• 30 de ouă proaspete
• o jumătate de linguriţă de sare
• o lingură de oţet
• cojile de la 30 de cepe albe sau roşii, sau din ambele
• 50 grame de slănină
Spălaţi bine cojile de ceapă, le puneţi la fiert în 4 litri de apă cu sare, timp de o oră.
Între timp, spălaţi cu apă călduţă şi detergent de vase ouăle pentru a le degresa. Apoi, le limpeziţi de două ori, cu apă rece.
Opriţi focul, strecuraţi apa de pe cojile de ceapă şi o puneţi într-o oală în care adăugaţi ouăle pe care le fierbeţi 10 minute. După 5 minute adăugaţi şi oţetul. Scoateţi ouăle, le lăsaţi două minute să se usuce, le ungeţi cu slănină şi sunteţi gata pentru a întampina învierea Domnului.
Dacă doriţi să aveţi şi ouă frumos decorate cu motive vegetale, înainte de a pune ouăle la fiert, puneţi câte un ou împreună cu frunze de mărar, pătrunjel, păpadie într-un ciorap cu un den de 15, îl legaţi bine şi îl lăsaţi la fiert împreună cu celelalte ouă. Motivul vegetal se va imprima pe ou.
Sărbători Pascale binecuvântate!
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
-
- Incepator
- Mesaje: 0
- Membru din: 09/01/2017 04:22
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
- Fişiere ataşate
-
- oua-vopsite-cu-ceapam.jpg (5.01 MiB) Vizualizat de 1611 ori
-
- oua-vopsite-cu-ceapa1m.jpg (3.45 MiB) Vizualizat de 1611 ori
Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori