Pariziene

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Pariziene

Mesajde nadynady » 03/04/2016 02:36

•800 g faina
•400-450 ml lapte
•2 pliculete drojdie uscata
•1 lingura zahar
•2 pliculete zahar vanilinat
•3 linguri cu miere
•100 g unt gras
•1 galbenus ou+2 linguri lapte pentru uns
•gem, Nutella, mere, crema de vanilie, branza dulce (umplutura poate varia, in functie de preferinte)<br/><br/>
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia.
Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos.
Lasam la dospit 1h si 30', acoperit, in loc cald.
Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. O impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana.
Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu laptele.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sa aveti pofta!

<br/><br/> :flower:
Fişiere ataşate
20160402_181808.jpg
20160402_181808.jpg (57.21 KiB) Vizualizat de 4534 ori
20160402_151134.jpg
20160402_151134.jpg (27.5 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_152715.jpg
20160402_152715.jpg (80.79 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_165859.jpg
20160402_165859.jpg (35.43 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_172037.jpg
20160402_172037.jpg (66.48 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_182054.jpg
20160402_182054.jpg (50.92 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_3209.jpg
20160402_3209.jpg (57.29 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_2776.jpg
20160402_2776.jpg (55.68 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_172115.jpg
20160402_172115.jpg (60.45 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_182115.jpg
20160402_182115.jpg (57.2 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_190759.jpg
20160402_190759.jpg (57.29 KiB) Vizualizat de 4536 ori
20160402_185728.jpg
20160402_185728.jpg (55.68 KiB) Vizualizat de 4536 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 03/04/2016 11:17

Nadia, :hug: =D> :flower: ! Fara cuvinte, cele cu "Cioco" sunt :love: :love: :love: !
MIKI

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Mesajde nadynady » 04/04/2016 07:06

mikirafaela scrie:Nadia, :hug: =D> :flower: ! Fara cuvinte, cele cu "Cioco" sunt :love: :love: :love: !


Multumesc! Au fost... Ai mei le-au infulecat rapid. :D :hug: :love: :flower:

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 05/04/2016 12:29

Bunatate!!!!!!!!!!!!!!!!!! :buuun: :buuun: :buuun: Nu degeaba-i reteta saptaminii! =D> =D> Eu le prefer pe cele cu gem (de gutui? de caise?)
Reteta-i ca de obicei minunat prezentata, iar pozele sint perfekte, mai sa-ti vina sa musti din monitor! :P


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori