Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana

Mesajde laughylau » 28/08/2011 09:15

Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana

Ingrediente:

600 grame faina alba
6 oua

350 grame telemea sarata
300 grame smantana grasa
1 lingurita sare
3 gogosari
1 ceapa rosie

Se framanta faina cu ouale cam 6 minute pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora in frigider perfect acoperit cu folie de plastic.

Pe o suprafata presarata cu faina se ia cate 1/4 din aluat si se intinde cu sucitorul pana devine foarte subtire. Se taie patrate cu dimensiunea 7 cm x 7 cm.

Un vas incapator se umple cu apa si o lingurita sare si se pune pe foc.

Telemeaua se taie in cuburi de dimensiuni egale.

Pe fiecare patrat de aluat se pune un cub de telemea care este apoi invelit ca o bomboana.

Se fierb pastele in apa sarata, cam 12 minute.

Pentru sos se calesc un minut gogosarii macinati si ceapa taiata fin intr-o lingura de ulei. Se amesteca cu smantana si sarea.

Pe farfurie se aseaza sosul apoi pastele, care se vor consuma fierbinti, cu rondele de ceapa rosie.

Buon appetito!

:)
Fişiere ataşate
Paste Caramelle 100.jpg
Pastele sunt gata de a fi servite!
Paste Caramelle 100.jpg (83.36 KiB) Vizualizat de 2984 ori
Paste Caramelle 053.jpg
Gogosarul rosu va oferi o aroma deosebita si o culoare frumoasa smantanii.
Paste Caramelle 053.jpg (56.92 KiB) Vizualizat de 2984 ori
Paste Caramelle 030.jpg
Bombonelele vor fi imediat fierte.
Paste Caramelle 030.jpg (68.22 KiB) Vizualizat de 2984 ori
Paste Caramelle 029.jpg
Cubuletul de telemea se va topi minunat in timpul fierberii insa aluatul trebuie sa fie perfect lipit in jurul branzei.
Paste Caramelle 029.jpg (63.88 KiB) Vizualizat de 2984 ori
Paste Caramelle 027.jpg
Este necesar ca aluatul sa fie intins foarte subtire.
Paste Caramelle 027.jpg (62.06 KiB) Vizualizat de 2984 ori
Paste Caramelle 022.jpg
Telemeaua sarata isi va mentine forma in timpul fierberii mai bine ca alt tip de branza.
Paste Caramelle 022.jpg (71.48 KiB) Vizualizat de 2984 ori

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 28/08/2011 11:36

wow ce super arata! :buuun:
si nu sunt greu de facut..
dar la aluat nu mai pui nimic altceva decat faina si oua? nici un strop de apa?
nu ma pricep la facut paste, de-asta intreb..

foarte tare!
=D> =D> =D>
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături
Imagine

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 28/08/2011 04:16

buna treaba!
ImagineImagineImagine

18maria
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 21/08/2011 09:53

Mesajde 18maria » 28/08/2011 05:39

Arata grozav si cred ca ar merge umplute si cu altceva

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/08/2011 06:39

=D> =D> frumoasa prezentare.....sant sigura ca este si bun :buuun:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Va multumesc!

Mesajde laughylau » 28/08/2011 11:36

Va multumesc pentru aprecieri! :)
Nu, nu se mai pune nimic, doar oua si faina si pastele vor iesi perfect.
Intr-adevar se pot umple cu multe, multe lucruri....eu am ales telemeaua. Poate niste branza de vaci si sunca....sau cascaval.... sau bucatele de piept de pui condimentate.... tot felul....


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 43 vizitatori