Pizza Polenta

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Pizza Polenta

Mesajde crista » 25/03/2011 09:11

ingrediente :

pentru mamamliga :

1 cana de malai
3 cani apa
un virf de lingurita de sare grunjoasa


pentru sos :

passata de rosii de la borcan (cu ceapa si busuioc )*
mozzarella
Parmigiano sau Grana Padano ras sau alt cascaval (optional )


pregatim mamaliga in tuci, fiecare dupa cum ii place eu o fac mereu asa : intr-un tuci pun la fiert apa pe focul cel mai puternic de la aragaz, cind apa incepe sa clocoteasca adaug sarea si mut tuciul pe ochiul cel mai mic de la aragaz si adaug in ploaie malaiul in timp ce amestec constant ca sa nu se formeze cocoloase cu telul in forma de para . Fiti atenti caci mamaliga in primele minute stropeste in timp ce clocoteste, eu acopar tuciul cu o sita plata care este de fapt o sita care se pune sub oalele de pamint cind le folosesti direct pe flacara arata asa . Nu acoperiti niciodata mamaliga cu capac caci se incruzeste. Firebeti minim 40 minute mamaliga amestecind din cind in cind in primele 15 minute amestecat la fiecare 5 minute apoi tot la 10 sau 15 minute evident tuciul sta mereu pe cel mai mic dintre ochiurile de la aragaz altfel se afuma si folositi ca sa amestecti in mamaliga facaletul special ca un mic baston sau o ligura de lemn cu coada lunga.

Cind mamaliga este gata o varsati intr-o tava de Jenna /Pirex sau pe o tava sau un fund de lemn acoperite cu hirtie de copt. Nivelati si lasa-ti sa se raceasca apoi taiati discuri cu forma speciaa de taiat pasta sau cu un pahar . Puneti discurile intr-o tava cu hirtie de copt si pe fiecare dintre ele asezati pulpa de rosii. Lasati al cuptorul gata incalzit si la temperatura maxima 2-3 minute timp in care taiati cuburi cit mai mici mozzarella si radeti cascavalul. Scoateti tava si pe fiecare disc asezti cuburi de mozzarella, apoi suprapuneti discurile cite 3 ca sa formati turnuri dar nu foarte inalte. Presarati cascaval / parmezan sau grana daca vreti si puneti din nou la cuptor la foc mare numai pina cind brinza se topeste si mamamliga se rumeneste putin pe margini ....

Serviti calda ornata cu frunze de busuioc .

* eu am folosit aceasta "passata" marca COOP dar fiecare poate sa prepare condimentul pentru pizza cum ii place
Fişiere ataşate
Immagine 611picnik.jpg
Immagine 611picnik.jpg (52.67 KiB) Vizualizat de 926 ori

Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori