Piersici

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Piersici

Mesajde vero » 23/12/2007 12:11

Ingrdiente-aluat
- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar veniliat
- 1 lamiie coaja
- 600-700g faina
Ingrediente-umplutura:
- 250g nuci macinate
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 pac. zahar vaniliat
- 10ls rom
- 6ls marmelada acrisoara
- 2ls suc lamiie
- 2 ls suc portocale
- 2ls srafide inmuiate in rom
Ingrediente-decor:
- coloranti alimentari(rosu,galben si verde)
- 500g zahar tos
Mod preparare-aluat:
Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt.Se pot pune de la 600g faina pina la 700g.deoarece depinde de marimea oualor.Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de6-7 g.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170 grade 15-20 min.Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umolutura urmatoare.
Mod preparare-umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile),cu cacaoa,cu zaharul si zaharul vaniliat.Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.
Mod-decorare:
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.
Fişiere ataşate
IMG_3629.jpg
IMG_3629.jpg (27.8 KiB) Vizualizat de 4938 ori
IMG_3630.jpg
IMG_3630.jpg (40.78 KiB) Vizualizat de 4938 ori
IMG_3631.jpg
IMG_3631.jpg (35.8 KiB) Vizualizat de 4938 ori
IMG_3640.jpg
IMG_3640.jpg (49.06 KiB) Vizualizat de 4938 ori
IMG_3660.jpg
IMG_3660.jpg (39.45 KiB) Vizualizat de 4938 ori
IMG_3713.jpg
IMG_3713.jpg (43.39 KiB) Vizualizat de 4938 ori
IMG_3728.jpg
IMG_3728.jpg (58.3 KiB) Vizualizat de 4938 ori
IMG_3731.jpg
IMG_3731.jpg (63.39 KiB) Vizualizat de 4938 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/12/2007 12:17

Foarte reusite =D>... de fapt ca toate celelalte prajiturele care le-ai preparat. =D> :flower:
Piersicile, le facea mereu matusa mea de sarbatori :vis: ,ce bune sunt. :roll:

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 24/12/2007 12:20

=D> foarte reusite piersicile :flower:
nadia

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 25/12/2007 07:32

Multumesc de aprecieri!

CRACIUN FERICIT!
Fişiere ataşate
animsanta.gif
animsanta.gif (67.29 KiB) Vizualizat de 4785 ori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 25/12/2007 01:16

Faceam de mult caise dar am pierdut reteta :( asa ca acum o salvez arata prea bine :buuun: :buuun: :buuun: :flower: :flower: =D> =D> :hug:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 29/12/2007 01:15

fffff frumoase si :buuun: :buuun: cred ca fac si eu azi

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 29/12/2007 04:36

Asa cum am zis am facut azi si eu piersici sunt un pic cam mari parca dar buneee :buuun:
Fişiere ataşate
stefi 009.jpg
si inca una
stefi 009.jpg (54.49 KiB) Vizualizat de 4610 ori
stefi 010.jpg
stefi 010.jpg (55.7 KiB) Vizualizat de 4610 ori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 29/12/2007 04:47

superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Esti grozava :flower: :hug: :party: =D>
Fişiere ataşate
800px-Small_Red_Rose.jpg
800px-Small_Red_Rose.jpg (40.77 KiB) Vizualizat de 4605 ori

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 29/12/2007 04:52

Multumesc pt florcica Szamcsek. Sa inteleg ca-ti plac piersicutele mele??? :D :D glumesc sunt sincer simple de facut trebuie sa le notez in caiet


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori