Pastiera napoletana

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/04/2012 05:04

Eu reteta asta nu am vazut-o.....vad ca se cere apa de portocale....daca pun de trandafiri oare ce are????chiar nu am portocale, nu imi place si plus, nici nu cred sa gasesc prin zona.......sa merg in alt cartier pentru o sticla de 150 ml , chiar nu ma trage inima..... crezi ca strica gustul????
Mie imi place graul fiert, fac destul de des coliva....trebuie sa fie o combinatie tare buna cu branza( aromele oricum le are).....mersi
:hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 06/04/2012 05:26

pupi scrie:Eu reteta asta nu am vazut-o.....vad ca se cere apa de portocale....daca pun de trandafiri oare ce are????chiar nu am portocale, nu imi place si plus, nici nu cred sa gasesc prin zona.......sa merg in alt cartier pentru o sticla de 150 ml , chiar nu ma trage inima..... crezi ca strica gustul????
Mie imi place graul fiert, fac destul de des coliva....trebuie sa fie o combinatie tare buna cu branza( aromele oricum le are).....mersi
:hug:


Daca vrei sa o faci nu-i obligatoriu sa pui apa de portocal . La urma urmei este o aroma ...pui vanilie sa fie suficienta...si este super asa... :roll: ...poti pune putina aroma de trandafiri daca ai din aceea si iti place.
Nu cred ca strica gustul ...sa nu pui multa. Eu nici aroma de portocal nu pun multa . Am mancat un dulce din asta ..facut de o italianca ..era imbibata de aroma :mrgreen: Abia am terminat-o. Dupa mine exagerase cu aroma ..dar stii cum se spune ..gusturile nu se discuta. :clipocit:
Verisoara sotului ..de origini napoletane ..mi-a laudat-o cand a mancat la mine. :) :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/04/2012 05:34

Nico, mersi....am sa o incerc negresit :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/04/2012 11:51

Anul asta mi-a iesit asa. Am pus-o intr-o tava ceva mai micuta...de diam. 26 cm. si mi-a venit mai inalta. Umplutura ...era cam multa...normal...asa am tinut deoparte cam o cana . Am congelat crema de ricotta si grau , cred ca voi face niste mini budinci ...fara aluat ...servite cu ceva sos de ciocolata deasupra. Voi vedea. :?: :)
Fişiere ataşate
100_7682.jpg
100_7682.jpg (94.79 KiB) Vizualizat de 1588 ori
100_7673.jpg
100_7673.jpg (98.71 KiB) Vizualizat de 1588 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 10/04/2012 06:43

Nico,ce frumoasa ti-a iesit... :master: =D> :hug: :pup: :flower:

:buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/04/2012 10:50

Am lipsit cateva zile si recitesc din urma mesajele voastre de aceea am vazut fotografia cu intarziere. Este foarte frumoasa, are dreptate Danieluta.

=D> :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 09/04/2015 08:43

Buna si frumoasa si varianta dulce! Bravo Nico! Chiar meriti laudele!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 6 vizitatori