PASTITIO

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuli8700
Incepator
Mesaje: 150
Membru din: 06/09/2006 06:20
Localitate: CIPRU, Pafos

Mesajde iuli8700 » 16/11/2006 12:24

Si eu fac Pasticio...am invatat-o de cand sunt in Cipru. Bucataria de aici se aseamana foarte mult cu cea din Grecia... dar cu mici deosebiri. De exemplu eu aici am invatat sa amestec oul cu macaroanele cand le asez strat in tava si chiar si cu branza(cascavalul). Dar presupun ca nu e mare diferenta la gust.
Imagine
Imagine

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 16/11/2006 07:52

:) eu as manca produsul mai curand cald, decat rece .
daca amesteci macaroanele cu untul..macaroanele sunt in final destul de ..legate ca sa nu se imprastie in tava?
cred ca amestecarea macaroanelor semi-fierte cu un singur ou e mai eficienta. (daca urmez reteta, am sa tin cont de ce zicea iulia - amestecul macaroane-ou - chiar cu riscul de a ma indeparta de reteta greceasca originala)

arata asa bine, ca daca nu aveam gatiti ardei umpluti..faceam reteta chiar azi!
dar saptamana viitoare sigur incerc.



:flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/11/2006 08:27

Cara nu cred ca se maninca rece.. ci doar putin racit. Ca si lasagna care se serveste dupa 5-10 minute dupa ce a fost scoasa din cuptor ca sa se raceasca un pic dar sa nu se intzepeneasca.

Nanu,sa nu iei ca o critica :hug: ci ma gindeam pt fetele mai incepatoare in ale bucatariei ... ca cine a ars de deja o mincare stie cum sa nu o mai faca si a doua oara :lol:
Dei, 50-60 min la cuptor mie imi pare mult daca nu ai o tava foarte mare, dupa mine timpul de coacere e direct proportional cu cantitatea introdusa in cuptor ... cind prepar lasagna ( si zic ca nu e chiar asa de diferita reteta ) acoper cu folie de aluminiu tava in prima jumatate de coacere ca sa nu se arda prea tare deasupra .. apoi scot folia si las sa se rumeasca, asa fac si la musaca ... Dar si pt ca nu ma vreun cuptor de mari fitze si daca as lasa beshamelul si parmezanul deasupra chiar si 25 minute s-ar arde.


Iuli si in Italia se amesteca pastele cu ou si parmezan sau alta brinza rasa .. diferenta e ca se folosesc paste scurte iar tava se unge cu unt/margarina si se tapeteaza cu pesmet .. Oricum reteta asemanatoare cu cea de la voi se face numai in sudul italiei si acolo influentele grecesti si albaneze sunt foarte puternice.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 16/11/2006 10:06

Si eu fac cam la fel cu diferenta ca fac singura bechamel,nu imi place cel la plic si asa cum spune Iulia pun si un ou/doua in amestec cu putin lapte si amestec macaroanele...asta pt ca oul si laptele cand se gateste "leaga" macaroanele intre ele si nu se intind in farfurie...mai ales cand mancarea e calda...nu se mananca rece,dar e mult mai bun daca e doar caldut...se si taie perfect apoi...si eu tin la cuptor maxim 40 min la 180gr,nu trebuie decat sa se coaca bechamelul deasupra,macaroanele si sosul de carne sunt deja gatite...
Bun venit,Nanu...eu stau in Atena,in Elliniko...tu unde esti in Grecia?


P.S.
Daca poti,micsorezi putin poza ta pt ca lateste putin pagina...dau un moderator daca poate sa o faca... :flower:
Fişiere ataşate
img_2540_165.jpg
img_2540_165.jpg (89.1 KiB) Vizualizat de 9053 ori
IMG_3046.jpg
IMG_3046.jpg (84.11 KiB) Vizualizat de 9056 ori
IMG_3043.jpg
IMG_3043.jpg (82.35 KiB) Vizualizat de 9056 ori
IMG_3042.jpg
IMG_3042.jpg (74.86 KiB) Vizualizat de 9056 ori
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
iuli8700
Incepator
Mesaje: 150
Membru din: 06/09/2006 06:20
Localitate: CIPRU, Pafos

Mesajde iuli8700 » 16/11/2006 12:46

Si inca ceva.... aici am vazut (si asa o fac si eu) ... se pune un strat de macaroane, cel de carne, inca un strat de macaroane si apoi besamelul...practic aceeasi cantitate de macaroane dar impartita in doua si puse in 2 straturi. Dar asta depinde de aspect si nu de gust.
Imagine

Imagine


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori