Mac & cheese ( faimoasele macaroane americane)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mac & cheese ( faimoasele macaroane americane)

Mesajde pupi » 24/02/2012 04:46

Am facut azi o mancare pe care baietii mei o mancau cu mare placere . Sant cativa ani buni de cand nu am mai pregatit macaroanele cu branza. Azi, prin drumurile mele pe la magazine, un copilas ii cerea insistent mamei sa- i cumpere o portie de mac & cheese la unul din restaurantele de la mall. Cum sant o pofticioasa notorie :clipocit: , am vanit acasa si am trecut la treaba....norocul este ca sant dependenta de branzeturi si am la indemana cate un sertar ( in frigider vreau sa spun :P ) plin cu fel de fel de sortimente.
Macaroanele astea , este mancarea preferata a copiilor, unul dintre cele mai indragite mancaruri americane, nu cred ca este casa in care sa nu se fi mancat asa ceva. Normal ca sant multe variante( felurile de branza deosebite) dar in general idea este aceasi.... macaroane, sos si branza.


Deci:

200 gr macaroane( elbo :? ,paste tubulare micute si putin incovoiate)
50 gr unt
2 linguri de faina ( amidon)
200 ml lapte
40 gr branza gruyere
50-60 gr parmesan
2 galbenuse
5 linguri de pesmet( optional)
sare dupa gust
1-2 linguri ulei


Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa faca bulbuci se introduc macaroanele. Daca doriti ( eu obisnuiesc sa pun) in apa care fierbe , se pun 2 linguri de ulei sau unt pentru a preveni lipirea macaroanelor.
Se fierb pastele dupa indicatile de pe cutie/pachet. In timp ce ele fierb , se pregateste sosul.
Cele doua sortimente de branza se dau pe razatoare, untul se pune in tigaie si se topeste pe foc moale. Se adauga faina ( amidonul) si se amesteca bine dupa care se ia de pe foc. Se adauga laptele , incet si invartind mereu sa nu se faca cocoloase dupa care se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa sosul , apoi luam de pe foc din nou si lasam deoparte. . Daca se ingroasa prea tare se mai adauga putin lapte sa obtinem un sos de consistenta ceva mai groasa decat aluatul de clatite. .Cantitatea de lapte este orientativa , poate sa fie mai mult sau mai putin ( faina si umezeala din aer spun multe aici) .LUam pastele de pe foc si le strecuram, apoi le pastram la loc mai cald.
Punem inapoi pe foc sosul si dupa ce am obtinut consistenta dorita adaugam in el sare dupa gust si branzeturile.
Mai tinem pe foc putin (1-2 minute pana se topesc) dupa care punem deoparte. Adaugam peste pastele strecurate cele doua galbenusuri si amestecam repede de tot sa se uniformizeze, apoi punem sosul deasupra si amestecam din nou.
Daca dorim la faza asta ne putem opri si servim macaroanele asa cum sant langa o salata de salata verde sau putem merge in continuare , cum am ales eu .
Luam o tava de muffins, o ungem si cu o lingura luam din pastele fainoase si umplem fiecare loc in tava. Presaram parmesan putin deasupra lor, adaugam pesmetul apoi iar presaram branza , de data asta gruyere. Punem la cuptorul preancalzit la temperatura mare ( 425 F sau 220 C) si coacem 10-12 minute sau pana prinde o crusta aurie deasupra.
Se servesc ca atare sau langa o salata de salata verde
Fişiere ataşate
021 mac and cheese.jpg
021 mac and cheese.jpg (72.12 KiB) Vizualizat de 13834 ori
014 mac and cheese.jpg
014 mac and cheese.jpg (86.18 KiB) Vizualizat de 13834 ori
013 mac and cheese.jpg
013 mac and cheese.jpg (78.36 KiB) Vizualizat de 13834 ori
009 mac and cheese.jpg
009 mac and cheese.jpg (67.46 KiB) Vizualizat de 13834 ori
005 mac and cheese.jpg
005 mac and cheese.jpg (73.2 KiB) Vizualizat de 13834 ori
004 mac and cheese.jpg
004 mac and cheese.jpg (69.37 KiB) Vizualizat de 13834 ori
001 mac and cheese.jpg
001 mac and cheese.jpg (104.24 KiB) Vizualizat de 13834 ori
021 mac and cheese.jpg
021 mac and cheese.jpg (72.12 KiB) Vizualizat de 13834 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/02/2012 08:16

Vai ce bunatate :buuun: :master: =D> :flower:

Eu le pregatesc aproximativ ca tine, dar le pun intr-un vas termorezistent...ale tale sunt " individuale " mult mai dichisite si aspectuoase :peace: :flower: :master:

Multumesc pentru idee :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/02/2012 08:49

:buuun: :buuun: ... si rapide si gustoase si de efect cind fac firul ala mmmmm :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/02/2012 10:24

Ce bune trebuie sa fie ...si eu sant dependenta de branzeturi ! :buuun: :buuun:
In genul asta nu am facut ...le fac sigur pupi! :clipocit:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 24/02/2012 02:41

super faine briosele tale!!! :buuun: :buuun: :buuun:
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 24/02/2012 03:11

Vai ce pofta mi-ai facut :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/02/2012 11:53

Pupi, sunt un deliciu macaroanele astfel preparate. =D> =D> =D> Si eu le pregatesc cu diferite feluri de branza insa asa cum spune Lucia intr-un vas mare termorezistent.

Intr-adevar asa portionate... sunt mai frumoase, mai elegante si mai ”dichisite”.

Te pup si iti doresc un sfarsit de saptamana cat mai frumos!

P.S. Este una dintre retetele mele preferate.

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/02/2012 10:57

Lucia, cu placere si multumesc pentru compliment :D ....baietii , pe vremea cand erau mai copilandri isi faceau singuri macaroanele astea.....au mancat acuma cu asa o pofta incat mi-am zis ca ar fi trebuitsa fii facut 2 tavi in loc de una :P .....data viitoare :wink: ... :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/02/2012 02:04

Crista, de cate ori vad cum se intinde branza la caldura , salivez nu alta, mi se face cate o pofta de zile mari....mersi draga mea :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/02/2012 02:06

Nico, daca si tu ai ca si mine un sertar plin de branzeturi, sant sigura ca va fi floare la ureche sa faci mac & cheese" in no time" :hug:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori