Kis Kurtos

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Multam

Mesajde albinuzza » 19/03/2007 08:57

Multam pentru reteta!Mai greu cu cocenii in Cipru!:))
Trebuie sa gasesc o solutie pentru a inlocui 'betele' sa vada daca ma pricep la Kurtos!Ca pofta e maaare!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/03/2007 09:23

M-am uitat pe pozele cu pachetele de faina si iar mi-am amintit cit de batuta in cap sunt si cum dupa o saptamina la Budapesta eu nu reuseam sa pronunt "buna dimineata" iar chelnerul nostru ( mereu acelasi) mai avea putin si isi dadea doctoratul in romana la cite cuvinte a invatat el de la noi :P

Deci o sa pun faina de care am .. dar asta dupa ce gasesc inlocuitor de cocean =)) ...

Avatar utilizator
DADA
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 08/01/2006 02:36
Localitate: ROMANIA

Mesajde DADA » 21/03/2007 08:54

Deci pana la urma ramanem la faina de grau si atat ? ca nu mai inteleg exact :o

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 21/03/2007 11:57

DADA scrie:Deci pana la urma ramanem la faina de grau si atat ? ca nu mai inteleg exact :o


Exact DADA :clipocit: daca nu ai faina retes atunci folosesti faina normala de grau :flower:

Avatar utilizator
Flyingroo
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 22/03/2007 11:26
Localitate: California

diferitele tipuri de faina

Mesajde Flyingroo » 22/03/2007 11:46

M-am documentat in privinta fainii. Faina rĂŠtesliszt este faina de tip 0 sau 00, englezii ar spune all-purpose (pt toate scopurile) dar mai ales pt paine si paste. Este o faina cu continut mai mare de proteine si gluten (cel care da elasticitatea aluatului) Faina finomliszt este o faina mai fina, folosita mai mult pt cozonaci de exemplu, sau la prajiturile care necesita echivalentul fainii de tip 3 nule (000). Faina tip 000 atunci cand o iei in pumn si strangi pumnul cand il redeschizi ramane bulgare, cea tip 0 are tendinta de a se sfarama. Ele difera nu numai prin dimensiunea particulelor ci si prin compozitie, nivelul de minerale si cenusi prezent in fiecare determinand ce fel de faina va fi.
Sper ca ceea ce am scris mai sus sa va ajute. Folositi cu incredere faina pt paine, kurtosii vor fi deliciosi oricum :)

Si la urma urmei chiar si cei mai buni bucatari experimenteaza in bucatarie asa ca daca faceti incercari cu mai multe tipuri de faina cine stie ce bunatate descoperiti :wink:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Re: diferitele tipuri de faina

Mesajde Leila » 22/03/2007 11:53

Flyingroo scrie:M-am documentat in privinta fainii. Faina rĂŠtesliszt este faina de tip 0 sau 00, englezii ar spune all-purpose (pt toate scopurile) dar mai ales pt paine si paste. Este o faina cu continut mai mare de proteine si gluten (cel care da elasticitatea aluatului) Faina finomliszt este o faina mai fina, folosita mai mult pt cozonaci de exemplu, sau la prajiturile care necesita echivalentul fainii de tip 3 nule (000). Faina tip 000 atunci cand o iei in pumn si strangi pumnul cand il redeschizi ramane bulgare, cea tip 0 are tendinta de a se sfarama. Ele difera nu numai prin dimensiunea particulelor ci si prin compozitie, nivelul de minerale si cenusi prezent in fiecare determinand ce fel de faina va fi.
Sper ca ceea ce am scris mai sus sa va ajute. Folositi cu incredere faina pt paine, kurtosii vor fi deliciosi oricum :)

Si la urma urmei chiar si cei mai buni bucatari experimenteaza in bucatarie asa ca daca faceti incercari cu mai multe tipuri de faina cine stie ce bunatate descoperiti :wink:


:master: flyingroo iti multumesc ptr. ajutorul dat. Pe pungile de faina nu se specifica compozitia :pup:

sabrina
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 06/04/2008 04:46
Localitate: brasoveanca in Canada

Mesajde sabrina » 13/06/2008 05:16

Fetelor dar nu putem inlocui cocenii cu sucitoare de aluat sacrificate pe altarul colacilor? In plus, nu stiu ce cuptoare aveti voi, dar eu in Romania aveam unul electric cu rotisor. Aici, astia is mai inapoiati. :mrgreen:
Stiu ca erau si modele pe gaz care aveau rotisor. Daca aveti asa ceva, nu ramine decit sa inlocuiti puiul, cu batul/cilindrul pe care e cocotat colacul si rezolvati pb coacerii pe toate partile. Totul e sa nu dam foc la casa!
Spor la improvizat!
De abia astept sa vin in R sa mai dau de Kurtos colacs. E adevarat ca in ultimul timp nu mai imi placeau cum erau facuti.
Asa ca cei facuti cu mina noastra ar trebui sa fie muuult mai buni.
Multumesc Leila pt reteta!

sabrina
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 06/04/2008 04:46
Localitate: brasoveanca in Canada

Mesajde sabrina » 13/06/2008 05:48

Fetelor dar nu putem inlocui cocenii cu sucitoare de aluat sacrificate pe altarul colacilor? In plus, nu stiu ce cuptoare aveti voi, dar eu in Romania aveam unul electric cu rotisor. Aici, astia is mai inapoiati. :mrgreen:
Stiu ca erau si modele pe gaz care aveau rotisor. Daca aveti asa ceva, nu ramine decit sa inlocuiti puiul, cu batul/cilindrul pe care e cocotat colacul si rezolvati pb coacerii pe toate partile.
Spor la improvizat!
De abia astept sa vin in R sa mai dau de Kurtos colacs. E adevarat ca in ultimul timp nu mai imi placeau cum erau facuti.
Asa ca cei facuti cu mina noastra ar trebi sa fie muuult mai buni.

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 13/06/2008 07:38

In vara asta mergem la Sighisoara si o sa mancam numai kurtos! :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 24/09/2008 01:45

Super super ....bravo!!! :party: :party: :party:
:flower: :flower: =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori