Mancare cu orez-risotti

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mancare cu orez-risotti

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:05

in italiana risotti...aici se foloseste mult orezul ca si felul intai in amestec cu diferite verduri,peste sau chiar si fructe(capsuni ,kiwi)
eu am sa folosesc mereu numele risotti pt. ca pt. mine aceasta e denumirea care reprezinta cel mai bine aceste tipuri de mancare
RISOTTO CU SUNCA

4 portii
300 g orez
o ceapa mica alba
100 g sunca
unt 20 g
vin alb sec -80 ml
supa de verdeturi sau de cubulet
un galbenus
branza parmegiana(sau alt tip de branza care se topeste si va place)


taiati ceapa si o puneti la calit in untul cald impreuna cu mai mult de jumatate din cantitatea de sunca taiata bucatele
Fişiere ataşate
rssotti 021.jpg
rssotti 021.jpg (73.34 KiB) Vizualizat de 13206 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:07

adaugati orezul si amestecati cam vreo 2 minute ca sa aiba timp orezul sa prinda bine aroma dupa care adaugati vinul
Fişiere ataşate
rssotti 022.jpg
rssotti 022.jpg (80.05 KiB) Vizualizat de 13204 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:09

dupa ce se usca vinul adaugati supica calda in 3-4 reprize amestecand mereu
Fişiere ataşate
rssotti 023.jpg
rssotti 023.jpg (55.89 KiB) Vizualizat de 13201 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:10

cu cateva minute inainte de a fi gata orezul adaugati restul de sunca taiat bucatele ,galbenusul si amestecati
Fişiere ataşate
rssotti 024.jpg
rssotti 024.jpg (66.59 KiB) Vizualizat de 13200 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:11

presarati cu branza parmegian si serviti cald
Fişiere ataşate
rssotti 025.jpg
rssotti 025.jpg (79.87 KiB) Vizualizat de 13198 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:18

Risotto cu ciuperci
500 g ciuperci proaspete ce tip va plac voua dar e preferabil sa folositi cele care au un parfum intens de exemplu hribi
eu am folosit ciuperci congelate si cateva uscate pe care le-am rehidratat
2 catei de usturoi
patrunjel
supica de carne (sau de vegeta)
50 g unt
350 g orez



in untul cald am pus usturoiul si ciupercile
Fişiere ataşate
rssotti 026.jpg
rssotti 026.jpg (91.98 KiB) Vizualizat de 13194 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:35

cand sant aproape facute adaugati orezul il lasati sa se coloreze nitel dupa care adaugati supa calda
Fişiere ataşate
rssotti 027.jpg
rssotti 027.jpg (92.5 KiB) Vizualizat de 13184 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/03/2006 04:44

se amesteca din cand in cand si se serveste cald cu patrunjel si branza parmegian
Fişiere ataşate
rssotti 030.jpg
rssotti 030.jpg (73.22 KiB) Vizualizat de 13182 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 21/03/2006 06:38

Risotto e f bun; eu il fac cu ciuperci dezhidratate ( hribi ) si in plus, ca si la reteta de risotto cu sunca, pun si vin alb! Este un deliciu :roll:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 21/03/2006 06:39

Incursiune in cultura noastra culinara.Muream proasta (si era pacat :D :D )
Deci orez=rizotti.
Restaurantele noastre serveau "rizotto", acesta fiind un pilaf cu pasta de rosii si cu parmezan pe deasupra.
Sanda Marin dadea reteta de rizoto, cu acelasi continut.Concluzia:reteta imprumutata din bucataria italiana (asta o intuisem oricum) dar careia i s-a dat denumirea generala....
Imn orice caz ce prezinti tu este mult mai mult decat un pilaf obisnuit si sigur le voi include si eu in meniurile mele, caci suntem consunatori de orez!


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori