PAPRIKA

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuli8700
Incepator
Mesaje: 150
Membru din: 06/09/2006 06:20
Localitate: CIPRU, Pafos

PAPRIKA

Mesajde iuli8700 » 07/09/2006 12:55

Sunt aproximativ la fel cu ardeii nostrii umpluti ... dar cu ceva deosebiri. Doar ce i-am terminat de facut si normal ca am si gustat unu...sunt deliciosi. Sotul meu e innebunit dupa mancarea asta... si o fac destul de des. Reteta o am de la o matusa a sotului meu (care e cipriot) dar reteta cred ca e totusi austriaca.

PAPRIKA[/b]

Deci, aveti nevoie de :

- 500g carne tocata de porc
- 10 ardei mari (rosii,galbeni)
- 1 cana orez
- 2 cepe potrivite razuite separat
- 2-3 kg rosii coapte sau puteti folosi 3-4 cutii rosii decojite in bulion(eu, de exemplu, am folosit in jur de 1 kg rosii bine coapte + 2 cutii rosii in bulion)
- 1 1/2 lingura faina
- sare, piper, scrtisoara(praf si betisoare)
Fişiere ataşate
9.jpg
POFATA BUNA!
9.jpg (51.08 KiB) Vizualizat de 19326 ori
8.jpg
Asta e reteta...pare dificila dar nu e deloc.Intr-adevar e nevoie de ceva timp dar dupa ce sunt gata va lingeti pe degete.
8.jpg (48.89 KiB) Vizualizat de 19326 ori
7.jpg
Se toarna sucul de rosii peste ei sa-i acopere. Daca sucul e prea gros se mai adauga apa, daca e prea subtire se mai adauga faina. Se fierb pe foc mic semiacoperiti si se verifica din cand in cand sa nu se prinda.
7.jpg (41.62 KiB) Vizualizat de 19326 ori
6.jpg
Apoi ardeii se umplu cu carnea tocata, se pun capacelele si se aseaza in oala.
6.jpg (45.68 KiB) Vizualizat de 19326 ori
5.jpg
Ardeii se curata de codite(se pot pastra coditele ptr capace), se spala si se oparesc in apa fiarta ptr cateva minute.
5.jpg (49.26 KiB) Vizualizat de 19326 ori
4.jpg
Intr-o tigaie se pune putin ulei si 1 1/2 lingura faina, se prajeste putin pe foc mic si apoi se adauga sucul de rosii obtinut, sare, piper si putina scortisoara. Se fierbe bine. Se gusta si daca este acrisor se adauga putin zahar (o lingurita) ca sa-i ia
4.jpg (35.98 KiB) Vizualizat de 19326 ori
3.jpg
Intr-o oala se pun rosiile taiate ca ptr salata (proaspete sau conserva) impreuna cu cealalta ceapa razuita si un bat de scortisoara. Se fierb in jur de 20min apoi se trec prin sita ptr a elimina cojile si semintele.
3.jpg (41.76 KiB) Vizualizat de 19326 ori
2.jpg
Se pune orezul peste carnea tocata impreuna cu o ceapa razuita, sare, piper, 1/2 lingurita praf scortisoara.
2.jpg (49.31 KiB) Vizualizat de 19326 ori
1.jpg
Se pune putin ulei intr-o tigaie, se incinge bine si se prajeste orezul pana infloreste si devine albicios, avand grija totusi sa nu se arda. Se adauga apoi apa atat cat cantitatea de orez (o cana) si se lasa sa scada pe foc mare.
1.jpg (54.63 KiB) Vizualizat de 19326 ori
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 07/09/2006 08:36

bine ai venit printre noi !
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 07/09/2006 08:52

Iuli bun venit pe forum! :flower:

Arata foarte bine ardeii... Nu ar fi o idee rea sa postezi reteta si in cartea de bucate! :flower:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
iuli8700
Incepator
Mesaje: 150
Membru din: 06/09/2006 06:20
Localitate: CIPRU, Pafos

Mesajde iuli8700 » 07/09/2006 11:30

Nally scrie:Iuli bun venit pe forum! :flower:

Arata foarte bine ardeii... Nu ar fi o idee rea sa postezi reteta si in cartea de bucate! :flower:



Merci pentru primire...esti o draguta!
Imi poti spune si mie cum pot pune reteta in cartea de bucate? Sunt incepatoare si nu prea stiu cum se opereaza pe acest site.
Iti multumesc inca o data!
Imagine

Imagine

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 07/09/2006 11:50

Ai in meniul de sus optiunea Propune reteta:
http://www.reteteculinare.ro/propune_reteta/

- trebuie sa fii logata ca sa poti sa postezi o reteta
- poti preciza link-ul spre acest post pentru a-ti afisa si poze in cartea de bucate: in ultimul camp Link la topicul din forum* precizezi calea spre aceasta discutie - in acest caz:

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... me=paprika


[/i]

Avatar utilizator
iuli8700
Incepator
Mesaje: 150
Membru din: 06/09/2006 06:20
Localitate: CIPRU, Pafos

Mesajde iuli8700 » 07/09/2006 12:21

Merci mult Adi pentru explicatii.... am introdus deja reteta in cartea de bucate.... :party:
Imagine

Imagine

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 07/09/2006 08:14

Faina reteta si mirii.Complimenti :flower: .Bine ai venit printre noi gospodine.Poate o convingi tu pe Cara sa nu plece ca deh esti costanteanca ca ea . :x :bum: :vis:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
mirela
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 08/09/2006 03:46

Mesajde mirela » 08/09/2006 03:58

ce papica buna =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori