Korvapuusti

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Korvapuusti

Mesajde lucia_bp » 24/02/2012 07:59

In Finlanda sunt printre cele mai populare produse de patiserie cu aroma de scortisoara care este accentuata de cardamonul din aluat.
Se servesc, de regula, langa o cafea sau un ceai.

Sunt atat de bune :buuun: :buuun: :buuun: … ( voi fi tare dezamagita daca nu le veti incerca… :cry:, iar voi nu veti sti ce pierdeti...)

Ingrediente:

Aluat:
-500 g faina
-25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
-85 g zahar
-150- 200 ml lapte cald
-1 ou
-1 lingurita cu varf, cardamon
-100 g unt moale
-1 varf cutit sare
-coaja rasa de lamaie si / sau zahar vanilat, optional

Umplutura traditionala:
-100 g unt moale
-150 g zahar pudra
-1- 2 lingurite scortisoara pudra

Pentru ornat:
-nuca prajita sau alune, migdale ( macinate sau feliate), optional
-zahar brun

Altele:
-1 galbenus, usor batut cu putin lapte caldut

Preparare:

Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in putin lapte caldut si lasati la crescut 15- 20 min.
Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, restul ingredientelor si framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana.
Lasati la crescut, acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in doua si intindeti foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime.
Ungeti uniform cu umplutura ( frecati untul spuma cu zahar si scortisoara) si rulati lejer in forma de sul.
Taiati cu un cutit bine ascutit in bucatele potrivite de forma trapezoidala ( / \ / \ / \ ) si asezati-le cu baza mare in jos.
Apasati mijlocul fiecareia, cu coada rotunda a unei linguri de lemn sau cu un bat pentru frigarui, astfel incat marginile aluatului din partea superioara sa se apropie.
Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, distantate si lasati la crescut, in loc cald, inca 30- 40 min.
Ungeti cu galbenus si presarati cu nuca ( alune, migdale) macinate sau feliate, optional si / sau zahar brun.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 12- 15 min sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati la racorit pe un gratar.

Serviti cat sunt caldute, dar sunt minunate si reci.
Fişiere ataşate
CIMG8972.JPG
CIMG8972.JPG (116 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8990.JPG
CIMG8990.JPG (96.7 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8993.JPG
CIMG8993.JPG (103.53 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8992.JPG
CIMG8992.JPG (98.86 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8988.JPG
CIMG8988.JPG (96.99 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8986.JPG
CIMG8986.JPG (117.57 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8973.JPG
CIMG8973.JPG (109.68 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG9002.JPG
CIMG9002.JPG (107.18 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG9001.JPG
CIMG9001.JPG (116.78 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG9000.JPG
CIMG9000.JPG (121.14 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8969.JPG
CIMG8969.JPG (113.28 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8964.JPG
CIMG8964.JPG (89.93 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8959.JPG
CIMG8959.JPG (90.31 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8957.JPG
CIMG8957.JPG (82.13 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8956.JPG
CIMG8956.JPG (73.07 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8952.JPG
CIMG8952.JPG (87.09 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8951.JPG
CIMG8951.JPG (73.8 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8937.JPG
CIMG8937.JPG (79.37 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8946.JPG
CIMG8946.JPG (82.44 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8940.JPG
CIMG8940.JPG (72.51 KiB) Vizualizat de 8048 ori
CIMG8928.JPG
CIMG8928.JPG (117.84 KiB) Vizualizat de 8048 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/02/2012 08:20

dementiale nu alta..... :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: si mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm =D> =D> =D> :master: :master: ...azi doar din emoticoane si puncte vorbesc....inca am gura plina de la portia virtuala pe care am luat-o acuma :master: :master: :master: :master: :master: :master: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/02/2012 08:57

aroma de cardamon si scortisoara a ajuns pina la mine mmmmmm :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: parca e iar Craciun :party:


=D> =D> =D>

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/02/2012 10:15

Arata minunat...imi vine sa inhat una ! =D> :buuun: :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/02/2012 03:09

pupi scrie:dementiale nu alta..... :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: si mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm =D> =D> =D> :master: :master: ...azi doar din emoticoane si puncte vorbesc....inca am gura plina de la portia virtuala pe care am luat-o acuma :master: :master: :master: :master: :master: :master: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :pup: :pup:


Draga mea, ti le recomand cu multa caldura :!:

Sunt atat de bune :buuun: incat iti spun din timp sa faci portie dubla :!: :!: :!:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 24/02/2012 03:10

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
:buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: ... dementiala :peace:
:master: :master: :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 24/02/2012 03:34

sant atat de bune,sigur dupa primul merge si al doilea.....imi plac mult tipul asta de dulciuri :hug: :pup: :hug: prezentarea :master: :master: :master: :master: :master:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/02/2012 11:59

Lucia, ai pregatit o reteta minunata (nu numai nordicilor le place :lol: )! Este un desert delicios si aromat! =D> =D> =D>

Iti multumesc pentru reteta! :flower: :flower: :flower:

:hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/02/2012 07:47

crista scrie:aroma de cardamon si scortisoara a ajuns pina la mine mmmmmm :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: parca e iar Craciun :party:


=D> =D> =D>


Exact aceeasi impresie am avut-o si eu cand le-am pregatit si copt...mirosea atat de bine in bucatarie...abia am asteptat sa le pot gusta...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 25/02/2012 08:36

Crescute, pufoase, aromate...m-ai zapacit !, cardamomul acesta, l-am tot cautat pe la magazine, acum la tine vad ambalajul, o sa-l caut, sa prepar reteta, sunt foarte curioasa ce aroma are...
Bravos Lucia :wink:
=D> =D> =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori