Muschiulet umplut - reteta rapida

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Muschiulet umplut - reteta rapida

Mesajde pupi » 30/11/2011 12:41

Sa va spun ca am facut de Thanksgiving un muschiulet umplut cu merisoare uscate si telemea si a iesit o bunatate.....s-a terminat primul si inca ar mai fi fost loc de mai mult.




600 gr muschiulet de porc
1 lingura de unt
125 ml vin alb
125 ml supa de pui
80 ml lapte de frisca
1 catel de usturoi

pentru umplutura

125 gr telemea de vaci
1/2 jumatate de ceapa rosie tocata marunt( eu am sarit peste ceapa)
80 gr stafide, ( merisoare, prune uscate sau alte fructe care va plac dar sa fie putin acrisoare)
patrunjel , cateva frunze
sare si piper dupa gust
carnati de porc uscat ( optional)


Se despica muschiuletul in doua , dar nu de tot, se despica in asa fel incat sa obtinem o bucata de carne mare pe care o batem putin doar ( nu subtire ca la snitele) o piperam si o saram daca nu este prea sarata telemeaua. Tocam patrunjelul, taiem cubulete telemeaua, tocam ceapa daca folosim si amestecam cu fructul sau fructele uscate. Feliem carnatul daca il folosim si trecem la umplerea muschiuletului.
Pe o farfurie asezam din loc in loc cateva bucati de ata( sau sfoara subtire de bucatarie) si peste ele asezam muschiuletul . Punem carnatl deasupra si apoi umplutura , apasam cu palma usor , apoi luam pe rand tot cate o bucata de ata/sfoara si legam carnea in asa fel incat sa obtinem un rulou( carnea nu se ruleaza, ea se face sul doar prin legare). Procedam la fel pana terminam tot rolul. Intre timp punem in tigaie untul la topit si cand e lichefiat punem muschiuletul . Lasam sa se prajeasca pe o parte, apoi intoarcem pe alta parte si tot asa rotim pana se prajeste uniform peste tot.
Apoi luam tigaia de pe foc, adaugam supa de pui si vinul si acoperin tigaia cu hartie de copt peste care asezam un capac. In felul asta aburii care se formeaza nu pot sa iasa afara si carnea se fierbe in abur. Lasam la fiert 10 minute, ridicam capacul intoarcem carnea pe partea cealalta, asezam capacul cu hartia de copt la loc si mai lasam la fiert inca aprox 10 minute. inchidem focul si lasam sub capac pentru 5 minute. Scoatem carnea si o asezam pe un platou. In lichidul ramas in tigaie ( este foarte putin), punem un catel de usturoi si adaugam laptele de frisca si dam un clocot. se va forma sosul cu care vom servi friptura. Se sareaza si se pipereaza dupa preferinta.
se serveste cu salata verde si sos deasupra.
Fişiere ataşate
027 muschiulet umplut.jpg
027 muschiulet umplut.jpg (62.39 KiB) Vizualizat de 4808 ori
026 muschiulet umplut.jpg
026 muschiulet umplut.jpg (65.93 KiB) Vizualizat de 4808 ori
025 muschiulet umplut.jpg
025 muschiulet umplut.jpg (57.76 KiB) Vizualizat de 4808 ori
024 muschiulet umplut.jpg
024 muschiulet umplut.jpg (58.97 KiB) Vizualizat de 4808 ori
022 muschiulet umplut.jpg
022 muschiulet umplut.jpg (68.72 KiB) Vizualizat de 4808 ori
021 muschiulet umplut.jpg
021 muschiulet umplut.jpg (63.34 KiB) Vizualizat de 4808 ori
019 muschiulet umplut.jpg
019 muschiulet umplut.jpg (45.23 KiB) Vizualizat de 4808 ori
018 muschiulet umplut.jpg
018 muschiulet umplut.jpg (70.51 KiB) Vizualizat de 4808 ori
017 muschiulet umplut.jpg
017 muschiulet umplut.jpg (48.84 KiB) Vizualizat de 4808 ori
012 muschiulet umplut.jpg
012 muschiulet umplut.jpg (68.19 KiB) Vizualizat de 4808 ori
011 muschiulet umplut.jpg
011 muschiulet umplut.jpg (64.84 KiB) Vizualizat de 4808 ori
007 muschoiulet umplut.jpg
007 muschoiulet umplut.jpg (61.31 KiB) Vizualizat de 4808 ori
006 muschiulet umplut.jpg
006 muschiulet umplut.jpg (92.74 KiB) Vizualizat de 4808 ori
005 muschiulet umplut.jpg
005 muschiulet umplut.jpg (85.45 KiB) Vizualizat de 4808 ori
004 muschiulet umplut.jpg
004 muschiulet umplut.jpg (87.98 KiB) Vizualizat de 4808 ori
003 muschiulet umplut.jpg
003 muschiulet umplut.jpg (88.24 KiB) Vizualizat de 4808 ori
001 muschiulet umplut.jpg
001 muschiulet umplut.jpg (120.59 KiB) Vizualizat de 4808 ori
026 muschiulet umplut.jpg
026 muschiulet umplut.jpg (65.93 KiB) Vizualizat de 4808 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 30/11/2011 02:37

Delicios, sunt sigura. Foarte frumoase pozele =D> Am sa incerc sa pregatesc si eu, mai ales ca se apropie atatea sarbatori frumoase. :hug:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 30/11/2011 11:28

aaaaaaa, deci is stafide, eu prima data am crezut ca is visine, dar iti dai seama ce bine ar merge si cu visine, delicios!!!!!!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 30/11/2011 11:46

alinaraluca2000 scrie:aaaaaaa, deci is stafide, eu prima data am crezut ca is visine, dar iti dai seama ce bine ar merge si cu visine, delicios!!!!!!


Ba-s merisoare, Alino, ieri, azi, maine si poimaine :P (de-alea de nu se prea gasesc pe la noi astia de romanica :lol: ...) Dar cum bine zici, merge bine muschiul cu visine, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (vorba ta cea luuuuunga :wink: )

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 30/11/2011 12:03

Arata SUPREM muschiuletu'cela in sexiune, pupi!

Am facut si eu zilele trecute (cu prune uscate afumate) si la fel de bine arata. Totusi, asa cum spui tu, trebuie ceva acrisor iar prunele mele au fost prea dulci. Drept pentru care m-am razbunat miseleste si-am umplut cu restul de prune niste pastravi bine impanati si cu frunze si felioare de limeta. Astia au iesit grozavnic de buni.

=D> =D> =D> frumos preparat :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/11/2011 01:41

Ce as mai putea agauga la atatea laude meritate cu prisosinta :?:

Decat :master: :master: :master: :master: :master:
:buuun: mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :buuun:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 30/11/2011 02:38

pupi arata super muschiuletul asta!!! de sarbatori il vad parca pe masa mea,l-am trecut pe lista de craciun,felicitarile mele!!!!!!!! :hug: :hug: :hug: :hug: :master: :master:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/11/2011 08:21

Antoniah, este o fripturica foarte rapida, de efect, buna tare si are un aspect super pe mesele festive.....mersi :hug:

Off topic..daca ajung la vara la Tm ma autoinvit la un orez de-al tau :D :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/11/2011 08:25

Alinaraluca, vad ca Iulia a fost pe faza, a profitat de diferenta de ore =)) =)) si a raspuns.....are dreptate, sant merisoare....stafidele sant prea dulci, se pot folosi deigur, dar asta depinde de gustul fiecaruia....pentru al nostru, stafidele sant prea dulci pentru carne.....merisoare si visine sant perfecte....oare unde as gasi eu visine uscate?????doar sa usuc eu daca am sa fiu norocoasa si am sa le gasesc proaspete ( la anul :wink: )....mersi

:hug: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 30/11/2011 08:48

pupi scrie:Antoniah, este o fripturica foarte rapida, de efect, buna tare si are un aspect super pe mesele festive.....mersi :hug:

Off topic..daca ajung la vara la Tm ma autoinvit la un orez de-al tau :D :hug:


Cu drag te astept oricand :hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 8 vizitatori