Panone ( prajitura tipica bolognesa de Craciun )

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/01/2007 09:42

:pup: Paradis !!

Avem retete insa nu prea merita sa muncesti sa il faci cind il cumperi de la magazin ata facut si bun!! :buuun:
Panettone se face cu lievito madre ( adica o maia facuta de tine , nu cu drojdie de la magazin .. asta dc vrei sa il cheme panettone altfel e cam la fel mai mult sau mai putin cu cozonacul nostru... finalul e insa mult mai delicat decit cozonacul .. )
O sa caut reteta cu poze si iti trimit sa vezi ( si monei ii trimit ca si ea era interesaa ) ... si pe urma o sa traduc ... dc intereseaza

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 09/01/2007 09:47

crista, merge sa il folosesc si ca blat de tort de ciocolata??ar merge si insiropat?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/01/2007 09:57

Cara nu stiu ce sa zic ... cel e care l-am mincat atunci , a 2 zi se cam sfarima cind il taiam . Era si plin de nuci, alune, canditi ... cum am facut insa 2 si unul l-am mincat de la Revelion pina spre Boboteaza a stat in balcon in forma de cozonac si acoperit cu folie de aluminiu . Se taia minunat, felii , parca era mai bun .. se imprietenisera ingredientele ... deci NU CRED ca merge insiropat .
Mie personal nu mi-ar place sa il transform in blat de tort.. adica nu mi-ar placea sa il maninc cu crema .

Merge insa bine de tot blatul de la Sacher in care sa pui alune sau migdale macinate .. si s nu faci un blaty din toate ingredientele ca sa nu risti sa nu iti creasca .. eu mai nou am invatat sa impart compozitia in cite blaturi vreau sa fac si sa le coc pe rind... in felul asta nu tr sa le mai tai ( munca inutila) si ies destul de inalte, nu ramine crud in mihjloc... adica scap de tot ce ar pati cineva asa ca mine fara experienta ...


PARADIS Si Mona uite aici retete de panettone ( in italiana) .. va uiatti la poze si imi ziceti dc vreti traduceri ...


reteta1 :
http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... hp?t=11991
reteta 2.

http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... post327522

reteta 3
http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... hp?t=29913
reteta 4
http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... hp?t=30454

Avatar utilizator
PARADIS
Incepator
Mesaje: 160
Membru din: 14/11/2005 07:41
Contact:

Mesajde PARADIS » 18/01/2007 06:16

crista scrie:Cara nu stiu ce sa zic ... cel e care l-am mincat atunci , a 2 zi se cam sfarima cind il taiam . Era si plin de nuci, alune, canditi ... cum am facut insa 2 si unul l-am mincat de la Revelion pina spre Boboteaza a stat in balcon in forma de cozonac si acoperit cu folie de aluminiu . Se taia minunat, felii , parca era mai bun .. se imprietenisera ingredientele ... deci NU CRED ca merge insiropat .
Mie personal nu mi-ar place sa il transform in blat de tort.. adica nu mi-ar placea sa il maninc cu crema .

Merge insa bine de tot blatul de la Sacher in care sa pui alune sau migdale macinate .. si s nu faci un blaty din toate ingredientele ca sa nu risti sa nu iti creasca .. eu mai nou am invatat sa impart compozitia in cite blaturi vreau sa fac si sa le coc pe rind... in felul asta nu tr sa le mai tai ( munca inutila) si ies destul de inalte, nu ramine crud in mihjloc... adica scap de tot ce ar pati cineva asa ca mine fara experienta ...


PARADIS Si Mona uite aici retete de panettone ( in italiana) .. va uiatti la poze si imi ziceti dc vreti traduceri ...


reteta1 :
http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... hp?t=11991
reteta 2.

http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... post327522

reteta 3
http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... hp?t=29913
reteta 4
http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... hp?t=30454




Ma intereseaza mai mult prima reteta si ultima daca se poate.
Cristina ,daca ai timp trandule pe toate :rugaciune: :master: :flower:
gratzia. :)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2007 12:14

am refacut Panonele care este o prajitura ff buna si usoara in alta varianta

- am copt un blat in tava mare
- l-am taiat in patrate/dreptunghiuri etc pe care leam umplut la jumatate cu gem de caise
- le-am ornat cu ciocolata topita sau cu glazura de zahar pudra si lamiie .. si bombonele colorate
- din margini, resturi, firimituri am facut bile tavalite prin cacao amara ( am adaugat putin unt topt ca sa se lege .. mergea insa si putin rom sau visinata sau chiar ciocolata topita ...)
Fişiere ataşate
Immagine 109.jpg
Immagine 109.jpg (45.13 KiB) Vizualizat de 3777 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/12/2007 12:43

crista scrie:am refacut Panonele care este o prajitura ff buna si usoara in alta varianta

- am copt un blat in tava mare
- l-am taiat in patrate/dreptunghiuri etc pe care leam umplut la jumatate cu gem de caise
- le-am ornat cu ciocolata topita sau cu glazura de zahar pudra si lamiie .. si bombonele colorate
- din margini, resturi, firimituri am facut bile tavalite prin cacao amara ( am adaugat putin unt topt ca sa se lege .. mergea insa si putin rom sau visinata sau chiar ciocolata topita ...)

Ce frumos arata! :buuun: Super idea cu firimiturile sa faci bile.. =D> =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2007 02:10

da .. si de data asta nu am pus atitea fructe ( smochinele si zaharisitele le-am omis ) doar stafide multe, nuci si arahide


in bile mergeau niste visine din visinata :buuun: ( dar am uitat :badday: )

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 21/12/2007 04:38

Traiasca fantezia =D> =D> =D> ! Arata foarte bine si cred ca sunt bune, bune!
Sa speram ca trec de proba socru :wink: !

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2007 05:00

cui ii pasa de el ... ca doar nu ii duc nimic .. sa isi cumpere dc vrea :P


F in schimb da tircioale ca o mitza pe linga platou :D

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 21/12/2007 08:59

Crista, de doua zile ma uitam si eu pe aici, ca au din resturi de tort facute cake balls, exact cum ai facut tu. le pui in hartiute de bomboane si arata ca la cofetarie.
Numai ca astia le combina ca sa se lege cu creamer de cafea, laptele ala aromat ( de alune, de vanilie, irish cream) dupa pofta. si apoi le dai ori prin zahar pudra (daca sunt de cacao), prin cacao (daca sunt din pandispan), sau prin nuca de cocos, sau prin nuci tocate marunt, arata tare bine.


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori