Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Mesajde cla » 16/01/2013 04:03

Ingrediente:

350 g ricotta
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 lingura zahar vanilat
2 oua
~ 200 g faina
ulei pentru prajit

Pentru servit:
Dulceata (am am folosit de afine)
Smantana

Mod de preparare:

Intr-un vas se amesteca branza cu ouale, sarea, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza faina treptat. Cantitatea de faina poate varia in functie de tipul fainii, de marimea oualor si de tipul de ricotta. Mie mi-au intrat 200 g de faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale, dar manevrabil.

Din cantitatile mentionate se obtin 5 papanasi. Prin urmare, impartiti o data aluatul in 5. Pentru a obtine fiecare inel, eu am portionat fiecare cincime din aluat astfel:
* o jumatate pentru inelul de la baza
* 2/3 din a doua jumatate pentru inelul din mijloc
* 1/3 din a doua jumatate pentru "mot"

Dupa portionare, am modelat inelele cu mana (consistenta aluatului permite asta fara probleme). Presupun ca daca as fi folosit ustensile dedicate ar fi iesit mai frumosi, dar eu nu am inca bucataria foarte dotata. :)

Se prajesc in ulei incins. Daca uleiul este exagerat de fierbinte, exista riscul ca papanasii sa se arda in exterior si sa ramana cruzi in interior. Prin urmare, tineti focul spre mediu.

Dupa prajire, se ansambleaza fiecare papanas, se pun 2 linguri de smantana si 2 linguri de dulceata si se consuma calzi.

Mentiune: Eu am folosit ricotta pentru ca n-am gasit branza de vaci.
Fişiere ataşate
IMG_6973`.jpg
IMG_6973`.jpg (79.25 KiB) Vizualizat de 11441 ori
IMG_6952`.jpg
IMG_6952`.jpg (42.9 KiB) Vizualizat de 11441 ori
IMG_6942`.jpg
IMG_6942`.jpg (69.11 KiB) Vizualizat de 11441 ori
IMG_6935`.jpg
IMG_6935`.jpg (73.94 KiB) Vizualizat de 11441 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/01/2013 04:16

Un papanas ca un bradut de craciun :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 16/01/2013 05:02

:wink: Si eu i-am facut
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Si tot fara branza noastra de vaci :(
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 16/01/2013 05:18

Ce pofta mi-ai facut... :buuun:

Felicitari! Superbi ti-au iesit papanasii =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/01/2013 06:01

Cla, draga mea :hug: la cat de frumos i-ai facut, nici nu ai nevoie de " ustensile " =D> =D> =D>

Arata intr-un fel asa de mare :master: si troneaza in farfurie ( vorba Cristei) ca un bradut impodobit de sarbatoare...

Felicitari =D> :flower:

:hug: :hug: :hug:
Ultima oară modificat 16/01/2013 11:00 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 16/01/2013 07:24

subscriu si eu ce au zis fetele =D> =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/01/2013 08:04

Nu stiu unde locuiesti dar daca spui ca nu ai gasit branza de vaci numai ricota, cred ca locuiesti unddeva in afara granitelor tarii.
Uite aici un link , poate te folosesti de el. Eu fac saptamanal branza in casa si este foarte, foarte buna. In locul lamaii care este in reteta originala, folosesc otet si pun mai mult decat scrie din cauza ca folosesc lapte mult odata.
In fine, daca faci seara branza ( este gata in 15 minute) sa lasi la scurs peste noapte si dimineata ai sa ai o branza fara lichid in ea, foarte gustoasa si care o poti folosi cu succes la papanasi sau la prajituri sau orice altceva

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... pida-3631/

Papanasii astia sant tare buni si arata atat de apetisaant in poze. Tare as fi vrut sa fie pe masa mea macar unul din cei cinci pe care i-ai facut :D :hug:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 16/01/2013 10:09

Wow, a trecut cativa ani de cand am mancat ultima data papanasi. Desi i-am gustat doar de doua ori la viata mea am ramas cu o impresie foarte buna. Ai tai arata asa de bine incat acum ma obliga sa caut ceva sa-mi ridic glicemia. Felicitari :master:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 16/01/2013 10:20

pupi scrie:Nu stiu unde locuiesti dar daca spui ca nu ai gasit branza de vaci numai ricota, cred ca locuiesti unddeva in afara granitelor tarii.
Uite aici un link , poate te folosesti de el. Eu fac saptamanal branza in casa si este foarte, foarte buna. In locul lamaii care este in reteta originala, folosesc otet si pun mai mult decat scrie din cauza ca folosesc lapte mult odata.
In fine, daca faci seara branza ( este gata in 15 minute) sa lasi la scurs peste noapte si dimineata ai sa ai o branza fara lichid in ea, foarte gustoasa si care o poti folosi cu succes la papanasi sau la prajituri sau orice altceva

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... pida-3631/

Papanasii astia sant tare buni si arata atat de apetisaant in poze. Tare as fi vrut sa fie pe masa mea macar unul din cei cinci pe care i-ai facut :D :hug:


SAR'MANA PT RETETA!!!!! Chiar :master: :hug: :hug:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 17/01/2013 01:22

In primul rand, multumesc tuturor pentru aprecieri. :hug:

@ pupi

Daca ai sti tu de cand am ochit eu reteta ta de branza... :P . O sa razi, dar singurul motiv care m-a impiedicat sa o fac e ca n-am tifon aici (nici macar nu stiu in ce tip de magazine sa-l caut:P :P ).

Ai idee ce se intampla daca-l pun direct in strecuratoare? Capata gust metalic?

Multumesc pentru raspunsuri!!! :hug: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 24 vizitatori