O supa ... surpriza!

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

O supa ... surpriza!

Mesajde beba » 21/03/2007 03:45

daca va plac castanele, va propun o supa mai speciala.

pentru 6 persoane: 2 cani (pline) cu castane fierte sau coapte in cuptor,
1 ceapa tocata, 1 morcov tocat, 1 fir de telina(seleri), 4 linguri cu ulei, 3 1/2 cani supa de legume, 1 pahar cu vin Ruby Port, putin rigani, sare, piper 1/2 cana smantana (de post daca este) lichida.
Fişiere ataşate
ingredientele.jpeg
ingredientele.jpeg (63.23 KiB) Vizualizat de 3869 ori
legumele.jpeg
calim , in ulei, ceapa, morcovul si telina( seleri), pana se rumenesc putin, cam 7-10 minute.
legumele.jpeg (53.72 KiB) Vizualizat de 3869 ori
am adaugat si castanele.jpeg
adaugam si castanele si mai calim inca 4 minute.
am adaugat si castanele.jpeg (73.58 KiB) Vizualizat de 3869 ori
am stins cu vin.jpeg
stingem apoi cu vin, adugam si rigani si lasam pe foc mare sa se evapore jumatate din vin.
am stins cu vin.jpeg (72.54 KiB) Vizualizat de 3869 ori
am pus si supa.jpeg
adaugam si supa si lasam sa fiarba 30 minute, la foc mic.
( eu am pus in loc de supa- apa si 2 cuburi knorr de legume)
am pus si supa.jpeg (62.96 KiB) Vizualizat de 3869 ori
la fiert.jpeg
la fiert.jpeg (62.28 KiB) Vizualizat de 3869 ori
supa la mixer.jpeg
cand este gata o facem crema cu mixerul si adaugam si smantana, mai dam putin pe foc(nu trebuie sa fiarba , doar se se incalzeasca si smantana)
supa la mixer.jpeg (72.08 KiB) Vizualizat de 3869 ori
cu smantana.jpeg
cu smantana.jpeg (64.91 KiB) Vizualizat de 3869 ori

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 21/03/2007 03:47

:shock: vai :shock: am gresit le-am pus invers pozele, vezi daca mananci si mai si scrii in acelasi timp :badday: sorry! sper sa va placa supa mea!

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 21/03/2007 04:09

Beba, :hug: stai linistita cu pozele! Se poate intampla oricui!
Nu cred ca am mancat vreodata :? supa cu castane...dar am folosit crema de castane la prajituri si este super bun....ah,si era sa uit de castanele coapte :buuun:
asa ca, stiind gustul castanelor,sigur si supica ta este buna :hug: ,felicitari :flower: !

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 21/03/2007 04:13

e foarte buna supa daca pui exact ce trebuie in ea. Mie nu-mi plac deloc castanele dar de supa asta m-am indragostit. Am facut-o prima oara la un curs de gatit si cand am gustat-o ....crede-ma am mai cerut o portie!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/03/2007 12:42

Arata bine!Nici eu nu am facut castanele asa.Castanele ne plac mult :roll: ,cred ca voi incerca aceasta supa.Are gustul putin dulce?Ce este rigani?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/03/2007 12:46

Beba arata tare bine supa ta .. n.am mincat niciodata .. nu imi place crema de castane si pe cele coapte iarna cumparate de pe strada le gust numai ... dar o supaaaaaaaaa m-ar atrage ....
Intrebare intrebatoare castanele cind se pun la fiert se curata inainte de coaja ? sau le pui doar asa crestate ca si pt copt ? si le cureti dupa ce s-au fiert ???????

rigani = origano ( zic eu )

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/03/2007 01:19

crista scrie:Beba arata tare bine supa ta .. n.am mincat niciodata .. nu imi place crema de castane si pe cele coapte iarna cumparate de pe strada le gust numai ... dar o supaaaaaaaaa m-ar atrage ....
Intrebare intrebatoare castanele cind se pun la fiert se curata inainte de coaja ? sau le pui doar asa crestate ca si pt copt ? si le cureti dupa ce s-au fiert ???????

rigani = origano ( zic eu )

Am impresia ca se curata inainte sa le fierbi,asa se vede in poza cu ingrediente.Rigani cred ca este cum zici tu,oregan.Asteptam sa ne spuna si Beba.

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 22/03/2007 01:24

mai intai fierbi castanele si apoi le cureti. Dar eu te-as sfatui sa iei castane gata fierte si curatate ca eu m-am chinuit foarte mult cu ele .Daca vreti s-o faceti de post , in loc de smantana puteti pune 1-2 cartofi la calit cu legumele si apoi sa lasati sa fiarba.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/03/2007 01:26

Multumesc mul Beba :flower: ...

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 22/03/2007 01:27

da rigani este oregano aveti si voi in Italia , ce puneti pe rosii, pe motzarela...


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori