi-a ranit sufletul, dar cind e vorba de framintat aluat/intins foi, ma cam dau deoparte :( ) =D> =D> =D> !
Si, vorba lui Miki, bine ai venit la noi...

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Mesajde nadynady » 30/12/2015 10:49

Multumesc frumos! ]
:flower:

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 30/12/2015 11:26

Cu drag! Si spor la bucatareala miine si petrecere frumoasa de Revelion!
La multi ani 2016!
Fişiere ataşate
cimg9114.jpg
cimg9114.jpg (87.58 KiB) Vizualizat de 7716 ori

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Mesajde nadynady » 14/01/2016 09:03

:hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori