Mic dejun- sparanghel si ou moale

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mic dejun- sparanghel si ou moale

Mesajde pupi » 19/02/2014 11:38

Poate nu ar fi trebut sa postez reteta pentru ca este ceva foarte usor de facut, banal chiar dar tinand cont ca este un dejun rapid, usor de preparat, un dejun sanatos, un mic dejun pe care ar trebui sa il avem in meniu odata pe saptamana, m-am hotarat sa il im[partasesc cu voi , totusi.
Stiu ca se vehiculeaza povestea ca oul nu este bun, ca are colesterol mult ca etc si etc...dar sa nu uitam ca daca vom consuma ouale cu moderatie ele sant benefice organismului iar despre sparanghel ce sa mai spun....cred ca il cunoasteti , e bine sa nu lipseasca din nici o bucatarie :wink:



Pentru o portie


5 fire de sparanghel
1 ou (de casa daca e posibil)la temperatura camerei
sare si piper dupa gust
1 lingurita de parmesan ras



Se spala sparanghelul bine si se indeparteaza ochii de pe tulpina apoi , daca este cazul, indepartam bucata lemnoasa de la capatul fara inflorescenta al firului.
Cat timp curatam sparanghelul daca am uita cumva sa avem oul pastrat la temperatura camerei il punem in apa calda .
Intr-un vas mai larg punem apa la fiert si in momentul in care clocoteste introducem sparanghelul si il fierbem 2-3 minute, trebuie sa fie fiert dar crocant nu moale deci atentie cu timpul de fierbere.
In acelasi timp punem un alt vas mai micut , cu apa, pe aragaz si lasam sa dea in clocot. Cu o lingurita introducem ,usor , oul in apa care clocoteste. Incet sa nu il spargem il lasam pe fundul vasului, ne uitam la ceas si il fierbem 3 minute.
Daca oul este rece, direct din frigider, el se va crapa in contact cu apa clocotita si produsul final va avea un aspect mai putin placut....din cauza asta e bine sa avem oul la temperatura camerei sau sa il incalzim inainte in apa calda.
Se serveste pe o farfurie incalzita, se aseaza sparanghelul unul langa altul , se aseaza oul moale si curatat de coaja deasupra , saram, piperam, presaram parmesan ras , prajim painea ( in cazul in care doriti sa serviti cu paine dar se poate si fara pentru doritori) , ne asezam la masa si doar atunci , exact cand incepem sa mancam , taiem oul in jumatate. Galbenusul lichid se va prelinge peste sparanghel si se va combina cu parmesanul si :roll: :roll: :roll: nu va mai saturati sa mancati bunatatea asta....a durat mai mult sa scriu decat sa pregatesc dejunul...
Fişiere ataşate
002_mic_dejun_8317.jpg
002_mic_dejun_8317.jpg (59.13 KiB) Vizualizat de 1743 ori
003_mic_dejun_1679.jpg
003_mic_dejun_1679.jpg (60.33 KiB) Vizualizat de 1743 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/02/2014 12:45

Oul fiert astfel este PERFECT. Mi-ai amintit acum de cursurile de gatit ale Marthei Stewart si unul dintre ele se referea exact la acest lucru: prepararea termica perfecta a unui ou. Am vazut si la MasterChef Romania cerinta aceasta din partea juriului... (una dintre concurentele sezonului 1 trebuia sa prepare termic la fata locului oul si sa arate exact asa cum este cel din fotografiile tale).

Mie mi se pare micul dejun perfect... :)

Te pup. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Mic dejun- sparanghel si ou moale

Mesajde biaskitchen » 20/02/2014 08:54

Ce frumos arata! :master: :master: :master:
Si noi suntem mari fani sparanghelul. Nu stiu de ce in Romania este asa scump, costa cca 18 usd/kg.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 20/02/2014 01:55

Ce mic dejun copios imi place mult oul iti vine sa gusti din el :buuun: :buuun: =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/02/2014 03:29

Acum...vorba Antoniei..PERFECT :master: :master: :master:
Nu stiu cat de repede ai pregatit acest mic dejun, dar de sanatos, stiu ca este :peace: ... Personal, nu prea agreez sparanghelul ( deh, mofturi de ale mele :D ), dar oul l-asi devora intr-o secunda...tare bine arata =D> =D> =D>

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/02/2014 07:31

Antonia, multumesc. Imi place sa avem la micul dejun mancaruri mai consistente si pe cat posibil sanatoase.....astea le avem acasa, in familie, in jurul mesei adunati toti. Micul dejun prezentat aici este unul ( dupa parerea mea) , destul de sanatos, un dejun care nu ar trebui sa lipseasca din multe bucatarii.
Stiu ca sparanghelul nu e pe placul multora( nici noi nu l-am apereciat pana nu demult) oul fiert moale are aceasi poveste dar in combinatia de mai sus sant o pereche ideala.
Multumesc pentru comentariul cu oul :D ....daca ai sti tu ce panicata eram pe vremuri, in tinerete, cand trebuia sa fac un ou fiert moale :vis: :vis: ...era o teroare pentru mine...pacat ca nu am avut o M.S pe vremea aia :D ....multumesc draga mea :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/02/2014 07:34

Bia :o :o , asa de scump e sparanghelul la voi???nici prin cap nu mi-a trecut.
Si la noi este destul de scump( chiar acuma este 1,28$/pound, deci vine 2,56$/kg) dar mai scade in curand la pret si o sa ajunga cam pana la 78-80 centi /pound.
Am crezut ca ai in gradina( inca nu a aparut dar cum este planta perena....)
Multumesc :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/02/2014 07:07

Claudia, multumesc frumos....oua stiu ca ai dar ma gandeamsa te intreb daca ai sparanghel in gradina si daca voi mancati asa ceva....stiu ca foarte multi nu agreaza leguma asta....noi nu ne-am impacat cu sparanghelul asta in anii trecuti. Am inceput sa o introduc in alimentatia noastra in urma cu vreo 3-4 ani de zile( poate 5 dar nu mai mult). :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/02/2014 07:20

Lucia, sa sti ca nici noi nu am fost prieteni cu sparanghelul.
Cu toate ca bunica mea il avea in gradina nu imi amintesc sa il fi mancat niciodata in familie. Imi amintesc planta ca atare pentru ca ma fascina "spicul" legumei =)) cand eram copil.....o frantura de amintire doar...
In urma cu cativa ani am fost in Canada si acolo am manfat sparanghel cu ou fiert si sos olandez....mi-a placut si de atunci am inceput , asa incetut sa il introduc in alimentatia noastra.Nu pot spune ca ma omor dupa el sau ca are un gust super bun dar nici nu pot spune ca nu il mananc. In combinatie cu alte ingrediente este bun.
Dar asa cum spui....gusturile nu se discuta :wink: ( se cultiva =)) =)) =)) )...daca ai vedea-o pe sora-mea ce se stramba cand aude de sparanghel :P :P ...
Multumesc draga mea Lucia :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/02/2014 07:45

Pupi buna reteta si healthy ca sa fiu in ton cu revista 8) dar .. eu am ramas cu ochii la preturi :-) la mine sare de 8-9 euro kg ( in sezon cind ajunge la pretul cel mai mic e cca 7 euro la kg dar se vinde mereu doar legaturi mici de maxim 500 gr ca sa nu te lase fara respiratie cind trebuie sa il platesti ) deci foarte aproape de pretul din Ro daca transformam in dolari si aici e mama lui.


Chiar daca vedeam reteta asta a ta oricum o publicam si pe a mea care este alta mincare traditionala de .. sparanghel =))


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori