Otet de capsune

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Otet de capsune

Mesajde mikirafaela » 29/05/2013 06:00

Bun gasit!


De cand au venit in piata noastra adevaratii producatori de capsune nu am ratat nici o zi fara sa cumpar aceste fructe minunate. Pe langa dulceata si gemul clasic, anul acesta mi-am propus sa mai incerc ceva nou.
Am auzit ca se poate face un sirop foarte bun din ele. Sa nu credeti ca m-am apucat de facut sirop...am facut ceva simplu de tot, cu un gust deosebit: otet de capsune.



Ingrediente:
-200 gr. de capsune proaspete:
-300 ml. otet alb.


Spalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un borcan curat.
Peste ele turnam otetul.
Inchidem borcanul ermetic si pastram la temperatura camerei timp de 3 zile.
Filtram otetul si il turnam in sticla.

O sa obtineti unul din cele mai bune si aromate oteturi...unul cu gust de primavara!
Il adaugam in salate sau in unele sosuri (merge excelent in sosul de peste).
Fişiere ataşate
DSCF0020.JPG
DSCF0020.JPG (77.61 KiB) Vizualizat de 1725 ori
DSCF0018.JPG
DSCF0018.JPG (66.32 KiB) Vizualizat de 1725 ori
DSCF0171.JPG
DSCF0171.JPG (73.3 KiB) Vizualizat de 1725 ori
DSCF0166.JPG
DSCF0166.JPG (122.81 KiB) Vizualizat de 1725 ori
DSCF0163.JPG
DSCF0163.JPG (100.17 KiB) Vizualizat de 1725 ori
DSCF0161.JPG
DSCF0161.JPG (136.98 KiB) Vizualizat de 1725 ori
DSCF0153.JPG
DSCF0153.JPG (143.24 KiB) Vizualizat de 1725 ori
MIKI

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 29/05/2013 06:04

Felicitari pentru reteta! =D> Esti f. priceputa in bucatarie... :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 29/05/2013 06:11

Hmmmm, interesanta idee, o pun la pastrat, nu de alta la mine sezonul capsunelor s-a cam dus :(
=D> =D> =D>
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 29/05/2013 07:09

Danieluta scrie:Felicitari pentru reteta! =D> Esti f. priceputa in bucatarie... :hug: :pup: :flower:



Multumesc! :hug:
:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 29/05/2013 07:13

xanora scrie:Hmmmm, interesanta idee, o pun la pastrat, nu de alta la mine sezonul capsunelor s-a cam dus :(
=D> =D> =D>


Parca stiu (sper sa nu gresesc) ca mai e o etapa a capsunelor in august!
Sincer, merita investitia, se pastreaza foarte bine, dar numai sa-ti si placa!
:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/05/2013 07:37

Imi place idea asta....de retinut ...multumesc :D =D> =D>

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 29/05/2013 07:38

mikirafaela scrie:
xanora scrie:Hmmmm, interesanta idee, o pun la pastrat, nu de alta la mine sezonul capsunelor s-a cam dus :(
=D> =D> =D>


Parca stiu (sper sa nu gresesc) ca mai e o etapa a capsunelor in august!
Sincer, merita investitia, se pastreaza foarte bine, dar numai sa-ti si placa!
:hug: :pup:


Ioc sansa rambo :P pe aici capsunile nu au gustul celor de acasa, sunt crescute in solarii si in august ce vin aici sunt importate din America Latina. Asa ca raman la tura de anul viitor :(
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/05/2013 11:35

buna idee , felicitari =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 29/05/2013 11:38

pupi scrie:Imi place idea asta....de retinut ...multumesc :D =D> =D>




Cu placere!
:hug:
MIKI

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 29/05/2013 11:39

alejoe scrie:buna idee , felicitari =D> =D>



Multumesc!

:hug:
MIKI


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori