Mamaliga de cartofi

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mamaliga de cartofi

Mesajde lucia_bp » 05/07/2011 12:29

Ingrediente:

-500 g cartofi
-faina de porumb, grisata
-1 lingura de unt
-sare

Preparare:

Fierbeti cartofii taiati cubulete in apa sarat. Scurgeti si pastrati apa. Pasati cartofii cat sunt fierbinti ( ca pentru piure). Turnati apa pastrata peste cartofii zdrobiti.
Repuneti vasul pe foc mic, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa ( pana nu se mai lipeste de facalet). Sarati dupa gust.
Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine.

Serviti cat este cald ca garnitura.
Fişiere ataşate
CIMG4574.JPG
CIMG4574.JPG (99.44 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4573.JPG
CIMG4573.JPG (84.61 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4572.JPG
CIMG4572.JPG (78.5 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4571.JPG
CIMG4571.JPG (78.87 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4570.JPG
CIMG4570.JPG (86.04 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4569.JPG
CIMG4569.JPG (78.03 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4564.JPG
CIMG4564.JPG (101.65 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4562.JPG
CIMG4562.JPG (80.1 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4532.JPG
CIMG4532.JPG (65.59 KiB) Vizualizat de 4261 ori
CIMG4530.JPG
CIMG4530.JPG (82.3 KiB) Vizualizat de 4261 ori
Ultima oară modificat 06/07/2011 02:37 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
bely
Incepator
Mesaje: 207
Membru din: 10/02/2008 08:01
Localitate: Portugalia

Mesajde bely » 05/07/2011 01:15

Lucia, mmm :buuun: . Ador mamaliga asta, practic eu numai mamaliga pe cartofi mananc, cu branza,tocanita de carne... In zona mea e la ordinea zilei exact cum in alte parti e mamaliga simpla.
:hug: :flower:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 05/07/2011 04:50

bely scrie:In zona mea e la ordinea zilei exact cum in alte parti e mamaliga simpla.
:hug: :flower:


:vis: :vis: Mi-aduci aminte de vacantele la mamaie, nu era zi sa nu fie mamaliga la pranz sau seara. Doamne, ce vremuri :vis: :vis: N-as da pe nici o alta mancare in lume asta pranzurile de la umbra boltei, cu ciorbita de vara si tocanita cu mamaliga, pe 'masa mare' unde era toata vara un borcan urias cu castraveti acri....Ce amintiri mi-ai trezit, mi s-a pus un nod in gat :)

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 05/07/2011 06:03

merge de minune cu tochitura bucovineana
:buuun: :roll:
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături
Imagine

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 05/07/2011 06:11

Pentru mine este o noutate piure de cartofi cu malai impreuna . :o Imi plac amandoua ...cred ca vine o bunatate ! :roll: :buuun: O sa incerc si eu. :) :flower:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 05/07/2011 10:39

Multe combinatii am mai facut si eu dar asa ceva inca nu am incercat . Totusi am o nelamurire daca imi permiti :flower: Daca lasam doar cartofii fara pic de zeama , faina de mamaliga se inmoaie daca nu are de unde sa absoarba lichid ? Nu ramane nefiarta ? Cu aproximatie cam cata faina de malai adaugam totusi la cantitatea de cartofi data in reteta ?

Multumesc anticipat :pup: :flower:

Avatar utilizator
bely
Incepator
Mesaje: 207
Membru din: 10/02/2008 08:01
Localitate: Portugalia

Mesajde bely » 05/07/2011 11:07

Leila iti raspund eu, (lucia sper ca nu te superi :flower: ) dar asta e felul meu de a face aceasta mamaliga, eu las un pic de zeama si la foc mic pun in ploaie faina, fac dupa ochi nu prea pot preciza cata faina pun, dar in orice caz mai putina de cat la mamaliga normala. Asteptam si explicatoia luciei poate chiar nu se simte faina nefiarta.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 05/07/2011 11:16

:pup: Multumesc Bely :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/07/2011 12:33

:shock: :shock: no, chiar de cartofi cu malai nu am auzit....se vede ca nu este ceva necunoscut de vreme ce atatea dintre voi cunoasteti si pregatiti felul asta.....deci, cartifi , imi plac...mamaliga, imi place....de ce nu mi-ar place si combinatia???? :master: :master: :hug: :pup:



incercam cat de curand. :buuun: :buuun:

Lia, ma gandesc eu asa.... nu scurgi cartofii bine, malaiul fiind pus in ploaie si tot pe rand , e cam greu de apreciat cantitatea....daca se folosestre malai din cel fin , nu trebuie fiert foarte mult, deci apa nescursa din cartofi cred ca este suficient ca sa aduca malaiul la punctul comestibil.....poate se pun doar cateva linguri de malai la cantitatea asta de cartofi( 2-3 , nu cred ca trebuie mai mult) :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/07/2011 07:43

Nelamurirea... lamurita...nu se scurg de tot cartofii...se lasa aproximativ 1/2 cana de apa nescursa, apoi se repun pe foc...scuze :!: :!: :!: sunt cam grabita si am fost tare neglijenta de data aceasta...

Imi cer scuze la toti, inca o data :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:

Preparatul, este foarte bun :buuun: :buuun: :buuun:

Multumesc celor care au intervenit cu lamuriri si tuturor pentru interesul acordat retetei postate...nu ma asteptam...

O sa o alatur tochiturii bucovinene, acolo unde se potriveste cel mai bine !

Azi o prepar din nou...asa cum am mai spus, era de mult timp uitata prin calculator...dar cum ma grabesc ( concediul de acasa mi s-a terminat :badday: :badday: :badday: ) voi folosi aceleasi poze ( nu mai am timp de pozat, redimensionat...etc, stiti voi...)

:hug: :hug: :hug:
:love: :love: :love:
:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori