Interviu cu BaletAlessia - Bucatarul Lunii Martie

In aceasta zona sunt publicate articole realizate de catre membrii clubului editorial, si reprezinta si o modalitate de a sugera teme idei pentru newsletter.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, Moderatori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Interviu cu BaletAlessia - Bucatarul Lunii Martie

Mesajde adi » 29/04/2014 11:31

Alessia, bucatarul lunii martie, fetita frumoasa si harnica a comunitatii noastre a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu. Va invit ca prin intermediul acestuia sa ne reamintim de copilarie, de prima experienta culinara, de cei care ne-au oferit primele repere gastronomice, de joaca si povesti (personal cred ca sufletul fiecaruia dintre noi are nevoie de ele). Imi place sa cred ca... indiferent de varsta, copilaria ar trebui sa nu se termine niciodata...

1. Buna gasit Alessia si felicitari inca o data pentru ”Polonicul de aur”. Pentru a avea oportunitatea de a te cunoaste mai bine, povesteste-ne pentru inceput despre tine...

Pai, am 9 ani, am parul castaniu si ochi caprui. Am inceput pasiunea de a gati la 3 ani. In afara de gatit imi place sa cant, sa dansez balet si alte feluri de dans, sa cant la pian si sa creez machete din resturi de cartoane, harti si alte lucruri. La inceput am luat-o usor, apoi am inceput sa ingreunam din ce in ce mai mult.

Imagine

Imagine

2. Cand ai inceput sa gatesti? Cand ai descoperit ca ai o pasiune pentru gastronomie?

Am inceput sa gatesc de la 3 ani. Cand a inceput nasa mea sa-mi arate mi s-a parut o arta adevarata. Atunci mi-am dat seama ca sunt pasionata de gastronomie.

3. Ce iti place sa gatesti cel mai mult? Care este ingredientul tau preferat?

Mie cel mai mult imi place sa gatesc briose cu ciocolata, iar ingredientul meu preferat e vanilia pentru ca are un miros foarte frumos.

Imagine

4. S-a vehiculat la un moment dat ideea de a introduce cultura gastronomica in programul scolar. Ce parere ai despre acest lucru? Crezi ca in acest mod scolarii vor avea ocazia sa invete principiile unei alimentatii sanatoase?

Eu cred ca copiii o sa invete sa gateasca si sa manance sanatos. Pentru mine e un lucru bun sa invete si alti copii sa manance sanatos, pentru ca sunt cativa care mananca nesanatos.

5. Dincolo de activitatea scolara, care sunt hobby-urile tale? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Mie imi place sa dansez orice, dar mai ales balet. Cand mama m-a nascut, nasa mea era la un spectacol de balet. Dupa dans imi place sa cant. Prin casa inventez melodii despre orice.


Imagine

Imagine

Imagine

6. Cand crezi ca ar trebui integrati copiii in ritualul pregatirii mesei? Ce fel de mancare ar trebui sa inceapa sa gateasca pentru inceput? Ai un mesaj pentru copiii care indragesc gastronomia si incep sa gateasca?

Pentru inceput ar trebui sa inceapa cu ceva usor si placut. Eu cred ca pot sa inceapa cu reteta mea de briose. O sa le placa reteta! Si copiilor care incep sa gateasca, le spun ca si ei pot sa incerce reteta de briose sau ceva usor. Si eu am inceput usor si acuma sunt o adevarata bucatareasa pentru copiii de la scoala.

7. Care sunt planurile tale de viitor? Doresti sa studiezi gastronomia si sa lucrezi in domeniu sau te gandesti ca aceasta va ramane doar un hobby?

Inca nu m-am gandit pentru ca mie imi place gastronomia, dar imi place si baletul. Dar nasa mea imi spune ca o sa fie greu la amandoua. Cred ca o sa merg pe gastronomie orice ar zice nasa mea.

8. Exista o intamplare hazlie petrecuta in bucatarie de care iti amintesti cu placere?

Da, a fost una. Odata, nasa mea m-a invitat sa facem paste si ea avea o masina in care daca ai pus o bucata de aluat framantat ieseau paste. Si nasei ii ieseau pastele prea subtiri si i se rupeau, iar mie imi ieseau bine desi eram incepatoare la facut paste. Dar mai stiu una, odata cand faceam un tort ne-a cazut un blat pe jos si sigur ca am renuntat la acel blat. Cu ce ne-a ramas in loc sa iasa tortul rotund a iesit un tort in forma de sfert de tort.


Imagine

Imagine

9. Recomanda-ne o reteta de mic dejun in ton cu aceasta primavara.

Cred ca merge o tarta cu fructe vegana.

10. Sa pretindem ca una dintre prietenele tale iti telefoneaza si iti spune ca iti va face o vizita. Este ora pranzului si ai doar 30 de minute la dispozitie. Ce prepari in acest scurt interval de timp?

As pregati niste pachetele de primavara, reteta cu care am castigat concursul.

11. Cine este sursa ta de inspiratie in bucatarie?

Sursa mea de inspiratie e mai intai nasa mea, apoi e Jamie Oliver.

12. Care consideri ca este pana in prezent cel mai mare succes al tau in materie de gastronomie?

Cel mai mare succes a meu a fost cu reteta de briose.


13. Pentru ca timpul acestui interviu este limitat, m-am gandit la cateva intrebari cu raspuns rapid (in speranta ca ele ne vor oferi posibilitatea de a te cunoaste mai bine). Asadar... ce preferi?

- Dulce sau sarat? Dulce.
- Vanilie sau ciocolata? Amandoua.
- Prajitura / o felie de tort sau inghetata? Prajitura.
- Peste sau carne? Peste.
- Jamie Oliver sau Nigella Lawson? Amandoi.
- Vacantele la mare sau vacantele la munte? Vacante la mare.
- Rasarit sau apus? Rasarit.
- Vara sau iarna? Vara.
- O poveste sau o poezie? O poveste.
- Un film pentru copii sau o carte? O carte.

Imagine

14. Cand si cum a avut loc intalnirea cu membrii comunitatii RC?

Eu m-am inscris pe 12 Ianuarie 2013 cand nasa mea mi-a aratat acest site de gatit minunat si mi-a spus ca ea s-a inscris cu o luna inainte cand cauta o reteta deosebita pentru Craciun.

15. Iti multumesc pentru interviu! Ai un mesaj pentru membrii comunitatii noastre?

DA! Am ceva de spus. Oricine poate gati!


Autor: Antoniah
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 30/04/2014 12:03

Felicitari pentru polonic Alessia inca odata si multumim ca ai impartasit cu noi frumosul tau univers din bucatarie si nu numai!

Felicitari Antonia, interviul este foarte reusit!

Va imbratisez

:flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 30/04/2014 05:50

Felicitari si mult succes in continuare Alessia .
Fişiere ataşate
catel_oly.jpg
catel_oly.jpg (60.17 KiB) Vizualizat de 3141 ori
hi

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 30/04/2014 06:24

ALESSIA felicitari pentru interviu esti o fetita minunata :hug: :hug:
ANTONIA felicitari frumos interviu =D> =D> :hug:
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/04/2014 06:31

Brava Alessia...mult succes in tot ceace iti doresti sa faci! :hug: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 30/04/2014 09:48

Felicitari Alessia =D> =D> =D> =D> =D> ...frumos interviu :wink:
Esti o fetita minunata :hug: :love: :flower: :pup: ...frumoase fotografii :peace:

Felicitari Antonia pentru interviu :hug: :pup: :love: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 01/05/2014 11:37

Yafa, Mara, Claudia. Nicoleta, Dana, va multumim pentru felicitari si aprecieri!


Multumim Antonia pentru interviu!

Multumim Adi pentru organizarea concursului si pentru premiu!
:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/05/2014 08:01

Alessia, felicitari pentru polonic, pentru interviu( normal ca si Antoniei ii transmit aceleasi felicitari)....esti o fetita minunata, parintii si nasa ta au de ce sa fie mandri de tine.....imi plac mult activitatile tale, pozele trimise....esti o dulce :hug: :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 04/05/2014 09:13

Felicitari Alessia!, implicit Bia :flower: :flower: :flower:

Felicitari si multumiri celor care au apreciat reteta ta (voastra)...doar asa te-am putut cunoaste mai bine!
Iti dorim mult succes in tot ceea ce faci si realizari cat mai multe si frumoase!

:flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
10153709_515435295233316_351930561960352131_n.jpg
10153709_515435295233316_351930561960352131_n.jpg (55.17 KiB) Vizualizat de 3000 ori
MIKI

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/05/2014 07:41

Felicitari :!: Felicitari, draga Alessia =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower: O performanta demna de un profesionist :master:

Din intreg interviul acordat cu atata amabilitate ne-ai dat posibilitatea sa te cunoastem mai bine si cred ca ne-ai oferit cu acest prilej si o lectie de viata :peace:

Ai toata admiratia mea :flower: :flower: :flower:

Iti doresc mult succes in continuare in tot ce faci si sa ti se indeplineasca toate dorintele :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Articole Club Editorial”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator