Aceasta reteta imi este extrem de draga. Este tipica canadiana, poate una din cele mai vechi retete pe care o are bucataria canadiana.
Am primit in dar in toamna anului trecut de la un bun prieten de familie, stiindu-ma pasionata de bucatarie, caietul de retete al bunicii sale. Frumos caligrafiat si cu foi ingalbenite, cu miros delicat el mi-a dezvaluit secrete ascunse ale unei bucatarii pe care o cunosteam foarte putin, dar ce bunatati.
Astazi cum avem un nou concurs, o noua sectiune, imi doresc sa o impartasesc cu voi.
Ingrediente
24 de rosii mijlocii
8 piersici
8 mere
8 pere
4 cepe mijlocii
8 branse de telina verde
1 lingura de sare mare
650g de zahar
750 ml de otet de vin alb
2 linguri de supa de boabe de mustar
Condimente intr-un saculet de panza
1/4 de betisor de scortisoara
10 boabe de piper negru zdrobite mare
1 foaie de dafin
3-5 boabe de ienibahar zdrobite mare
1 lingurita de ceai de piment uscat si macinat
6 cuisoare
1/2 lingurita de ceai seminte de marar
2 bucatele de nucusoara zdrobite mare
Fiecare gospodina isi alegea gustul ketchup-ului si punea condimentele dupa placere.
Prepararea
Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, cu un cutit ascutit incizam rosiile la baza si le plonjam in apa fierbinte un minut. La fel vom face si cu piersicile pe care cum le scoatem din apa clocotita le asezam in apa rece.
Curatam de pielita rosiile si piersicile. Rosiile le debarasam de seminte si le taiam in cuburi. Scoatem samburii de la piersici si le taiam in cuburi mai micute decat cele ale rosiilor.
Curatam si taiam si perele si merele la fel in cuburi, dar mai mici decat piersicile.
Taiam legumele.
Pregatim saculetul cu condimente.
Punem intr-o oala pe care o folositi la zascusca sau pentru dulceturi, rosiile, fructele si legumele. Depunem saculetul de condimente si dam pe foc. Amestecam si adaugam legumele.
Varsam peste tot otetul si punem sarea si zaharul.
Lasam sa fiarba la foc mediu, amestecam din cand in cand sa nu se prinda.
Spre final adaugam boabele de mustar.
Cand fructele si legumele s-au topit si sosul este omogen, grosut, ketchup-ul este gata.
Mie mi-a luat cam 3 ore 30 de minute pregatirea lui.
Il asezam in borcane fierbinte, inchidem borcanelele si le intoarcem, acoperim cu prosoape curate si lasam sa se racoreasca si le asezam in camara.
Serviti langa carnita, cartofi prajiti, sau dupa placere.
Pofta buna!
Ketchup cu fructe
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Ketchup cu fructe
- Fişiere ataşate
-
- ketch.jpg (155.87 KiB) Vizualizat de 2566 ori
-
- p1080634cc1.jpg (124.89 KiB) Vizualizat de 2566 ori
Ultima oară modificat 12/04/2013 01:47 de către yafa, modificat 1 dată în total.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
Re: Ketchup cu fructe
O asociere inedita de ingrediente .Felicitari!





Re: Ketchup cu fructe
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori