Pasca cu branza

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Pasca cu branza

Mesajde Nally » 19/04/2006 01:11

Pasca cu Branza

Avem nevoie de:

Pentru aluat:
3 oua
o cana de lapte
500 gr faina
un pliculet de drojdie uscata
100 ml ulei
arome (rom, coaja de lamaie)
100 gr zahar

Pentru umplutura:

750 gr. brinza de vaci sarata,
100 gr. unt,
200 ml smintina,
50 gr. gris,
50 gr. faina,
200 gr. zahar,
5 oua,
100 gr. stafide,
30 ml de rom,
coaja rasa de portocala sau lamaie

Mod Preparare
Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune
o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din
suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion,
care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ
doua cite doua. In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza
intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Se preseaza cu mina lateral, inalt, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza. Se asaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou si se da pasca la copt in cuptorul incalzit pana devine aurie!

Sarbatori fericite tuturor! :hug:
Fişiere ataşate
9.jpg
9.jpg (47.15 KiB) Vizualizat de 13333 ori
8.jpg
8.jpg (78.2 KiB) Vizualizat de 13333 ori
7.jpg
7.jpg (55.89 KiB) Vizualizat de 13333 ori
6.jpg
6.jpg (44.54 KiB) Vizualizat de 13333 ori
5.jpg
5.jpg (40.76 KiB) Vizualizat de 13333 ori
4.jpg
4.jpg (45.4 KiB) Vizualizat de 13333 ori
3.jpg
3.jpg (58.28 KiB) Vizualizat de 13333 ori
2.jpg
2.jpg (54.25 KiB) Vizualizat de 13333 ori
1.jpg
1.jpg (37.27 KiB) Vizualizat de 13333 ori
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 19/04/2006 01:22

Fain Nally...si sigur tare bun (pentru cei ce prefera brinza dulce)!!!Mie nu-mi place brinza dulce, de la tine insa ash mushca o bucata...Aspectuos shi bine lucrat!!! =D>
liliana

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 19/04/2006 01:28

Lili e cu branza sarata! Nici eu nu agreez pe cea dulce in coca! Imi pare ca e inecacioasa! :?

Si, fara falsa modestie, dar chiar nu ma asteptam sa ne placa asa de mult! :buuun:

Cand ai drum prin Bucale fac o pasca special pentru tine... daca tii neaparat sa papi din asa ceva! :wink: :hug: :pup:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 19/04/2006 01:42

am studiat mai atenta continutul...fain...shi stafidele nu s-au batut cu brinza sarata?

Cit despre schimbul de experienta bucatareasca...se poate...am treaba anu asta la Bucureshti...poate chiar facem un cheremsit impreuna... :D
liliana

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 19/04/2006 01:51

Nu s-au batut deloc stafidele cu branza pentru ca noua ne plce combinatia de sarat-dulce! :buuun: Si asa pline cum s-au facut in cuptor... abia asteptam sa dam de cate una prin felie! :D

Te astept la un cremes impreuna! :hug:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 19/04/2006 11:42

Doamne, da' ce bine arata, Nally! :buuun: Felicitari! =D>

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 19/04/2006 12:34

Bravo! arata f bine Pasca! Cred ca e si tare buna! :hug:

Nally, o intrebare: ai lasat aluatul la crescut inainte de a pune umplutura?

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 19/04/2006 01:46

Super Pasca ta Nally !

Ti-au iesit niste poze superbe si pare si foarte foarte gustoasa poza in sectiune. :master: :master: :master:

Luna asta o sa fie macel la alegerea Bucatarului Lunii. Deja din primele doua retete de Pasca postate e foarte greu sa alegi de bine ce au iesit.

P.S.
Imi place noua ta semnatura pe poze, asa nu se pierde nici nimic din perspectiva :)

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 19/04/2006 03:13

Super tare pasca Nally, bravo !!!
Tre' sa recunosc faptul ca mie imi place varianta cu branza dulce dar in rest e perfecta :)

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 19/04/2006 09:20

Multumesc fain pentru aprecieri! :pup:

Beius intradevar am lasat aluatul sa creasca ... e exact ca pentru cozonac! Am uitat eu sa pun si poza cu aluatul crescut! :blushing: Acum vineri cand voi face cozonacii voi framanta ca pentru 3 si din unu fac iara pasca! Identica! Ca ne-a placut tare mult! :sfant:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator