Oua scotiene ( la cuptor )

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Oua scotiene ( la cuptor )

Mesajde crista » 05/06/2008 05:53

in reteta originala ouale sunt prajite in ulei



oua fierte tari

cirnat crud fara mat si farimitat sau carne tocata aromatizata / eventual chiar carne de mici

faina
pesmet
mustar
ou

ouale fierte curatate de coaja se trec prin faina ( dc le-ati curatat mai inainte si nu se lipeste faina de ele le udati putin), apoi cu miinile ude acoperiti ouale cu carnea de cirnat, treceti prin sosul de ou batut cu mustar si apoi prin pesmet.

asezati ouale in picioare in tava pe hirtia de copt si coaceti la foc mare pina cind se rumenesc




se pot pregati din timp si pastra in frigider ca apoi sa fie prajite cind doriti, sau se pot pastra chiar si in congelator


servite cu alata verde si sufleu de cartofi si mazare
http://www.reteteculinare.ro/forum/post ... html#52258
Fişiere ataşate
Immagine 423.jpg
Immagine 423.jpg (48.66 KiB) Vizualizat de 4962 ori
Immagine 420.jpg
Immagine 420.jpg (52.84 KiB) Vizualizat de 4962 ori
Immagine 406.jpg
Immagine 406.jpg (41.79 KiB) Vizualizat de 4962 ori
Immagine 405.jpg
Immagine 405.jpg (46.83 KiB) Vizualizat de 4962 ori
Immagine 404.jpg
Immagine 404.jpg (13.89 KiB) Vizualizat de 4962 ori
Immagine 403.jpg
Immagine 403.jpg (39.01 KiB) Vizualizat de 4962 ori
Ultima oară modificat 05/06/2008 06:03 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 05/06/2008 05:56

Super reteta, Cris! Maine o voi face neaparat!
:flower:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/06/2008 06:07

:hug: foarte bune la gust ... datorita cirnatului ( tipic bolognes) si mustarului...



exista si varianta cu peste :

- nu mai pui mustar !
- carnea de cirnat o inclocuiesti cu :
cartof fiert , scurs si strivit ca pentru piure la care adaugi dupa gust: ton din conserva scurs sau somon din conserva sau fiert sau pulpa de crab . si asta se gaseste in Europa in conserva


daca te atrage mai mult varianta cu peste .. eu nu stiu sigur dar cred ca miine celelalte oua vor fii "pescaresti" :P

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 05/06/2008 06:11

Se duce pe apa sambetei dieta mea...Cred ca voi incerca ambele retete. :master:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/06/2008 06:14

:P :P daca maninci numa' un ou cu salata e ok ... zic eu :lol:

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 05/06/2008 06:21

Cris, pai unul e doar ca sa incepi masa, nu?
Si in ultima vreme am mancat atata salata, de incep sa vad verde...
Christeli

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 05/06/2008 06:39

ma uitam la poza 404- cea cu oul si nu-i gaseam utilitatea- ca domle- un ou pot sa pozez si eu.. :P
defectul meu principal e ca am momente in care n-am chef sa citesc- cand vad scris- ignor (i-as zice deformatie.. sau incercare de a trisa oboseala- ca mai obosesc si ochii.. )
cand intru pe rc si vad retete nou-postate ignor scrisul si ma uit la poze..
iar acum am ramas cu ochii la oul ala :P =))
apoi.. sa inteleg ca imbracam oul fiert si il obtinem rascopt? :wink:
si mai am o dilema: stratul ala de carne de pe ou nu e prea subtire, nu se intareste prea mult? bine, e intr-adevar o surpriza sa gasesti un ou intr-un fel de chiftea sferica.. dar care e faza cu gustul..

chiar merita toata munca asta?

ps: m-am adunat si eu pe acasa si am adus cu mine condimente de mici :party:

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 05/06/2008 06:45

:cry: Vreau si euuuuuuuuuuuuuuu :master:
Christeli

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 05/06/2008 06:46

christeli scrie::cry: Vreau si euuuuuuuuuuuuuuu :master:



:o ce plangacioasaa!!!!!!! :? :bum: 8)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/06/2008 06:51

OT
Cara poza cu oul era cu dedicatie pentru tine si alti circotasi care cauta "parul pe ou " in original "cercare il pello nell'uovo" ... ca tot suntem OFF TOPIC

Eu inteleg ca tu ai o problema personala (cu mine) dar poate imi aduci si mie la cunostinta care este ..

cit despre cit merita sau nu merita munca pt aceasta reteta este treaba fiecaruia .. NU TE OBLIGA NIMENI sa o prepari ... si nici oe altcineva .. asta ar fii culmea ..

cred ca poti ignora in viitor retetele mele .. nu vreau sa ai priobleme cu ochii sau cu alte organe


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori