Pasca...mea!

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Pasca...mea!

Mesajde Theodora » 18/04/2006 02:06

Nu am vrut sa fac cu aluat de cozonac pt ca ...o sa fac cozonac...si am vrut ceva diferit! Asa ca am pus creierul la treaba si iata ce a iesit!

Pentru aluat aven nevoie de

NOTA:
Din aceste ingrediente iese o Pasca destul de mare,puteti face jumate din doza pt una mai mica!

1kg faina
500 ml bere(puteti pune apa minerala sau bere fara alcool)
2 cuburi de drojdie(82gr)
2 lingurite de sare
10 linguri de ulei(de masline)
Imagine

Pt umplutura
200gr branza de vaca,feta
100gr branza de vaci proaspata
3 linguri de smantana
2 oua(al treilea din poza e pt uns!)
Imagine

Punem drojdia cu putin zahar,cetava liguri de faina si putina apa sa dospeasca,dupa 20/30 min arata asa
Imagine


Amestecam toate ingredientele pt aluat si framantam(eu cu masina lol: )
Imagine

...pana obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de mana
Imagine

Eu la final,tin o bucata si ma joc ore in sir cu ea...
Imagine

Punem aluatul la dospit cam o ora
Imagine

:ht: ia uitati cum arata dupa o ora
Imagine

Luam o treime din aluat si intindem o foaie rotunda in tava in care vom coace,in care am pus hartie de copt
Imagine

Aluatul ramas il intindem in patru foi pe care punem putina branza(asta e obtional!)...

Imagine

...rulati si obtineti un cordon,puteti face direct 4 cordoane asa cum arata ale mele dupa ce au fost umplute cu branza
Imagine

Impletiti doua cate doua
Imagine

Si apoi iar in doua
Imagine

Cordonul impletit il punem pe foaia rotunda din tava
Imagine

si unim marginile,ungem cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de smantana sau iaurt si lasam la crescut,cel putin 30 minute...

Dupa 30 minute...eu am lasat cam o ora de fapt,ca eram pe internet
Imagine

Umplem golul cu branza rasa si amestecata cu restul de ingrediente pt umplutura
Imagine

Si dam la cuptor preincalzit aprox 30 minute la 180/200grC!
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine



Asta e!

SUCCES TUTUROR!
Imagine
Imagine
Imagine

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/04/2006 02:51

:hug: excelenta! :hug:

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 18/04/2006 03:02

:roll: :buuun: Ce buna e!!!Si eu vreau o bucatica :rugaciune:

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 18/04/2006 03:55

super...ai facut-o din brinza sarata....asha ca la mama....vreau acasaaaa!!!!!Ai copt in noul cuptor???Super arata!!!Felicitari!!!
liliana

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 18/04/2006 05:06

Bravo Theodora, prima ca de obicei :master: .
E prima oara insa cand vad ca se pune si bere ... Sincer , nu ma deranjeaza deloc dar nu stiu cum iese la gust. Nu ia putina aroma de la ea ?

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/04/2006 05:15

Domnu` moderator Andrei, ce parere aveti de drojdia de bere? hm?? influenteaza cumva ....gustul aluatului :)

:sfant:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 18/04/2006 05:23

Cu profunda mirare citesc randurile prietenei mele de discutii acide de pana acum :D :lol:
Ma gandeam eu ca nu stii ca berea mai contine si alte lucruri decat drojdie de bere :lol: Ceea ce e onorabil pentru o fata tanara :P
Cred ca nu am citit atent sa vad ca e fara alcool sau pentru mine bere = alcool desi si normele de incadrare ale bauturii ma contrazic :bum:
Ma bucur sa aud ca nu da nici un gust si am sa fac in asa fel incat sa framant cozonac mai pe dupa amiaza si am sa incerc sa pun si eu niste bere ( cu alcool data asta ) in cozonac. Sau langa. Sau in stomac. :D
Mai vedem.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 18/04/2006 05:33

In primul rand va spun ca nu are nici un gust deosebit...e ca si cum ai fi pus apa...dar am vrut ceva deosebit...altfel...si am incercat berere pt ca de multe ori fac paine cu apa minerala si stiu ca iese mai pufoasa...si am auzit la tv aici de la un sef ca berea in aluatul de pizza face minuni si am zis sa incerc...alcool....da are....dar 5%alcool nu cred ca dauneaza...si puteti sa o inlocuiti cu apa sau bere fara alcool...sau lapte sau apa minerala...eu am zis cum am facut EU ...daca nu e pe placul cuiva nu e bai...mie imi place si asa o sa o fac!

Ma votati? :sfant:
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 18/04/2006 05:33

super da SUPER arata pasca. :buuun: :buuun: :love: VREAU SI EU ACUM O BUCATZICA. :clipocit:

OT: Eu fac clatitele cu bere. Ies fenomenal. Uite ca am sa incep un thread despre clatite. :wink:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/04/2006 05:38

andrei scrie:Cu profunda mirare citesc randurile prietenei mele de discutii acide de pana acum :D :lol:
Ma gandeam eu ca nu stii ca berea mai contine si alte lucruri decat drojdie de bere :lol: Ceea ce e onorabil pentru o fata tanara :P


ehee, ..acuma inteleg io ce-nseamna "un ochi format"( de moderator) si "unu` in curs de formare"(de bucatar sef)
adica moderatoru` vede tineretze si in sectia geriatrie..or` daca n-o vede, o viseaza...
andreiule, nu-mi pot posta cv-ul la subjectu` pasca, dar tin sa-ti zic sa am aproape 40(nu de grade, desigur).

revenind la "pasca". eu zic sa nu te risti sa faci, ca o sa ai zero sanse de a o egala pe Theodora(pe care o paste al doilea polonic)..
:?

ps: "discutii acide"?? =)) [spune "merci" ca tin cont ca esti destul de insarcinat] :hug:


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori