Panna cotta in trei culori si paharele de ciocolata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Panna cotta in trei culori si paharele de ciocolata

Mesajde yaya6 » 31/01/2012 07:44

E pentru prima data cand fac panna cotta si ne-a placut mult am sa mai fac caci se face foarte usor e de efect si poti imbina multe gusturi si culori.(am facut reteta redusa ,data viitoare am sa fac reteta intreaga)

Ingrediente-360 gr frisca lichida,120 ml lapte,3 linguri rase zahar,12 gr gelatina,eu am avut foi,esenta vanilie,20 gr ciocolata gianduia,( cea cu aroma de alune),15 gr cacao,o lingurita plina cu ness

Modul de preparare-toate ingredientele se impart la trei-Se pune laptele si frisca lichida pe foc mic ,cand incepe sa fiarba se adauga vanilia si zaharul,se amesteca sa se dizolve zaharul si apoi se da deoparte,separat am pus gelatina la hidratat un putina apa rece,cand e hidratata se adauga peste laptele cu frisca lichida,se amesteca ca sa se dizolve,se tapeteaza o forma,tava in ce vreti sa puneti cu folie alimentara si se pune primul strat se pune la congelator pana cand se intareste,intre timp se face stratul al doilea,cel cu ciocolata si cacao-se face la fel ca si primul diferenta e a in laptele si frisca se adauga zaharul ,ciocolata si cacao,eu le-am amestecat toate ,am adaugat putin lapte si le-am topit la microunde,se adauga apoi peste laptele cu frisca calda,apoi se pune gelatina,la fel ca la primul strat,se toarna aceasta compozitie peste prima ,cea cu vanilie(dupa ce s-a intarit primul strat) si se pune iar la congelator.Se prepara acum cel de-al treilea strat,acelasi precedeu doar ca nessul se dizolva cu un pic de lapte caldut si se adauga peste frisca,lapte ,zahar si apoi gelatina hidratata,se toarna si ultimul strat peste celelalte doua( cand dele doua sant deja intarite si se pune din nou la congelator.Se poate servi asa simpla sau cu frisca sau cu un paharel de limoncello,

Paharele de ciocolata-eu am facut paharele din ciocolata de menaj,am topit ciocolata la microunde,am umflat niste baloane ,putin,le-am spalat prima si le-am uscat,apoi asa umflat leam bagat in ciocolata topita si apoi la frigider pe o bucata de hartie cerata,cand s-a intarit am repetat iar operatiunea ,le-am bagat iar in ciocolata topita si iar la frigider,am repetat operatiune de trei ori,dupa ce s-a intarit bine am taiat balonul si l-am scos,asa a ramas paharul de ciocolata in care putem pune lichid sau frisca.
Fişiere ataşate
a.jpg
a.jpg (46.74 KiB) Vizualizat de 3598 ori
aa.jpg
aa.jpg (34.77 KiB) Vizualizat de 3598 ori
aaa.jpg
aaa.jpg (46.04 KiB) Vizualizat de 3598 ori
aaaaaa.jpg
aaaaaa.jpg (58.59 KiB) Vizualizat de 3598 ori
aaaaaaa.jpg
aaaaaaa.jpg (44.87 KiB) Vizualizat de 3598 ori
DSC04775.JPG
DSC04775.JPG (42.35 KiB) Vizualizat de 3598 ori
DSC04772.JPG
DSC04772.JPG (27.58 KiB) Vizualizat de 3598 ori
DSC04768.JPG
DSC04768.JPG (49.58 KiB) Vizualizat de 3598 ori
DSC04764.JPG
DSC04764.JPG (42.69 KiB) Vizualizat de 3598 ori
DSC04753.JPG
DSC04753.JPG (66.23 KiB) Vizualizat de 3598 ori
DSC04741.JPG
DSC04741.JPG (56.65 KiB) Vizualizat de 3598 ori
a.jpg
a.jpg (46.74 KiB) Vizualizat de 3598 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 31/01/2012 08:00

Minunat desert! =D> =D> =D> :master: :master: :master: Totul la superlativ!

Te pup :hug: :pup: :hug:
Ultima oară modificat 31/01/2012 08:27 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 31/01/2012 08:01

Atata eleganta si rafinament :master: :master: :master: :master: :master: sincer iti e mila sa mananci din ea =D> =D> =D> =D> =D>
...si ideea cu paharele de ciocolata este geniala :peace: :peace: :peace:
Succes la concurs :party:
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 31/01/2012 08:13

Are dreptate Dana, atat de frumos este totul incat mi-ar fi teama sa servesc ca sa nu stric frumusetea desertului din farfurie. Minunat este mult prea putin spus. Paharelele sunt de asemenea excelente. =D> =D> =D> :master: :master: :master: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/01/2012 08:55

Am dat in patima panna cottei si tu si eu :P ....frumoasa prezentare, frumoase poze.....imi place si mie sa pregatesc paharele de ciocolata asa....sant bune la multe....cand vin copii la cel mic si se joaca afara in curte, le umplu paharele de ciocolata cu crema si sant super fericiti.....tare m-am bucurat cand am vazut idea cu baloanele intr-o carte cu decoratiuni.....pana atunci ungeam formele de muffins cu ciocolata si mergea incet , nici nu se intindea uniform ciocolata pe ele....bataie de cap si timp destul de lung pana le faceai.....de vreo doi ani fac si eu paharelele astea....super.....fetele de pe aici pot incerca ...idea buna si de efect oricand.....Yaya draga, succes la concurs :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 31/01/2012 11:45

Vai de mine si de sufletul meu, tu yaya :o :o :o

Mi-ai luat piuitul :shock: :shock: :shock: , deci am si eu situatii in care raman fara vorbe :!:

HEAVEN!!! =D> =D> =D> =D> =D> :master: :master: :master: :master: :master: =D> =D> =D> =D> =D> :o :o :o :o :o

(Adiiiiiiiiii, heeeeeeiiiiiiiiiii, vezi si tu ca sunt situatiuni cand nu avem emoticoane destul de sugestive? Dece nu mai pui si tu ceva mai acatarii fiindca sunt pe gratis dupa cate stiu eu! Acum s-ar fi potrivit ceva de genul "un pumn in plex" d-ala care te amuteste pentru o ora!!!)

Yaya - :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Ultima oară modificat 01/02/2012 03:05 de către iuliajewel, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 31/01/2012 11:49

Yaya,ca intotdeauna,NU te dezminti... :master: :master: :master:

Superlativ,altceva nu pot spune... =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 01/02/2012 02:59

Foarte fain, ma innebunesti Lili cu minunile tale.... :master: :master: :master:

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 01/02/2012 05:32

antoniah scrie:Minunat desert! =D> =D> =D> :master: :master: :master: Totul la superlativ!

Te pup :hug: :pup: :hug:


si eu te pup antonia ,mersi mult :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 01/02/2012 05:42

d_dana_a scrie:Atata eleganta si rafinament :master: :master: :master: :master: :master: sincer iti e mila sa mananci din ea =D> =D> =D> =D> =D>
...si ideea cu paharele de ciocolata este geniala :peace: :peace: :peace:
Succes la concurs :party:
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


o gura de panna cotta si apoi un pic de limoncello stii cum merge?? la fix,o zi excelenta ,te pup :hug: :pup:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori