Pizza dietetica

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

bucatariacunoroc
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 28/04/2016 08:14

Pizza dietetica

Mesajde bucatariacunoroc » 05/05/2016 10:56

Aluat:
2 cesti de faina cernuta
1 lingurita de bicarbonat
1 ceasca de iaurt grecesc

Umplutura:
100 ml. pasta de tomate
ketchup dupa gust
150-200 gr. mozzarela sau cascaval light
1-2 rosii
1-2 ardei grasi
o conserva de ciuperci
o conserva de porumb
putina sare si putin piper<br/><br/> Astazi va propun o pizza dietetica si sanatoasa, cu un blat gustos si sanatos facut din numai 3 ingrediente. Nu contine drojdie, oua, unt, ulei, smantana sau alte grasimi grele si calorigene. Si tocmai lipsa acestora constituie motivul principal pentru care este o pizza light, fiind mai sanatoasa si mai putin calorigena decat altele. Adica pizza de slabit, cum s-ar spune :) Si cum pentru o pizza cu blat dietetic se potriveste o umplutura la fel de sanatoasa, am ales una pe masura, cu legume, sos tomat si branzeturi usoare. Cu reteta asta de pizza dietetica va asigur ca suntem in siguranta chiar si atunci cand incercam sa “fim cuminti” si sa avem o dieta ponderata si echilibrata, caci este cu adevarat o pizza light.

Pasul 1: Facem aluatul: Cernem faina, o amestecam cu bicarbonatul si apoi adaugam incetul cu incetul iaurtul. Tip: Pentru masurat se foloseste o ceasca mare pentru ceai.
Pasul 2: Framantam faina cu iaurtul cateva minute pana obtinem un aluat elastic. Daca va iese cam moale (caci mie asa mi-a iesit initial), mai adaugati 2-3 linguri de faina.
Pasul 3: Intindem aluatul si-l punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat punem sucul de rosii (amestecat cu ketchup-ul, ca sa iasa pizza mai condimentata), presaram sare si piper si apoi punem mozzarela rasa. Oprim putina mozzarela pentru la sfarsit (eu am oprit cam un sfert din ea).
Pasul 4: Punem restul ingredientelor: ardei, rosii, porumb si ciuperci este propunerea mea pentru varianta light. Daca nu aveti probleme cu silueta, puneti orice altceva va place.
Pasul 5: Coacem pizza cam 25-30 de minute la 180-200 de grade (daca aluatul dumneavoastra este foarte subtire, lasati mai putin, pana cand vedeti ca s-a rumenit). Scoatem tava, presaram si restul de mozzarela sau cascaval light si mai bagam tava la cuptor inca 10 minute. <br/><br/> Se serveste calda
Reteta poate fi gasita si pe www.bucatariacunoroc.ro
Fişiere ataşate
pizza_dietetica_profil_semnat_4519.jpg
pizza_dietetica_profil_semnat_4519.jpg (61.11 KiB) Vizualizat de 2106 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 39 vizitatori