Mancare de linte in stil indian

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mancare de linte in stil indian

Mesajde iuliajewel » 07/07/2010 05:12

Cea mai simpla formula de-a gati lintea vine de la poporul care gateste doar cand nu sta in pozitia "lotus" :)

Ingredienete:

500 gr linte
3-2 cartfi
Ceapa rosie, alba si verde (stim ca "le au" cu culorile...)
3-4 catei de usturoi
Rosii
Ardei rosu, ardei verde
Menta
Curry
Ulei,sare

Punem intai de toate lintea la inmuiat (nu mai mult de-o ora, daca o punem in apa calda si-o mentinem la aceasta temperatura)

Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap :clipocit:

Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :lol:

Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata)

Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o)

Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie.

Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri? :P

Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne.

Pofta buna, dac-o incercati :)
Fişiere ataşate
P6080035.JPG
P6080035.JPG (49.79 KiB) Vizualizat de 10159 ori
P6080033.JPG
P6080033.JPG (62.43 KiB) Vizualizat de 10159 ori
P6290117.JPG
P6290117.JPG (37.97 KiB) Vizualizat de 10159 ori

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 07/07/2010 05:25

Excelenta reteta, mai ales acum, vara!
Bucataria salveaza Romania!

http://vorbalilianei.blogspot.com/

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 07/07/2010 06:03

Faina reteta , si citind, mi-am adus aminte de o intamplare amuzanta

Mergand in vacanta la Bucuresti intr-un faimos restaurant cica indian, am comandat o salata indiana, nu erau scrise ingredientele si eu cum sunt de fel tare curioasa culinareste vorbind, am asteptat incantata sa descopar cine stie ce bunatate. Cand a sosit chelnerul m-am dezumflat ca un balon intepat cu acul, nu ca nu ar fi fost salata mea foarte buna, dar nu stiu ce aveau de indian trei castraveti intinsi langa 4 transe de rosie, nici macar asezonati... :P

Revenind la reteta ta, imi place mult, dar n-ai pus menta, nu?
=D> =D> =D>
:hug: :flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 07/07/2010 06:14

Ba bine ca nu!!! Sigur ca am pus menta (recunosc si un pic de busuioc) dar melanjul de gusturi nu deranjeaza: este un complex de arome si nu parfumuri (in India este mult prea scump piperul, astfel ca il inlocuiesc cu menta - are acelasi efect - si pusa parcimonios nu simti ca bei ceai de menta, zau!)

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 07/07/2010 07:22

yafa scrie:Faina reteta , si citind, mi-am adus aminte de o intamplare amuzanta

Mergand in vacanta la Bucuresti intr-un faimos restaurant cica indian, am comandat o salata indiana, nu erau scrise ingredientele si eu cum sunt de fel tare curioasa culinareste vorbind, am asteptat incantata sa descopar cine stie ce bunatate. Cand a sosit chelnerul m-am dezumflat ca un balon intepat cu acul, nu ca nu ar fi fost salata mea foarte buna, dar nu stiu ce aveau de indian trei castraveti intinsi langa 4 transe de rosie, nici macar asezonati... :P

Revenind la reteta ta, imi place mult, dar n-ai pus menta, nu?
=D> =D> =D>
:hug: :flower: :flower: :flower:


poate stateau in sir indian...castravetii... :P :P
Interesanta reteta :!: :flower:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 07/07/2010 07:30

aquarius scrie:
yafa scrie:Faina reteta , si citind, mi-am adus aminte de o intamplare amuzanta

Mergand in vacanta la Bucuresti intr-un faimos restaurant cica indian, am comandat o salata indiana, nu erau scrise ingredientele si eu cum sunt de fel tare curioasa culinareste vorbind, am asteptat incantata sa descopar cine stie ce bunatate. Cand a sosit chelnerul m-am dezumflat ca un balon intepat cu acul, nu ca nu ar fi fost salata mea foarte buna, dar nu stiu ce aveau de indian trei castraveti intinsi langa 4 transe de rosie, nici macar asezonati... :P

Revenind la reteta ta, imi place mult, dar n-ai pus menta, nu?
=D> =D> =D>
:hug: :flower: :flower: :flower:


poate stateau in sir indian...castravetii... :P :P
Interesanta reteta :!: :flower:

Cu sirul indian n-am dusmanii (cu cel al numerelor rationale, irationale etc sunt eu dusmanca) dar NICI MACAR CONDIMENTATI?
Pai atunci de ce se numea salata indiana?
Macar era ceva iutisca pe-acolo printre sirurile alea?

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 07/07/2010 08:19

iuliajewel scrie:
aquarius scrie:
yafa scrie:Faina reteta , si citind, mi-am adus aminte de o intamplare amuzanta

Mergand in vacanta la Bucuresti intr-un faimos restaurant cica indian, am comandat o salata indiana, nu erau scrise ingredientele si eu cum sunt de fel tare curioasa culinareste vorbind, am asteptat incantata sa descopar cine stie ce bunatate. Cand a sosit chelnerul m-am dezumflat ca un balon intepat cu acul, nu ca nu ar fi fost salata mea foarte buna, dar nu stiu ce aveau de indian trei castraveti intinsi langa 4 transe de rosie, nici macar asezonati... :P

Revenind la reteta ta, imi place mult, dar n-ai pus menta, nu?
=D> =D> =D>
:hug: :flower: :flower: :flower:


poate stateau in sir indian...castravetii... :P :P
Interesanta reteta :!: :flower:

Cu sirul indian n-am dusmanii (cu cel al numerelor rationale, irationale etc sunt eu dusmanca) dar NICI MACAR CONDIMENTATI?
Pai atunci de ce se numea salata indiana?
Macar era ceva iutisca pe-acolo printre sirurile alea?


Iulia, aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu, deloc, nici iute , nici asezonati.
Oricum iti dai seama de reactia celor cu care eram la masa, au ras de mine o saptamana cu salata mea indiana!
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/07/2010 06:45

Buna :buuun: :buuun: :buuun: mancarica si rapida !
=D> =D> =D>
Imi place si gatesc destul de des cu linte !
Multumesc pentru reteta.
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 08/07/2010 10:04

Reteta simpla si cu ingrediente pe placul meu :buuun: Trebuie incercata...nu am mai facut in genul asta! :roll: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 08/07/2010 01:32

Interesanta reteta =D> =D> =D> , arata foarte apetisant :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 27 vizitatori