Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Madalina Marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 08/08/2018 08:13

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mesajde Madalina Marin » 24/01/2019 02:07

1 ou mare
coaja de la 1 porocală
45 g zahăr
50 ml ulei
13 g griÅŸ
25 g făină
1/4 linguriţă praf de copt
un praf de ÅŸofran
Sirop:
zeama de la 2 portocale
coaja de la 1 portocală
150 g zahăr
100 ml apă
1 fiolă esenţă de vanilie
Într-un castron se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.

Oul se bate bine ca pentru omletă împreună cu uleiul.

Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.

Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale în centru.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade (încălzire sus/jos) pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas la foc mic până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.

Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.

Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
cps-33.jpg
cps-33.jpg (57.22 KiB) Vizualizat de 1007 ori

Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori