Ketchup din sfecla rosie (vegan si gluten free)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Ketchup din sfecla rosie (vegan si gluten free)

Mesajde crista » 18/11/2014 08:23

Si reteta asta ca si cea de chiftelute din linte si cus cus este tot una publicata de Marco Bianchi. Eu am facut micile mele modificari.



Ingrediente

2 sfecle rosii gata coapte / fierte si curatate ( cca 200 gr in total)
1/2 ceapa mixata/rasa/tocata ( eu nu am pus )
1-2 catei de usturoi ( eu nu am pus ),
1 lingurita de otet de mere
maxim 1 lingurita rasa de zahar sau miere
putin cimbrisor ( timo) uscat
1/4 de lingurita de scortisoara macinata
tabasco (e in reteta originala eu am pus o lingurita cu mustar iute)
sare

Am mixat in blender, mixer vertical sau ras pe razatoarea fina sfecla impreuna cu ceapa si usturoiul ( daca alegeti sa puneti ceapa si usturoi, eu nu am pus) si am adagat restul ingredientelor. Le-am mai mixat o tura, eu am folosit mixerul vertical, si am lasat la rece.


eu am servit acest sos cu chiftelele din linte si cus cussi maioneza din avocado
Fişiere ataşate
immagine_801_1.jpg
immagine_801_1.jpg (46.49 KiB) Vizualizat de 2776 ori
immagine_799_3157.jpg
immagine_799_3157.jpg (60.15 KiB) Vizualizat de 2776 ori
immagine_802_1.jpg
immagine_802_1.jpg (42.14 KiB) Vizualizat de 2776 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 18/11/2014 09:07

Cred ca este foarte gustos ...imi place mult sfecla rosie :wink:
Felicitari si pentru aceasta reteta minunata :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/11/2014 09:41

Deci, intrebare...sosul are gust pronuntat de sfecla???imi place sfecla la nebunie de aia intreb....e gustul ala al sfeclei care se pune la borcan pentru iarna??? Trebuie neaparat sa fac sosul asta( am sfecla in gradina) ...eu cred ca am sa ii adaug chimen :P ...mersi de reteta :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/11/2014 07:23

Pupi , la mine se simte gustul de sfecla poate si pentru ca nu am pus ceapa si usturoi care l-ar fi acoperit si mascat putin ?? sau s-ar fi simtit oricum ??

Sa spui cum e cu chimen, si cred ca si cu hrean sau mutar cu hrean e bun.. daca ai tabasco si iti place ( eu n-am si nu stiu nici ce gust are) poti sa incerci si reteta originala. Eu simbata mai imi cumpar niste sfecla ca am prins gustul :-)



Danuta ma bucur ca sunt de ajutor pentru cine tine post :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/11/2014 04:44

Wauuu :o ce culoare poate sa aiba ...cred ca este super bun :buuun: Imi place tare mult gustul de sfecla rosie, prin urmare cu siguranta prepar si eu acest ketchup :peace:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/11/2014 06:48

Lucia ma bucur ca ti-a atras atentia . Si eu vreau sa il mai fac saptamina viitoare.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator