Merdenele cu branza sarata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Merdenele cu branza sarata

Mesajde pupi » 12/10/2009 07:05

M-am tot uitat prin cartea de bucate si nu am vazut pe niciunde merdenele. Oare nu stie lumea de ele sau nu place lumii? :shock: :P
Eu am facut azi niste merdenele delicioase, ce e drept putin cam mari , dar am fost presata de timp( scuze :blushing: )
Va servesc si pe voi cu o portie virtuala....imi pare rau am pierdut poza cu berea :badday:

0.800 kg faina
0.050 gr sare
650-750 ml apa
550 gr unt ( untura)
650 gr branza de vaci amestecata cu telemea( dupa dorinta - cat vreti de sarata)
2 oua
4-5 linguri de pesmet
1 ou pentru uns
ulei ptr uns blatul de lucru si mainile


Se face un aluat din faina, sare si apa. Consistenta aluatului este moale , lipicioasa , din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat.
Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea , se adauga apa, cam 400 ml , se amesteca, apoi se adauga tot cate putina apa. Cantitatea de apa din reteta este orientativa, variaza in functie de faina care o folositi dvs. . Dupe ce aluatul este gata, se scoate din vasul in care a fost framantat si se pune la frigider pentru o ora. Apoi se scoate, se portioneaza in bucati de circa 60 -75 de grame. Se ia apoi fiecare bucata in parte, se intinde bine de tot un dreptunghi si se unge cu unt( untura) care in prealabil, a fost amestecat spumos. Apoi se impatura ( vezi pozele), se inveleste in folie de plastic si se pune pe o tava cu care se va da la frigider. Se procedeaza la fel cu toate bucatile pe care le aveti. Se lasa la frigider pentru o ora( eu am lasat 4), dupa care se scot si se incepe umplerea lor. In timpul cat aluatul sta la frigider se prepara umplutura de branza in felul urmator:
telemeaua si branza de vaci , cu ouale si pesmetul se amesteca toate pana la omogenizare.
Deci am scos aluatul din frigider, se scoate din folie ,pe rand, fiecare bucata, se intinde bine de tot in forma dreptunghiulara, se pune la mijloc branza si se impatura ca un plic. Se aseaza pe tava de copt cu partea impaturata in jos( pe fundul tavii)Trebuie avut grija ca partea care va fi dedesubt sa nu fie prea groasa ca atunci nu se va coace aluatul bine. Dupa ce ati terminat de umplut toate merdenelele , ele se ung cu ou batut si se pun la cuptor la foc mediu.
Se servesc caldute langa bere, sau reci langa vin
Fişiere ataşate
0merdenele31.jpg
0merdenele31.jpg (32.53 KiB) Vizualizat de 32700 ori
0merdenele29.jpg
0merdenele29.jpg (29.49 KiB) Vizualizat de 32700 ori
0merdenele26.jpg
0merdenele26.jpg (37.1 KiB) Vizualizat de 32700 ori
0merdenele25.jpg
0merdenele25.jpg (20.6 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele24.jpg
0merdenele24.jpg (22.65 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele22.jpg
0merdenele22.jpg (26.26 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele20.jpg
0merdenele20.jpg (30.92 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele19.jpg
0merdenele19.jpg (33.6 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele18.jpg
0merdenele18.jpg (58.38 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele17.jpg
0merdenele17.jpg (22.08 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele16.jpg
0merdenele16.jpg (20.41 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele15.jpg
0merdenele15.jpg (31.54 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele14.jpg
0merdenele14.jpg (35.43 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele13.jpg
0merdenele13.jpg (32.29 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele12.jpg
0merdenele12.jpg (33.31 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele11.jpg
0merdenele11.jpg (36.49 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele10.jpg
0merdenele10.jpg (60.66 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele09.jpg
0merdenele09.jpg (22.86 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele08.jpg
0merdenele08.jpg (35.89 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele07.jpg
0merdenele07.jpg (19.78 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele06.jpg
0merdenele06.jpg (28.84 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele04.jpg
0merdenele04.jpg (28.31 KiB) Vizualizat de 32701 ori
0merdenele01.jpg
0merdenele01.jpg (27.88 KiB) Vizualizat de 32701 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 12/10/2009 07:49

Aluat pregatit de tine la merdenele am folosit, dar nu stiam ca este specific acestora.
Reteta este minunata !
Vad ca sunt foarte fragede de ti se topesc in gura... se desfac in foite ca si foitajul...si ti-au crescut atat de frumos...
Imi vine sa ma intind dupa una...daca as putea...
Felicitari, Pupi !
:master: :master: :master:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 12/10/2009 07:50

Faine, super reusite Anca !!! :flower: :flower:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 12/10/2009 08:24

Imbietor!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 12/10/2009 11:53

:roll: :buuun: Pupi merdenelele sunt o minunatie, =D> =D> =D> arata grozav =D> =D> :hug: :hug:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 12/10/2009 11:51

:roll: mi-ai facut o pofta :roll: :roll: :roll:

maine daca am timp am sa prestez o juma de portie :wink:

:pup: :hug:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 13/10/2009 05:26

Produsul asta de patiserie eu chiar nu-l cunosc (adica cu numele asta) insa arata exact ca pateurile cu branza ale adolescentei mele!
Cred ca e ceea ce-mi cumparam uneori in pauza de la patiseria de langa scoala!!
Pupi, nu conteaza numele dat pe meleagurile tarii, important e ca arata :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/10/2009 10:56

Lucia aluatul asta se foloseste la multe nu numai la merdenele...in cartea de bucate asta este aluatul dar eu il folosesc in aceasi masura si la merdenele,dar si atunci cand fac "placinta intinsa" :P ...habar nu am sa fac foaia asa de subtire si sa o intind cu degetele cat masa de mare, deci recurg la anumite trucuri =)) ....e super fain aluatul asta , imi place ca se desface in foi-foi :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/10/2009 10:57

Thea, Alina, Dana67 mersi :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/10/2009 10:58

Leila...cum stai cu pofta? :buuun: :buuun:
ai facut merdenele? :vis: :vis: :pup: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori