Mi s-a stricat masina de paine

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 26/09/2006 08:07

angelique scrie:eu am magazunul de paine la coltul strazii ...dar tot nu-i asa buna ca cea facuta in casa...ca sa nu mai zic ca mie rar imi ies 2 paini la fel...fac tot felul de amestecuri de faini (alea de la LIDL is bune ) si iese paine buna si frumoasa


tu stii ca eu pe aia de la lidl nu am folosit-o. :badday: Dar am gasit la coop una care costa tot 0.25 € si e foarte buna.Chiar am sa o incerc si pe aia.Nici mie nu-mi prea ies la fel dar o fi si din cauza ca poate odata pui mai mult lapte sau e mai cald sau mai rece. :bum: Oricum cu drojdie proaspata nu praf iese mai bine. :flower:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 26/09/2006 08:10

oricum ti-am furat si reteta ta ca sa mai imi iasa un tip divers. :P :P :P :P
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 26/09/2006 08:29

vezi ca la Lidl gasesti tot felul de faini (sant nemtesti)cu seminte de floarea soarelui,faina intermediara....si altele sant autolievitante ,dar eu le folosesc in amestec cu alte faini(manitoba,altamura,faina 0,sau00,sa000) si fac reteta in mod obisnuit
PS mai nou m-am invatat sa folosesc biga sau poolish in loc de drojdie...
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 27/09/2006 11:07

angelique scrie:vezi ca la Lidl gasesti tot felul de faini (sant nemtesti)cu seminte de floarea soarelui,faina intermediara....si altele sant autolievitante ,dar eu le folosesc in amestec cu alte faini(manitoba,altamura,faina 0,sau00,sa000) si fac reteta in mod obisnuit
PS mai nou m-am invatat sa folosesc biga sau poolish in loc de drojdie...

alea de la lidl le-am vazut si eu.Ce e biga si poolish :o ??? :flower:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

galuoana
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 07/12/2006 09:25

marca de masina de paine

Mesajde galuoana » 07/12/2006 09:32

Ce parere avetim de Moulinex-ul de la Domo? Ce marca credeti este mai buna, din puct de vedere al functionalitatilor?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 07/12/2006 10:08

cine-i Domo? si despre ce tip de moulinex vb. este cumva si masina de paine?eu pana acum nu am vazut dar cum stiu ca de obicei cei de la Moulinex fac lucruri de calitate poate ca-i buna.O masina pt. paine trebuie sa aiba cateva programe_normal,rapid,framatat ,copt,plum-cake( dar asta nu e asa de important)francez(nici asta nu e important) ,de facut gem(dar si asta nu e important mai ales daca te gandesti ca poti face cca 1 kg gem) ,
masina asta pt. paine mai trebuie si sa poata fi programata ,Timer,sa ai posiblitatea sa alegi gradul de coacere(light,mediu ,black) si cam atat....sper ca am explicat destul de bine!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

aurora
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 20/03/2006 12:11

Mesajde aurora » 21/01/2007 09:26

Mos Craciun mi-a adus si mie masina de facut paine, marca "Dynamic"... seamana cr Alaska dupa cum am vazut in pozele voastre. Din pacate nu are carte de retete. Azi am facut o incercare de cozonac.. A iesit bine zic , un pic mi se pare cam elastic miezul, poate coaja un pic prea tare (pe Mediu am facut), si categoric prea putin dulce. Dar daca maresc candtitatea de zahar, nu influenteaza cresterea?
As vrea sa va rog sa-mi dati retete de dulciuri care se pot face cu masina, die complet (si cu coacere) fie partial (adica sa fac aluatul si sa coc separat).
As vrea retete incercate de voi, cu cantitati si ceva sfaturi concrete asupra modului exact in care ati procedat. Acum de exemplu am in masina (inca se coace) un chec, facut dupa o reteta de-a mea, dar cantitatile sunt cam mult diferite de cele pe care le-am gasit aici... adica eu la 6 oua am pus 250 gr faina (ff putin, aici am vazut ca la 3 oua ai pus 250 g faina ). O sa vad ce iese acuma...
Si la chec... zici ca pui 50 gr cacao... cand o pui, sub ce forma? se va omogeniza? adica checul iese tot maro?
La chec eu am pus ingredientele in aceasta ordine: intai lichidul (apa+ulei), apoi 6 oua intregi batute, apoi 400 gr zahar + 2 plicuri zahar vanilat, apoi 250 g faina amestecata cu un pachet praf de copt. Cand a inceput sa le amestece, foarte greu le omogeniza... am mai mestecqt eu de cateva ori cu paleta, dar parca mi s-a parut ca au mai ramas cocoloase. Trebuia sa procedez altfel?

Ati spus ca se pot face gogosi... imi dati reteta? cine a facut...

Abia astept sa-mi raspundeti. MULTUMIRI ANTICIPAT.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 21/01/2007 09:46

Mie-mi iese f. bine dupa reteta lui Angi:
320 ml apa
3-4 linguri ulei
600g faina
1 lingurita sare(in reteta sunt 2, dar mie mi se pare mult)
2 linguri zahar
un pachetel drojdie uscata (7 g)
Pui ingredientele in aceasta ordine. Nu pui zaharul in apa.
Exista si alte variante, in functie de dorintele tale( cu ou, cu seminte, cu faina de mai multa feluri etc.)
Eu o programez pe 1( standard)
Eu am Alaska.
Se poate regla gradul de rumenire, dar nu stiu cum sa faci tu. De unde ai cumparat-o? Daca ai luat-o din magazin trebuie sa aiba carte tehnica.

aurora
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 20/03/2006 12:11

Mesajde aurora » 25/01/2007 01:58

Multumesc de raspuns... inca mai astept raspouns la postarea mea, cu alte retete de dulciuri care se pot face cu masina de paine.
Azi o sa incerc reteta de chec, si poate chiar si o paine.
Si uiote la chec nu stiu... sa pun cacao? cand si cum? o sa iasa tot checul uniform maro?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 25/01/2007 04:06

ca sa faci checul in doua culori eu pot sa-ti zic ca trebuie sa faci o smecherie,adica astepti sa se faca tot aluatul si scoti o parte adaugi cacao ,o pui peste restul de aluat si imediat dai drumul pe programul de copt(ca sa nu mai framante deloc) daca nu iese totul negru!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator