Paella

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Paella

Mesajde mimmi » 24/02/2011 06:02

Ingrediente:
1 piept de pui
15 buc creveti
400 g mazare
1-2 rosii
1 gogosar
6 catei usturoi
1 cana orez
sare
ulei de masline
piper
sofran
1 cub concentrat de gaina.


Taiem usturoiul felii si le calim in ulei,le scoatem pe urma pe o farfurie.
Calim in acelasi ulei si crevetii(pe ambele parti),nu mai mult 3 minute si ii scoatem pe o farfurie.
Calim pieptul de pui taiat cubulete(tot in acelasi ulei),adaugam mazarea si gogosarul taiat cubulete mici.
Adaugam rosiile,usturoiul,crevetii si amestecam incet.
Punem la fiert 3 cani de apa,adaugam cubul de gaina,iar in momentul cand s-a dizolvat cubul se adauga sofran dupa gust.
Se adauga lichidul la paella,orezul si se lasa la fiert 10 minute.
La sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Fişiere ataşate
Copy of 100_6326.JPG
Copy of 100_6326.JPG (57.75 KiB) Vizualizat de 5259 ori
Copy of 100_6330.JPG
Copy of 100_6330.JPG (60.44 KiB) Vizualizat de 5259 ori

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Re: Paella

Mesajde mimmi » 27/02/2011 10:13

mimmi scrie:Ingrediente:
1 piept de pui
15 buc creveti
400 g mazare
1-2 rosii
1 gogosar
6 catei usturoi
1 cana orez
sare
ulei de masline
piper
sofran
1 cub concentrat de gaina.


Taiem usturoiul felii si le calim in ulei,le scoatem pe urma pe o farfurie.
Calim in acelasi ulei si crevetii(pe ambele parti),nu mai mult 3 minute si ii scoatem pe o farfurie.
Calim pieptul de pui taiat cubulete(tot in acelasi ulei),adaugam mazarea si gogosarul taiat cubulete mici.
Adaugam rosiile,usturoiul,crevetii si amestecam incet.
Punem la fiert 3 cani de apa,adaugam cubul de gaina,iar in momentul cand s-a dizolvat cubul se adauga sofran dupa gust.
Se adauga lichidul la paella,orezul si se lasa la fiert 10 minute.
La sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Fişiere ataşate
vbfbf.jpg
vbfbf.jpg (45.68 KiB) Vizualizat de 5172 ori
gertegegr.jpg
gertegegr.jpg (44.36 KiB) Vizualizat de 5172 ori

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Re: Paella

Mesajde mimmi » 27/02/2011 10:14

mimmi scrie:
mimmi scrie:Ingrediente:
1 piept de pui
15 buc creveti
400 g mazare
1-2 rosii
1 gogosar
6 catei usturoi
1 cana orez
sare
ulei de masline
piper
sofran
1 cub concentrat de gaina.


Taiem usturoiul felii si le calim in ulei,le scoatem pe urma pe o farfurie.
Calim in acelasi ulei si crevetii(pe ambele parti),nu mai mult 3 minute si ii scoatem pe o farfurie.
Calim pieptul de pui taiat cubulete(tot in acelasi ulei),adaugam mazarea si gogosarul taiat cubulete mici.
Adaugam rosiile,usturoiul,crevetii si amestecam incet.
Punem la fiert 3 cani de apa,adaugam cubul de gaina,iar in momentul cand s-a dizolvat cubul se adauga sofran dupa gust.
Se adauga lichidul la paella,orezul si se lasa la fiert 10 minute.
La sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Fişiere ataşate
dddddddddddddd.jpg
dddddddddddddd.jpg (36.19 KiB) Vizualizat de 5171 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/02/2011 08:15

Cred ca a fost tare, tare bun :buuun: :buuun: :buuun:

=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
epurasha
Bucatar in devenire
Mesaje: 324
Membru din: 23/09/2009 06:38

Mesajde epurasha » 14/03/2011 01:51

mi-as dori tare mult sa gust si eu! cred ca e super buna! =D>

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 14/03/2011 09:46

Mimmi cred ca e delicioasa Paella ta, o singura nedumerire am, din cate stiu eu se foloseste orez rotund, tu ce fel de orez ai folosit?
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 14/03/2011 09:56

E intr-adevar foarte gustoasa.
Yafa,eu nu mai folosesc de mult orez cu bobul rotund.Imi place cel prefiert cu bobul galbui si lung . E foarte bun si nu se lipeste. :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 31/05/2012 11:17

paella nu e paella fara orez rotund, chiar daca se lipeste....de fapt zona Valenciei e renumita pt campurile ei de orez rotund, special pt paella, La Fallera se cheama ce mai renumita marca.. scuze :)


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori