Ingrediente
250 g faina de griu dur
250 g faina OO
250 ml apa *
sare, ulei, unt
Amestecati cele 2 feluri de faina si adaugati apa la temperatura camerei cit este nevoie,* eu am pus mai putin de 250 ml pentru ca atita apa cerea faina. Nu trebuie sa fie un alaut prea moale si lipicios ci unul ca cel pentru taitei. Daca din greseala ati adaugat mai multa apa puteti adauga faina .
Framintati 15-20 minute, deci muty,. puteti sa framintati in robot, masina de piine si atunci timpul va fi mult mai scurt. Lasati sa se odihneasca aluatul si apoi mai framintati alte 5 minute.
Dupa ce va ungeti pe miini cu ulei si msati putin tot aluatul, rupeti bucati de dimensiunea unei clementine/ mingii de golf. iecare bucata o intindeti cu sucitorul sau cu miinile , pe planseta unsa cu ulei si sucitorul trebuie sa fie uns cu ulei. Trebuie sa rezulte o foaie foarte subtire dar care sa nu se rupa. Acesta este motivul pentru care trebuie sa framintati cit mai mult pozibil, aluatul trebuie sa fie extrem de moale si matasos, elastic.
Ungeti cu unt topit amestecat cu ulei si presarati un virf de lingura de faina de griu dur, impartiti foaia in 3 si aduceti intii partea din stinga catre centru si apoi cea din dreapta peste ea. Ungeti din nou si presarti faina de griu dur apoi aduceti partea de sus spre cenntru si apoi pe cea de jos peste ( ca in poze ) .
Apasati usor cu degetele ca sa e se mai intinda si coaceti intr-o tigaie la foc mic 5 minute pe o parte si 5 pe alt, tigaia trebuie sa aiba fundul foarte gros, eventual mai puneti si o placa de fier dedesubt, altfel se ard ca cele pregatite de mine.
Dupa ce au fost coapte se vor desface usor in foi si atunci le desfaceti usor cu degetele si turnati in ele miere apoi le rulati ca pe clatite.
Se servesc cu ceai sau cafea .
Data viitoare o sa le umplu de la inceput cu brinza sarata ( feta, cine are telemea poate sa o foloseasca ) si le voi coace la cuptor ... sper sa obtin ceva asemanator merdenelelor daca nu chiar merdenele .. dehh si alea sunt reteta adusa de turci.
Msemmen ( reteta Maroc)
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Msemmen ( reteta Maroc)
- Fişiere ataşate
-
- Immagine 094rc.jpg (48.61 KiB) Vizualizat de 3861 ori
-
- Immagine 093rc.jpg (56.11 KiB) Vizualizat de 3861 ori
-
- Immagine 092rc.jpg (46.67 KiB) Vizualizat de 3861 ori
-
- Immagine 097rc.jpg (87.93 KiB) Vizualizat de 3861 ori
-
- Immagine 096rc.jpg (117.86 KiB) Vizualizat de 3861 ori
- black_sweet_crush
- Bucatar
- Mesaje: 949
- Membru din: 23/03/2007 11:23
- Localitate: Din Bucuresti-in Dublin
aluatul seamana insa vezi ca astea sunt fara umplutura, ei le umplu cind sunt gata cu miere ..
uite si un video cu reteta usor modificata , are si drojdie de bere ... cred ca se fac mai usor astea cu drojdie in aluat,... e din start elastic... si iti arata si cum sa le framinti la robot
http://www.youtube.com/watch?v=eNiyTkBaIuo
Musai sa framinti aluatul in robot daca ai , ca altfel e mult de munca, pe mine curgeau apele ( e si cald la noi bleahh ) .. Trebuie sa fie foarte elastic si matasos altfel nu ies bine, sa le ungi bine de tot cu uleim, sa nu fie focul mare si mai ales sa ai tigaie groasa ... altfel ies tari si aiiurea, mie primele mi-au iesit caramidutze
dar leam mincat si asa ca doar ce era sa fac...
ai faina de griu dur ?? vezi sa alegi din cea macinata fin ca faina normala ca altfel iti rupe foaia la intins . Desi cred ca merge si numai cu faina normala ca doar alea din Ro asa se fac.
uite si un video cu reteta usor modificata , are si drojdie de bere ... cred ca se fac mai usor astea cu drojdie in aluat,... e din start elastic... si iti arata si cum sa le framinti la robot
http://www.youtube.com/watch?v=eNiyTkBaIuo
Musai sa framinti aluatul in robot daca ai , ca altfel e mult de munca, pe mine curgeau apele ( e si cald la noi bleahh ) .. Trebuie sa fie foarte elastic si matasos altfel nu ies bine, sa le ungi bine de tot cu uleim, sa nu fie focul mare si mai ales sa ai tigaie groasa ... altfel ies tari si aiiurea, mie primele mi-au iesit caramidutze

ai faina de griu dur ?? vezi sa alegi din cea macinata fin ca faina normala ca altfel iti rupe foaia la intins . Desi cred ca merge si numai cu faina normala ca doar alea din Ro asa se fac.
Waw!!!Ce mai salivez!!! Este un fel de pasta fillo nu-i asa? Daca n-ar fi asa cald, acum le-as face! (o parte dulci si o parte sarate cu branza
)
P.S tanti din filmulet am vazut ca le mai intinde si dupa ce le-a indoit ca pe batistuta!!!
Cine stie cate o fi facut la viata ei, se vede ca e experta! Privind cum le face pare asa de usor!!!

P.S tanti din filmulet am vazut ca le mai intinde si dupa ce le-a indoit ca pe batistuta!!!
Cine stie cate o fi facut la viata ei, se vede ca e experta! Privind cum le face pare asa de usor!!!
Dana tu stai departe parca citeam ca te mariti asa ca astea nu-s bune inaunte de nunta
) nu mai incape rochita
Adry e tare cald ai dreptate .. eu m-am apucat ca eram curioasa rau dar mai bine asteptam toamna
plus ca tb framintat aluatul cu simt de rapsundere, altfel foaia nu se intinde asa subtire. E un fel de fillo .
Tanti din video are alta reteta cu un pic de drojdie de bere , aluatul ei fiindca e putin dospit este mult mai elastic, in plus parca a pus unt in aluat deci iar mai elastic.. Pe mine ma batea un gind pestrit dar nu aveam oricunm in casa sa pun niste untura ca sigur nu tb sa framint atit, se intindea mai bine cu untura . Dar nu mai era reteta arabeasca ca dehh e cu "porcarie"
Pupi merita.. am mincat si cu miere ca in original si sunt o minunatie ...


Adry e tare cald ai dreptate .. eu m-am apucat ca eram curioasa rau dar mai bine asteptam toamna

Tanti din video are alta reteta cu un pic de drojdie de bere , aluatul ei fiindca e putin dospit este mult mai elastic, in plus parca a pus unt in aluat deci iar mai elastic.. Pe mine ma batea un gind pestrit dar nu aveam oricunm in casa sa pun niste untura ca sigur nu tb sa framint atit, se intindea mai bine cu untura . Dar nu mai era reteta arabeasca ca dehh e cu "porcarie"

Pupi merita.. am mincat si cu miere ca in original si sunt o minunatie ...
Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori