Masa de paste 2011

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Masa de paste 2011

Mesajde mimmi » 28/04/2011 08:51

La noi acasa intotdeauna de Pasti,nu lipseste traditionalul miel si ouale rosii.
Din miel gatim : ciorba,drob,friptura si tocanita iar pe langa aceste bunatati traditionale mai pregatim cozonacii cu rahat,nuca si mac,pasca cu branza dulce.
Ciorba de miel cu macris:
ďťżIngrediente:
3 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 kg macris
2 galbenusuri
4 linguri smantana
1 cap de miel + oase+gatul
100 g orez

Se pun la fiert capul de miel,gatul si oasele (curatate si spalate) in apa rece cu sare.
Dupa ce da in clocot,se spumeaza dupa care se adauga zarzavatul curatat si taiat.
La sfarsit cand totul este fiert,se adauga,piper dupa gust,100 g orez spalat,si macrisul curatat de codite,spalat si rupt bucatele.
Adaugam in ploaie 2 galbenusuri batute cu 4 linguri de smantana si lasam sa mai dea cateva clocote.
Servim cu smantana.

Coronita din coaste de miel
Ingrediente:
1 kg coaste de miel
1 pahar vin alb
1 catel usturoi
condiment pentru miel
foi dafin
rozmarin
ulei de masline
chilli
cimbru
Garnitura:
cartofi
patrunjel verde
unt
sare
patrunjel verde

Se face o marinata din : 2 linguri ulei de masline,condiment pentru miel,rozmarin,chilli,cimbru cu care se ung costitele pe ambele parti dupa care se dau 2 ore la rece sa se patrunda aromele.
Se aseaza costitele intr-o tava,se toarna paharul de vin,putin ulei de masline,un pahar de apa,cateva foi de dafin,se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 50 de minute(daca este cazul se mai completeaza cu apa) dupa care se ia folia jos,si se mai lasa putin la cuptor pentru a se rumeni costitele.
Intre timp ce costitele sunt la cuptor se pregatesc costitele.
Se pun cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare,avand grija sa nu se sfarame.
Cand sunt fierti,se strecoara apa si se calesc in unt topit,se adauga frunze de patrunjel taiate marunt si se serveste cald.

[u]Drob de miel
Ingrediente:
ďťżmaruntaiele de la un miel (ficat,inima,plamani,rinichi etc)
frunze de patrunjel
5 legaturi ceapa verde
5 oua fierte
5-6 oua
paine inmuiata in apa
naframa
ulei
piper,sare,boia

Toate maruntaiele se curata,se spala foarte bine si se pun la fiert in apa rece fara sare.
Dupa ce s-au fiert,le lasam sa se raceasca,le macinam si le framantam bine bine cu : ceapa tocata,ouale crude,paine inmuiata,frunze de patrunjel tocate.
(adaugam paine si oua pana se leaga compozitia)
Se condimenteaza cu sare,piper si boia si incepem asamblarea.
Ungem o tava cu ulei si asezam naframa in tava numai de la jumatate.
Punem 1/2 din compozitie,asezam pe lungime ouale fierte si peste modelam restul de compozitie.
Imbracam drobul in naframa,ungem drobul cu ulei si dam la cuptor la foc mic cca 1-1:30 ore.

Pasca cu branza de vaci
Ingrediente Blat :
250 g faina
2 galbenusuri
2 linguri zahar
100 g margarina
1 praf de sare
1 lingurita coaja rasa portocala
1 praf de copt
Ingrediente Umplutura:
500 g branza de vaci
4 oua
4 linguri zahar
125 g stafide
1lingurita coaja rasa de portocala
1 galbenus pentru uns

Mod preparare blat :
Mixam margarina cu zaharul si galbenusurile pana devine o compozitie cremoasa.
Adaugam faina,sarea,coaja de portocala,praful de copt si framantam bine pana se formeaza un aluat omogen si elastic.
Il lasam sa se odihneasca 20 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Frecam galbenusurile cu zaharul,adaugam branza,coaja de portocala si stafidele si amestecam bine.
Incorporam albusurile batute spuma tare.
Lasam putin aluat deoparte pentru impletitura si restul il intindem intr-o forma rotunda.
Intr-o forma,punem hartie de copt (inclusiv pe margini :D) si turnam compozitia.
Punem pe margini impletitura,ingem marginile cu galbenus de ou si cu galbenusul ce ramane ungem si branza pe deasupra.

Ruduta cu mac si nuca

ďťżIngrediente Aluat :
750 g faina
2 oua
25 g drojdie
100 ml lapte
125 g margarina
100 g zahar
1 praf de sare
3 linguri smantana grasa
Umplutura de mac :
200 g mac macinat
100 ml lapte
50 g stafide
10 linguri zahar
Umplutura de nuca:
200 g nuca macinata
100 ml lapte
5 linguri zahar
+rahat taiat felii subtiri
+1 galbenus de ou si 1 lingura de zahar
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si se lasa 15 minute.
Se pun intr-un castron : faina,zaharul,1 praf de sare,2 oua,margarina,smantana si maiaua.
Se framanta foarte bine pana avem un aluat care se dezlipeste usor de pe maini.
(aluatul nu trebuie sa fie teapan ci pufos)
Se lasa sa se odihneasca 30 de minute pana pregatim umpluturile:
Pentru umplutura de mac:
Se pun la fiert 200 ml lapte,se adauga 10 linguri de zahar,se amesteca pana se topeste zaharul si laptele da in clocot.
Se adauga stafidele in lapte si totul se toarna peste mac,se amesteca (laptele sa fie fierbinte)
Pentru umplutura de nuca :
Se pun 100 ml lapte la fiert,se adauga 5 linguri de zahar,se amesteca pana se topeste zaharul si laptele da in clocot,se toarna peste nuca si se amesteca.
Daca mai este nevoie se mai adauga zahar de preferinta pudra.
Aluatul se imparte in 3 parti egale.
Se intinde fiecare bucata,peste se intinde uniform macul,respectiv nuca,(si rahat pentru cel cu rahat)se ruleaza si se unge cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de zahar.
Se mai lasa 10 minute dupa care se dau la cuptor pentru cca 40 de minute la foc mic.

Oua colorate :
Ingrediente:
25 oua
7 abtibilduri
vopsea pentru oua
4 linguri otet
1 bucatica slanina.
Se pun ouale spalate la fiert in apa rece cu sare.
Se pune apa intr-o cratita la fiert,cand da in clocot se pun abtibildurile pe oua (alegem 7 oua mai mari) si le bagam in apa clocotita.
Se pune 700 ml de apa in fiecare recipient,turnam culorile,punem cate 1 linura de otet si bagam cateva oua in fiecare recipient separat.
Le lasam cca 5-10 minute,le scoatem le lasam sa se usuce dupa care le ungem cu bucatica de slanina.
Pentru cele cu abtibilduri bagam in culori numai partea ramasa.
[/u]
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (51.34 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Picnik collage.jpg
Picnik collage.jpg (101.94 KiB) Vizualizat de 3656 ori
100_7607mmm.jpg
100_7607mmm.jpg (143.49 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282789.JPG
Copy of P4282789.JPG (77.58 KiB) Vizualizat de 3656 ori
111.jpg
111.jpg (133.55 KiB) Vizualizat de 3656 ori
2222.jpg
2222.jpg (37.67 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282779.JPG
Copy of P4282779.JPG (81.89 KiB) Vizualizat de 3656 ori
hh.jpg
hh.jpg (36.64 KiB) Vizualizat de 3656 ori
100_7616.JPG
100_7616.JPG (35.35 KiB) Vizualizat de 3656 ori
100_7620.JPG
100_7620.JPG (37.28 KiB) Vizualizat de 3656 ori
kkkkk.jpg
kkkkk.jpg (22.14 KiB) Vizualizat de 3656 ori
hhh.jpg
hhh.jpg (79.18 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282785.JPG
Copy of P4282785.JPG (78.67 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282786.JPG
Copy of P4282786.JPG (92.25 KiB) Vizualizat de 3656 ori
xd.jpg
xd.jpg (47.25 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282784.JPG
Copy of P4282784.JPG (70.1 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282775.JPG
Copy of P4282775.JPG (74.17 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282778.JPG
Copy of P4282778.JPG (68.43 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282781.JPG
Copy of P4282781.JPG (86.48 KiB) Vizualizat de 3656 ori
Copy of P4282783.JPG
Copy of P4282783.JPG (74.97 KiB) Vizualizat de 3656 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/04/2011 08:24

BRAVO :!: :!: :!:

Jos palaria, Mimmi :!: :!: :!: :master: :master: :master:

Atat de multe bunatati :buuun: :buuun: :buuun: ...mai urmeaza sa ne asezam la masa impreuna si sa punem de o petrecere pe cinste :!:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
=D> =D> =D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 29/04/2011 11:33

Multumesc frumos,oricand cu placere iti asez un scaun la masa mea ! :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/04/2011 12:19

O adevarata masa regeasca, foarte frumos Mimmi, succes la concurs! :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 29/04/2011 12:58

Multumesc mult Yafa !!!

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 29/04/2011 01:32

ai muncit ceva, nu gluma, toate arata foarte bine iar eu personal te felicit!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 29/04/2011 01:48

Extraordinar ce bine arata toate, frumoase si cu siguranta gustoase, si cat ai muncit numa sa pui pozele aici!! :D felicitari mimmi!!! :master:

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 02/05/2011 06:37

alinaraluca2000 scrie:ai muncit ceva, nu gluma, toate arata foarte bine iar eu personal te felicit!


Multumesc mult Alina !

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 02/05/2011 06:40

elena.elena scrie:Extraordinar ce bine arata toate, frumoase si cu siguranta gustoase, si cat ai muncit numa sa pui pozele aici!! :D felicitari mimmi!!! :master:


Multumesc Elena,am muncit .... defapt pentru orice Sarbatoare este putin de munca... :flower:


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori