Pate de linte cu nuci si ciuperci

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Pate de linte cu nuci si ciuperci

Mesajde pupi » 17/08/2013 07:48

Cum eu am fixul pateurilor din linte/fasole/naut am avut o problema saptamana trecuta cat inca a fost post si a trebuit sa pregatesc cate ceva . Cum altcineva s-a oferit sa faca fasole batuta eu am decis sa fac aperitive cu linte. Ciupercile le aveam in casa la fel si lintea deci nu a fost problema. Eu am mai adaugat si cateva boabe de mazare galbena printre boabele de linte :P .



1 cana de linte( se poate folosi orice culoare doriti)
1 morcov feliat
apa cat sa acopere lintea cu un deget
5 catei de usturoi
5-6 ciuperci uscate ( eu am folosit shitakee)
1 cana de nuci macinate
1 lingura de pasta de rosii
coaja de la o lamaie
1 fir de ceapa verde( sau mai mult daca doriti)
1 ceapa mare tocata marunt
cimbru dupa gust
sare si piper duap gust


Se pun ciupercile uscate la inmuiat in apa pana se rehidrateaza complet-devin mai moi dupa care se toaca .
Se spala lintea si se pune la fiert cu morcovul feliat, ceapa tocata , 4 catei de usturoi si ciupercile scurse de lichid. Lichidul se pastreaza separat..In cazul in care apa de pe linte, in timpul fierberii, se evapora prea repede se mai adauga din apa ramasa de la ciuperci.
Dupa ce lintea este fiarta( moale) se scurge printr-o sita in cazul in care avem prea mult lichid pe ea.
Se aseaza in vasul de la food processor sau se foloseste orice alt aparat de macinat fin pe care il aveti impreuna cu nucile macinate, pasta de rosii, catelul de usturoi ramas,coaja de lamaie rasa, ceapa verde tocata,cimbru si se paseaza. Se drege de sare si piper. Trebuie sa obtinem o pasta fina in final.
Se pate pune in cutie si se poate pastra la congelator pana la 2 luni de zile sau se serveste indata pe crackers, feliute de paine prajita, felii de castravete.
In cazul in care alegem servirea pe feliute de castravete crud, se decoreaza cu mustar Dijon sau cu masline verzi umplute cu pimento iar daca serviti pe feliute de paine prajita se poate prsara parmesan deasupra in cazul in care nu sete post. Se pot decora si cu patrunjel sau marar tocat.

Nota...eu am folosit pentru inmuierea ciupercilor supa ramasa ( scursa ) de la compozitia de ciuperci pregatita mai din timp pentru o umplutura la niste pateuri)
Fişiere ataşate
003.jpg pate de linte.jpg
003.jpg pate de linte.jpg (33.53 KiB) Vizualizat de 1632 ori
001.jpgpate de linte.jpg
001.jpgpate de linte.jpg (32.07 KiB) Vizualizat de 1632 ori
032.jpg pate de linte.jpg
032.jpg pate de linte.jpg (73.47 KiB) Vizualizat de 1632 ori
006.jpg pate linte.jpg
006.jpg pate linte.jpg (87.54 KiB) Vizualizat de 1632 ori
005.jpg pate linte.jpg
005.jpg pate linte.jpg (68.2 KiB) Vizualizat de 1632 ori
004.jpg pate linte.jpg
004.jpg pate linte.jpg (65.94 KiB) Vizualizat de 1632 ori
003.jpg pate linte.jpg
003.jpg pate linte.jpg (46.28 KiB) Vizualizat de 1632 ori
001.jpg pateu linte cu nuca si ciuperci.jpg
001.jpg pateu linte cu nuca si ciuperci.jpg (81.49 KiB) Vizualizat de 1632 ori
003.jpg pate de linte.jpg
003.jpg pate de linte.jpg (33.53 KiB) Vizualizat de 1632 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/08/2013 07:56

Delicatesa... =D> Este foarte frumoasa si prezentarea (asa ”cuminti” stau aliniate... gata sa fie servite).

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 18/08/2013 12:04

Pupi,chiar am niste linte la inmuiat - lintea are un continut ridicat de fier si cam am nevoie :D - dar nu am ciupercile tale, doar niste champiĂąon proaspat, pot sa le inlocuiesc? Daca nu raman la crema de linte :D
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/08/2013 08:10

Antonia, imi place sa prergatesc pateul de linte mai ales in perioada de post, ne place sa il mancam pe crackers. E bun, satios si se poate folosi in fel si chip. Bunica prepara ceva asemanator, o mancare mai simpla dar in final tot" batuta" era si tot cu paine prajita mancam....multumesc :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/08/2013 08:14

Roxana, poti sa folosesti orice fel de ciuperci doresti. Uneori daca imi ramane o portie sau ceva mai putin de tocana de ciuperci( preparata din ciuperci proaspete) o adaug si pe aia la lintea fiarta dupa care transform in pate ....e versatila.
Gusta si vezi daca iti place gustul, daca nu , data viitoare dregi dupa gustul propriu , ingredientele.
Uneori o fac mai picanta alte dati mai dulce, depinde de ce anume vreau sa servesc la masa respectiva. E o mancare foarte versatila( bine ca ma repet). Nuca imi place , daca o mai si prajesc putintel este perfecta( acuma am avut doar nuca neprajita) :hug:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 18/08/2013 10:47

Ok, am inteles. Azi am facut crema de linte, ceva inte supa ta indiana de mai demult si ceva improvizat de mine :P Saptamana asta ma pun pe treaba, chiar mi-ai facut pofta si imi place lintea :hug: :flower: :peace: :peace:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/09/2013 06:31

Roxana cum a iesit improvizatia??? Ai reusit sa faci pateul???? :P


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori