Papanasi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Papanasi

Mesajde vero » 29/12/2007 04:07

-350g branza de vaci
-2 oua
-2 pliculete zahar vanilat
-un varf cutit de bicarbonat stins cu lamaie
-un praf de sare
-faina
Se amesteca toate ingredientele.La sf. se adauga faina,inati punem 10 linguri de faian apoi mai punem cat sa nu se lipeasca aluatutl tare de maini. El se lucreaza cu faina obligatoriu.Faina punem atat cat sa nu se lipeasca tare de degete.Formam cercuri,facem gaura in mijloc(eu nu le-am facut mot) punem in ulei incins pana se rumensc,intorcand pe o parte si alta.Trebuie sa avem rabdare la prajit, ca, daca nu se coc in mijloc ei devin gretosi
Se servesc cu dulceata de capuni si smantana sau efectiv doar pudrate cu zahar vanilat.

Daca doriti puteti face portie dubla ca nu e mult si se papa :buuun:
Fişiere ataşate
IMG_3796.jpg
IMG_3796.jpg (37.35 KiB) Vizualizat de 17930 ori
IMG_3795.jpg
IMG_3795.jpg (42.67 KiB) Vizualizat de 17930 ori
IMG_3793.jpg
IMG_3793.jpg (58.18 KiB) Vizualizat de 17930 ori
IMG_3792.jpg
IMG_3792.jpg (46 KiB) Vizualizat de 17930 ori
IMG_3791.jpg
IMG_3791.jpg (68.6 KiB) Vizualizat de 17930 ori
IMG_3790.jpg
IMG_3790.jpg (74.1 KiB) Vizualizat de 17930 ori
IMG_3789.jpg
IMG_3789.jpg (37.25 KiB) Vizualizat de 17930 ori
Ultima oară modificat 11/03/2008 12:35 de către vero, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 29/12/2007 04:31

=D> =D> imi plac cum ti-au iesit nu par a fi prea uleiosi si sunt si bine crescuti
felicitari arata foarte bine :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 29/12/2007 04:48

multumesc :flower:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 29/12/2007 07:24

Veronica n-am avut curajul sa fac papanasi fripti (doar cei fierti si dai prin pesmet dupa o reteta a lui Angelique!) dar ai tai tare bine arata! Mie imi e frica sa nu ramana prea mult ulei pe ei fiind aluatul cam greu!
Sa sti ca o sa-i incerc dupa sarbatori!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/12/2007 10:54

Deliciosi... :buuun: :buuun:...i-as manca chiar simpli,cu niste zahar pudra deasupra ...asa bine arata. :roll:

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 11/03/2008 12:37

Am gasit pe internet ceva despre papanasi ...si cred ca ar trebui sa tinem cont de aceste informatii. :flower:

"Papanasii nu se fac chiar atat de greu precum ni se mai spune uneori pe la restaurante. Insa dat fiind ca reteta clasica in restaurantele bucurestene este cea cu sfera de aluat, trebuie sa fiti rabdatori pentru ca gogoasa sa se coaca bine in interior. Atlfel vor fi teribil de gretosi. Un alt lucru foarte important este amestecul de smantana cu gem care se toarna peste papanasi.

Smantana nu trebuie sa fie foarte subtire si acra, in schimb gemul folosit este ideal mai acrisor, de visine, prune sau fructe de padure. Altfel prea mult dulce la un loc nu cade tocmai bine. Sunt locuri in care papanasii nu se fac decat fie cu smantana, fie cu gem, fapt care noua personal ne displace exact din motivul pomenit mai sus: sunt gretosi. Combinatia dulce-acrisor este binevenita intr-un soi de mancare atat de greoi. In definitiv insa, este exclusiv o chestiune de gust. "


Astazi fac o tura de papanasi dar de data asta cu glazura. 8)

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 11/03/2008 03:44

Vero exact asa fac si eu papanasii, eu nu am mai facut de mult cu toate ca ne plac la nebunie
si mie combinatia de smantana cu dulceata e bestiala
of prajelile astea :wink:
arata tare bine :flower: :flower:

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 11/03/2008 06:22

meli, am terminat cu papanasii acum dar pun mai tarziu poze. Am facut alta reteta si au iesit asa cum mi-am dorit eu!

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 12/03/2008 01:40

Iaca alta reteta de papanasi de data asta cu cantitate de faina specificata,dar si asa depinde de faina. vedeti voi , mai puneti faina daca se lipeste tare de degete.
Eu sunt fan papanasi si as vrea si voua sa va reuseasca.


PAPANASI

-500g branza de vaci (nu ricotta, nu altfel de branza)
-2 oua
-250 g faina
-1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
-100g zahar pudra (100 g zahar pudra simplu + 50 g zahar pudra vanilat)
Amestec toate ingredientele bine pana devine o pasta ,le coc in ulei incins,iar cand sunt gata le scot pe servet sa absoarba grasimea si ii servesc calzi cu smantana si gem sau diferite glazuri.
De data asta am servit cu glazura de caramel cumparata din comert si cu smantana +dulceata de caise

reguli de baza la papansi si sigur ies:
-focul trebuie sa fie mic
-se prajesc pe ochiul mijlociu de la aragaz
-ulei suficient ca la gogosi
-se frig intr-o cratita adanca sau tigaie adanca
Fişiere ataşate
IMG_5841.jpg
IMG_5841.jpg (50.48 KiB) Vizualizat de 17405 ori
IMG_5839.jpg
IMG_5839.jpg (51.07 KiB) Vizualizat de 17405 ori
IMG_5837.jpg
IMG_5837.jpg (29.53 KiB) Vizualizat de 17405 ori
IMG_5832.jpg
IMG_5832.jpg (41.1 KiB) Vizualizat de 17405 ori
IMG_5831.jpg
IMG_5831.jpg (56.1 KiB) Vizualizat de 17405 ori

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 12/03/2008 01:59

deliciosi papanasii tai :roll: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 41 vizitatori