Povestea vremii spune ca âLumberjack Breakfastâ este un mic dejun care a fost servit pentru prima data in anul 1870, la un hotel din Vancouver. La vremea respectiva s-a dorit a fi un mic dejun consistent, potrivit pentru cei care desfasoara pe parcursul zilei o munca fizica grea. Este o imbinare intre cartofi wedges, bacon, oua si celebrele clatite canadiene cu sirop de artar. Optional se poate adauga peste cartofi sosul preferat.
INGREDIENTE:
Pentru cartofii wedges:
- 9 cartofi de marime medie - mica
- 3 linguri cu ulei de masline
- 1/2 lingurita cu sare de mare fin macinata
- 1/4 lingurita cu piper (eu am folosit amestec de piper alb, verde, negru)
Pentru clatitele cu sirop de artar (pentru 5-6 clatite):
- 140 g faina alba 000 proaspat cernuta
- 5 g praf de copt
- 1,5 g bicarbonat
- 1,5 g sare de mare fin macinata
- 15 g zahar tos
- 245 g lapte batut
- 1 ou
- 42,5 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele si suplimentar unt pentru pregatirea termica a clatitelor
- sirop de artar
Pentru bacon:
- 3-4 felii de bacon (canadian bacon)
- 10 ml otet din cidru
- 15 ml sirop de artar
- zahar brun (cat cuprindeti intre doua degete sau dupa preferinta)
Pentru ouale papara:
- 6 oua
- 2 linguri cu smantana
- 50 g unt
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde si negru
MOD DE PREPARARE:
Pentru cartofii wedges:
- Cartofii se curata, se spala si se taie apoi in doua jumatati. Fiecare jumatate de cartof obtinuta se taie la randul ei in doua jumatati, obtinand astfel sferturi de cartofi.
- Se incalzeste cuptorul la 190 grade C.
- Cartofii astfel taiati se sterg cu un prosop de bucatarie absorbant.
- Cartofii astfel pregatiti se pun intr-un bol. Se pulverizeaza deasupra cartofilor ulei de masline (sau se distribuie uleiul cu mana pe suprafata cartofilor).
- Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si se amesteca astfel incat condimentele sa se distribuie pe suprafata cartofilor.
- Cartofii astfel pregatiti se aseaza in tava (ideal este sa folositi o tava antiaderenta cu baza in zig-zag, perforata (pentru a se scurge excesul de ulei).
- Cartofii se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35 de minute (in acest timp, intoarceti cartofii daca este necesar).
- In cele 35 de minute in care se coc cartofii, se pregatesc clatitele, ouale si sunca.
Pentru clatitele cu sirop de artar:
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul.
- Oul se bate separat cu telul intr-un bol mic.
- Se adauga laptele batut si untul.
- Se amesteca oul, laptele batut si untul pana la obtinerea unui amestec omogen (daca va este mai comod puteti folosi pentru acest timp de lucru, mixerul electric).
- Se adauga amestecului obtinut, treptat, amestecul de faina, praf de copt, bicarbonat, sare si zahar pregatit anterior. Se mixeaza compozitia la viteza mica pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se topeste putin unt intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu (excesul se indeparteaza cu un servetel absorbant pentru bucatarie).
- Se adauga o parte din compozitie (aproximativ 80 ml) in tigaia incinsa. Se modeleaza (se intinde) compozitia din tigaie cu dosul unei linguri astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Cand au aparut bule pe suprafata alatului care se coace, clatita trebuie intoarsa cu ajutorul unei spatule termorezistente.
- Clatitele coapte se aseaza pe o farfurie mare, unele peste altele (cu servetele umede si bine stoarse intre ele), acoperite apoi cu o alta farfurie (in acest fel clatitele se pastreaza calde si proaspete).
- Inainte de servire se adauga sirop de artar pe suprafata clatitelor.
Pentru bacon:
- Se taie feliile de bacon subtiri aproximativ 5 mm - 1cm (in functie de preferinta) - eu am taiat feliile de bacon mai subtiri.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
- Optional se poate realiza un amestec realizat din otet din cidru, sirop de artar, zahar brun. Pe suprafata feliilor de bacon se pune (dupa preferinta) amestecul obtinut.
- Se aseaza feliile de bacon pregatite intr-o tava antiaderenta (este preferabil sa folositi o tava in care excesul de lichid se acumuleaza la una dintre extremitatile acesteia - in acest mod grasimea eliberata se va scurge si se va indeparta de feliile de bacon din tava).
- Feliile de bacon se coc in cuptor timp de aproximativ 12 - 15 minute sau pana se rumenesc dupa preferinta.
Pentru ouale papara:
- Ouale se bat intr-un bol cu telul. Se adauga smantana si se amesteca ingredientele in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se prajesc ouale in untul topit, amestecand din cand in cand cu o spatula.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinta.
Lumberjack Breakfast
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Lumberjack Breakfast
- Fişiere ataşate
-
- 20 Lumberjack Breakfast.jpg (85.11 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 19 Scrambled eggs.JPG (81.18 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 18 Canadian bacon.JPG (75.62 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 17 Canadian bacon.JPG (111.91 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 16 Canadian bacon.JPG (98.17 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 15 Pancakes cu sirop de artar.JPG (76.64 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 14 Pancakes cu sirop de artar.JPG (70.76 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 13 Pancakes cu sirop de artar.JPG (129.24 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 12 Pancakes cu sirop de artar.JPG (68.24 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 11 Pancakes cu sirop de artar.JPG (111.41 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 10 Pancakes cu sirop de artar.JPG (91.37 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 09 Pancakes cu sirop de artar.JPG (96.63 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 08 Pancakes cu sirop de artar.JPG (116.29 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 07 Cartofi wedges.JPG (78.07 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 06 Cartofi wedges.JPG (106.91 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 05 Cartofi wedges.JPG (92.24 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 04 Cartofi wedges.JPG (87.17 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 03 Cartofi wedges.JPG (111.5 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 02 Cartofi wedges.JPG (122.77 KiB) Vizualizat de 2176 ori
-
- 01 Cartofi wedges.JPG (46.06 KiB) Vizualizat de 2176 ori
- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori