Pizza di scarole

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Pizza di scarole

Mesajde alejoe » 09/01/2014 12:22

Este ideala pentru o cina , de obicei aici se pregateste la sarbatori :wink:
INGREDIENTE : Aluat : 500 g faina , 7 g drojdie uscata , 300 ml apa calda , 4 linguri ulei de masline , sare , un pic de zahar .
Umplutura : 500 g scarole , 50 g masline , 30 g caperi , 1 catel usturoi , sare , piper .
PREPARARE : Se face un aluat dospit ca pentru pizza amestecand toate ingredientele pentru aluat , se framanta bine si se lasa la crescut o ora .
Intre timp se spala scarola se fierbe un pic in apa cu sare , se scurge . Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline si catelul de usturoi zdrobit la foc mic pana se prajeste un pic usturoiul , dupa care se adauga scarola fiarta , maslinele taiate bucati si caperi se lasa un pic sa prinda gust toate ingredientele dupa care se lasa la racit .
Intr-o tava rotunda de 28 cm , se unge cu ulei si se pune jumatee din aluat , umplutura si restul de aluat se acopera bine si se lasa din nou la crescut o ora . Dupa care se unge cu ulei de masline deasupra si se coace la 180 grade pentru 30 minute sau pana nu este frumos rumenita .
Se serveste calduta si rece este delicioasa .
Fişiere ataşate
ian_2014_6747.jpg
ian_2014_6747.jpg (99.56 KiB) Vizualizat de 2056 ori
ian_2014_004.jpg
ian_2014_004.jpg (55.29 KiB) Vizualizat de 2056 ori
ian_2014_007.jpg
ian_2014_007.jpg (54.71 KiB) Vizualizat de 2056 ori
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/01/2014 01:44

Bunaaaaaaaaa rau de tot :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/01/2014 06:44

crista scrie:Bunaaaaaaaaa rau de tot :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


...asa e... :buuun: :buuun: :buuun:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 09/01/2014 07:23

In varianta asta mananc si eu scarola ca nu prea ma impac cu ea :D va multumesc e o bunatate :buuun: :buuun: :hug:
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 09/01/2014 08:48

Imi place aluatul foarte mult si nu numai aluatul ci imi place intreaga reteta. =D> =D> =D>

Umplutura poate fi realizata de fiecare data diferit, dupa preferinte (reteta aluatului este o reteta de baza excelenta). Felicitari, sunt sigura ca a fost deosebit de gustoasa! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/01/2014 10:26

Sunt sigura ca a fost tare buna :peace:

Aveti in Italia anumite plante / verdeturi / legume care aici nu se gasesc ( din pacate)...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 10/01/2014 04:29

ANTONIA mersi e asa aluatul e ideal pentru toate tipurile de pizza , cel putin noua ne place foarte mult si umplutura poate varia se pot pune brocolli di rapa sau bietole dupa gust si preferinta :wink:
LUCIA asa e aici in It sunt multe feluri de verdure dar cred ca se pot inlocui cu succes cu spanac , leurda :wink: :hug:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/01/2014 07:56

alejoe scrie:ANTONIA mersi e asa aluatul e ideal pentru toate tipurile de pizza , cel putin noua ne place foarte mult si umplutura poate varia se pot pune brocolli di rapa sau bietole dupa gust si preferinta :wink:
LUCIA asa e aici in It sunt multe feluri de verdure dar cred ca se pot inlocui cu succes cu spanac , leurda :wink: :hug:


Multumesc pentru raspuns...chiar la spanac ma gandeam si eu...leurda, doar in sezonul ei...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 11/01/2014 01:41

LUCIA ma bucur ca am avut aceelasi gand :wink: leurda asa e cand o sa fie sezonul cred ca e ideala cu gustul usor de usturoi :buuun: ma bucur ca ti-a placut reteta :hug:
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 14/01/2014 03:16

De cand tot zic ca vreau sa o fac si eu!! =D> :buuun: :roll:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 46 vizitatori