Mancarica de vinete, dovlecei si rosii

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mancarica de vinete, dovlecei si rosii

Mesajde roxanavmv » 20/03/2007 06:38

Eu am gasit niste mini vinete, si nu am rezistat sa le iau, gandindu-ma la o mancarica cu rosii si usturoi, si cum am mai avut 3 dovlecei rataciti prin frigider, i-am pus pe gratar si apoi in mancare.
Am curatat vinetele de coaja pe jumatate pt. ca era destul de groasa. Am calit o jumatate de ceapa rosi cu doi catei de usturoi srtiviti, pe care i-am scos ( Crista :D ), apoi am adaugat vinetele si peste un minut am pus o ceasca de apa, le-am pus capac si la foc minut 20 minute. am turnat rossile din conserva cu sosul lor si le-am lasta sa mai fiarba 2 minute. Intre timp feliile de dovlecel, stropite cu putin ulei, sarate si piperate, le-am facut pe gratar. apoi am adaugat dovleceii peste vinete si rosii, am sarat si piperat si am stins focul. Nu am pus verdeata in toata mancarea din cauza mufturosilor, asa ca am presarat patrunjel in farfurie.
Fişiere ataşate
6.jpg
6.jpg (24.38 KiB) Vizualizat de 14752 ori
5.jpg
5.jpg (29.71 KiB) Vizualizat de 14752 ori
4.jpg
4.jpg (30.35 KiB) Vizualizat de 14752 ori
3.jpg
3.jpg (20.02 KiB) Vizualizat de 14752 ori
2.jpg
2.jpg (25.22 KiB) Vizualizat de 14752 ori
1.jpg
1.jpg (20.31 KiB) Vizualizat de 14752 ori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/03/2007 07:38

Felicitari Roxana =D> . E super gustoasa combinatia vinete, dovlecei, rosii. buuun: Mancare cu parfum de toamna...anotimpul meu preferat... :) Mi-a placut ideea cu dovleceii copti si apoi adaugati in macare, pentru mine e noua. Mancam dovleceii si vinetele la gratar cu sos de branza, nu m-am gandit niciodata la combinatia asta. Bravo :flower:
:pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/03/2007 07:41

Roxana am vazut ca "te-ai smecherit cu usturoiul" =)) si la reteta de cartofi cu pui ai facut la fel =D> =D> . Mincarica asta e buna o sa fac si eu vineri. Ce e meserias la genul asta de mincarica ca se poate minca si rece ...

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/03/2007 07:47

daca scapai si un ardei copt sau taiat cubulete si daca aveai si adaos de rosii era un ghiveci in toata regula!! forma asta e mai simpla si mai sanatoasa. (sigur la povestea cu usturoiul as renunta.. dar amestecul in sine e delicios!!) :hug:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 20/03/2007 07:48

Mersi, Onna, intr-adevar a fost gustoasa, iar dovleceii aduc gustul ala bun de la gratar, merg bine. Numai ca trebuie putin stropiti cu ulei, ca altfel sunt seci.
Crista, m-ai prins cu mata in sac :hug: . Aroma este acolo, fara arsuri de data asta, asa ca am invatat repede..... Numai fara ceapa nu pot. in plus, nici nu se arde usturoiul, ci are numai mirosul ala de la copt, foarte bun. Si rece e la fel de buna cu paine prajita...

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/03/2007 03:00

Aspectoasa si gustoasa! =D> Roxana! :flower:

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 20/03/2007 03:22

:buuun: :buuun: da bun , zilele astea am s-o incerc si eu, :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 20/03/2007 06:48

Mersi Nico si Beba, nu e cine stie ce delicatesa, da' asta e :arrow: joia, ori ajung in pana de inspiratie (desi am lista cu retete de post de la Crista), ori sunt obosita.
Cara, tie iti fac si cu ardei promit :flower: . Eu una nu iubesc prea tare ardeii grasi. Singurul fel in care imi plac sunt copti cu otet si usturoi sau conservati, la fel. Si imi mai plac gogosarii copti. Nu ma omor deloc dupa ei fierti sau in salata sau in ciorbe, nici macar murati, in schimb ai mei mananca mereu si lor le iau, galbeni, rosii, verzi. Si cei umpluti, le mananc umplutura si sosul :roll: , sunt mai rea decat aia mici. Alte mofturi nu fac, trebuia sa am si eu unul, nu?

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/03/2007 07:59

Roxana, doar acuma vad reteta ta, ce ma bucur de ea, intotdeauna am vrut sa iau vinete mici, ca arata asa dragut, dar nu stiam nici o reteta, ma gindeam poate sint mai tari, mai amare, si n-am luat niciodata.
Apoi anul trecut am crescut citeva intr-un ghiveci, erau aproape coapte cind intr-o noapte mai intunecata decit de obicei, s-au adunat niste animalute salbatice la un sfat la mine in gradina, si cum nu aveau ceva snack cu ele, ce si-au zis, lasa ca nu zice nimic Simona daca-i mincam vinetele, asa ca mi le-au mincat! :P
Cred ca este supergustoasa mincarea ta, felicitari!

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 21/03/2007 07:13

Sa stii ca si eu m-am gandit ca o sa fie amare, nu stiam sigur cum o sa iasa, insa am vrut s ale incerc. Sunt destul de dulci, nu ca cele mari care cateodata sunt putin "iuti" cand le coc pt. salata. Iar coaja este un pic mai tare, de aia am curatat cam jumatate din ea. insa au fost f. gustoase.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori